Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po děsivé návštěvě ve voskovém muzeu se Mark a Sarah musí zachraňovat zběsilým útěkem. Zanechávají za sebou hořící voskové figury, které náhle ožily a způsobily hrozivou zkázu... A přece jeden voskový svědek unikl ničivým plamenům. Vzápětí je usmrcen nevlastní otec Sarah. Samozřejmě nikdo nevěří příběhu o prožitých ďábelských událostech ve Flaming Behemouth. Sarah je obviněna z vraždy svého otčima. Důkaz o její nevině může poskytnout pouze Mark. Ten vyhledá sira Wilfreda, jediného člověka, který má zkušenosti s pekelnými silami, vládnoucími ve voskovém muzeu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

Flipnic odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film se nepovedl už v době svého vzniku. Což pak je to za utrpení jej sledovat v dnešní době, jak jsem udělal já ... Film selhává naprosto ve všem. Otřesné herecké výkony, trapný děj, trapný humor a hlavně neskutečná nuda. Do poloviny je to ještě koukatelné, ale jakmile začne druhá polovina odehrávající se někde ve středověku, začnou ta opravdová muka ... Ale ne z důvodu, že by se snad člověk bál u tohoto "horroru", ale z důvodu nekonečné 40 minutové nudy. Postavy pobíhají nesmyslně sem a tam, řeší naprosto otřesné blbiny, sledování soubojů na meče je úplně zbytečné, protože jakákoliv akce zde vypadá jak trapná šarvátka dětí na pískovišti... Těch pár vtipů a Bruce Campbell film nezachrání. Není to horror, není to splatter, není to komedie ani parodie ... je to ubohost. Tímto se Hickox definitivně zahrabal ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kvalitativní sešup nejméně o dvě třídy. Hickox překvapivě ustoupil od hororu a přednost dává hlavně humoru. A i ten po většinu času smrdí sterilitou. Přeskakování v časových rovinách je tentokrát nudné a v druhé půli dokonce otravné a bez nápadu, protože tu velkou část filmu zabírá trapné šermování. Nejlepším okamžikem budiž účast Bruce Campbella, který exceluje v pěkně ztvárněné parodii na klasickou duchařinu The Haunting. Ve zdejší mučednické roličce tu božský Ash s rozdrásaným hrudníkem snáší jednu bolest za druhou v podobě soli, octa a dřevěné podlahy. Jeho odpověď však pobaví: "Vždyť je to jen maso!" ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Mnohem slabší pokračování, kde mě nejvíce uvízl v paměti bombastický Bruce Campbell. Bohužel film má mnoho hluchých míst, ale i svá světlá místa, hlavně první půlka a souboj s meči, kdy Zach Galligan a Alexander Godunov skáčou z jednoho hororu do druhého(např: Jack Rozparovač, Upír z Nosferatu, Úsvit Mrtvých, Godzila apod). Tento díl je více komediální, než první, ale bohužel není lepší hlavně v tom, že není vyrovnaný a v druhé polovině dost solidně nudí a zbytečně natahuje. Na konci je nástřel na třetí díl, který bohužel nebo naštěstí nevznikl... Mé hodnocení silné 2 hvězdičky... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1992, štyri roky po premiere pôvodného filmu, natočil anglický režisér a scénarista Anthony Hickox pokračovanie. Vznikol film "Voskové múzeum 2 - Stratení v čase". V podstate plynule nadväzuje na prvú časť, ale už ani zďaleka sa neberie tak vážne. Stala sa z toho plnokrvná čierna, horrorová komédia. Mark chce dokázať nevinu svojej kamarátky Sarah, ktorá je neprávom obvinená z vraždy. Vydajú sa na šialenú horrorovú cestu časopriestorom. *** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Anthony Hickox prostě uměl pobavit. Zatím co jednička ještě jakž takž funguje jako horor z komediálními prvky, tak dvojka se zvrhne v nefalšovaný úlet kde se jde doslova z hororu do hororu. Škoda, že ty jednotlivý mikro příběhy jsou kvalitativně nevyrovnaný. Frankenstein se povedl. Duchařskej příběh z Campbellem je naprosto super. Naproti tomu to s tím Vetřelcem mi tam moc nepasovalo a konec ze středověku je až moc natahovanej, ale i tak je to pořád dost dobrá zábava. Pokud máte rádi podobný šílenosti, tak směle do toho! 65% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Priame pokračovanie začína presne tam kde jednotka končí. Kreatúry spolu s voskovým múzeom sú v plameňoch a preživší pár odchádza po zaujímavo strávenej noci domov. No z plameňov sa dostáva von aj odseknutá zombieho rúka ktorá kladivkom zabije otca hlavnej predstaviteľky. Ruka nakoniec skončí v drtičke a na súde žiadnu báchorku neuznajú kým neuvidia poriadny dôkaz. A tak sa dvojica opäť vydáva do inej dimenzie ... Opäť nazrieme do svetov obývaných ľuďmi paktujúcimi s čiernou mágiou, navštívime Dr. Frankensteina, posádku lode pripomínajúcej Nostromo, tentokrát v tomto prostredí ostávame až do konca filmu, film si zachoval poctivú zábavnú béčkovú atmosféru jednotky, ku koncu sa brázdi dimenziami ostošesť, proste nenáročná zábava opäť odkazujúca na kultové filmy ako Romerov Dawn of the Dead, Scottov Alien ale i Kubrickovu Odyseu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že ani nostalgie nezapracovala, jak bych čekal. Mizerná parodie na všechny možné filmy - Frankenstein, 2001: vesmírná odyssea, Vetřelec, Evil Dead, Romerovy zombie horrory, Kočičí lidé, Ivanhoe a řada dalších. Jejich spojením vznikla neuvěřitelná slátanina, i když o něco lepší než všechny Děsné bijáky dohromady. Vtipná byla ručička z Adamsovy rodiny, která se postupně měnila v Ruku zabijáka až k ruce z Evil Dead, vydařily se i některé gore efekty - zuby, jazyk, oči, mozek - VEN! Řada efektů byla však děsivých - gumovou Godzillou počínaje a plechovkou ze StarWars konče. Není to komediální ani strašidelné a s voskovým muzeem je spojitost tak malinká, jako by ani nebyla... ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nekonzistentní slátanina, při sledování které, jsem se cítil jak na horské dráze. Dobrý rozjezd u Frankensteina, pak jsem byl pár krát v extázi a měl jsem chuť křičet, jak je to boží (černobílá pasáž o strašidelném domě s božským Brucem Campbellem a závěrečná bitka) a chvíli mi bylo na zvracení z té nemohoucnosti něco z dané scény vykřesat (vetřelecká pasáž a hlavně ultra dlouhý středověký černomagický vyblitek). Vlastně ani nevím za co ty tři * dávám. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Jednotka sa držala pri stene, ale dvojku Anthony Hickox rozbehol vo veľkom postmodernom parodickom štýle. Aj keby zvyšok nestál za nič, čiernobiela epizóda s duchárom Bruce Campbellom je absolútne skvelá. (8.10.2004) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech letech se fanoušci prvního dílu dočkali pokračování, které se nese poněkud odlišnějším duchu, než tomu bylo minule. I zde sledujeme jakousi variaci na hororovou komedii, plnou suchého černého humoru, ale tentokrát do toho všeho tvůrci přimíchali ještě pořádnou dávku fantasy, což ve finále filmu docela uškodilo. No vlastně jak se to vezme, protože ani jednička nebyla zrovna cool. Tedy alespoň pro mou osobu. I tentokrát jsem tak musel doslova přetrpět další dávku nudných a místy až trapných scén, při kterých jsem se ani moc nezasmál. Přesto musím uznat, že i zde se čas od času objevilo něco, co upoutalo mou pozornost. Na úkor smíchu však vzala za své kvalita speciálních efektů a nešlo si nevšimnout nepříliš vábivé gumovitosti masek. Někomu to možná nevadí, ale já bych přece jenom už v roce natočení očekával něco navíc. To samé se dá říci i o místy až teatrálních hereckých výkonech, které se alespoň místy pokusili trochu vylepšit známé tváře. Waxwork 2 by se měl brát s nutnou nadsázkou, ale z trochy srandy se bohužel nedají dělat zázraky. U někoho to možná zabere a určitě ne každý bude souhlasit s mým hodnocením, ale já jsem z toho moc odvařený nebyl. Popravdě jsem se většinu času nudil a víckrát si to už asi nepustím. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Mňa osobne trochu zamrzela kratučká scénka boja so zombíkmi v nákupnom stredisku - z tohto romerovského námetu sa podľa mňa dalo vyťažiť oveľa viac. Jack Rozparovač, Dr. Jekyll a v podstate aj Nosferatu sa tu tiež vyskytnú len okrajovo, čo je najmä v prípade komicky pôsobiacej napodobeniny slávneho nemeckého herca Maxa Schrecka dosť škoda. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Stejně trapné jako jednička, jen více zábavnější. Spíše než horror je to dobrodružná fantasy komedie s mnoha odkazy ke slavným horrorovým příběhům a jiným filmům (snad si stihnete všimnout odkazu např. na Jasona nebo Dobyvatelé ztracené archy) a mihnutím několika herců z horrorových filmů s Bruce Campbellem v čele (zde hodně komická role) a takřka vteřinovým výstupem ještě mladičké a šukézní Drew Barrymore (stylově v posteli hraběte Orloka z Nosferatu). Nezáživná nuda (neúnosně dlouhá část odehrávající se zřejmě v Artušovské Anglii, jež se naštěstí v závěru zvrhne v lehce zábavnou humornou smršť) se střídá s povedenými vtípky. Jmenovat všechny filmy z nichž film čerpá, v nichž se odehrává a na které odkazuje by zabralo hodně místa a připravilo vás alespoň o nějakou zábavu. Možná by se šikl moderní lehce parodicky laděný remake, ten by mohl mít úspěch a zaujmout více, než tahle slátanina, jež si však zaslouží trošičku uznání alespoň za to, že pobaví více než její předchůdkyně. 1,5* Více na mém blogu: www.hororovykabinetdreraserheada.blog.cz. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že mi bylo deset, když jsem to viděl naposledy, ale zbytky sentimentu mi říkají, že nemůžu jinak... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

U mňa ešte vydarenejšie pokračovanie. Malý klenot medzi hororovými pokračovaniami. Má gule a nápady plnú tašku. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Áno, je to vlastne to isté čo sme videli už v jednotke. Áno, je to opäť o vraždení "young & nice" v rôznych hororových scénach. Áno, je to hlavne o záverečnej bojovej scéne naprieč všetkými scénami, bez ohľadu na dej práve sa v nich odohrávajúci. Áno, je to zábavné. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Keď sa mám priznať tak musím uznať že prvý diel Voskové múzeum bolo lepšie vo všetkom, v tejto časti mi hlavne vadil ten stredovek. Začiatok dobre navnadí pokračuje to kde prvý diel skončil tá ruka nemala chybu :D. Prekypujú tu scénky aj s iných filmov napríklad Votrelec, Godzilla, Usvit mrtvých a Upír Nosferatu. Objaví sa tu v jednej scénke aj Bruce Campbell keď mu sup bude žrať telo. Keď to mám zhodnotiť musím uznať že prvý diel bol ovela zábavnejší. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Ale fuj! Takové nízké až odpadové hodnocení. Vlezte mi na záda, různí pseudohororoví experti a milovníci např. neumětela Flanagana a spol. Silné 3.5 a basta. Přítomnost Davida Carradinea, překvápko a parádně milá a přesto s úchylnou úctou provedená pocta takových žánrovým fláků, jako: The Haunting, která je stejně jako orig. monochromatická (zde v přítomnosti Ashe z Evil Dead či poradkyně Troi z STTNG, kterou by jste v takovémto filmu, rozhodně nečekali) či Alien, kterážto příběhová část začíná jistou úvodní melodií z 2001 (zde jsou tak neskutečně rádoby kůůl drsňácké řeči, že je to u mě spolehlivě na prskání kolem sebe, smíchy), Nosferatu z 1922 (ta je v tomto filmu zvláště boží! a stejně jako orig., němá), Dawn of the Dead (též k počurání smíchy), Jack the Ripper, Invasion of the Body Snatchers, Godzilla, Dr.Jekyll, nebo Frankenstein + special quest star jen pro zasvěcené...robot dr.Satana, který hostoval i v ST Voyager;) Mám raději mnohé pestré cestování různými místy a časy, proto nepovažuji právě za šťastné rozhodnutí, umístiti většinu děje do hradu, tj. do jedné lokace, i když si zde zahraje i samotný tvůrce.;-) P.s. škoda, že postavu Sarah již nehrála ta roztomile a sexy pěkná, Deborah Foreman. Zde ji nahradila o dost koňovitější co se týče obličeje Monika Schnarre, která ovšem zaujala v 2 dílech tv s. Friday the 13th. 3 by nebyla marná. Ostatně, tato duologie mi vždy připadala, že má potenciál a záměr...trilogie. Pro mě jsou už dávno oba díly, jednou z 90tkových klasik. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Voskové muzeum tu už není a je to vlastně jenom takových pár příběhů navázaných na sebe v různých časových období. Děj je víc než nudný, vlastě celkově to zavání neoriginalitou a absurditou. Ale závěrečná bitka s meči a Bruce Campbell byli dobří. ()

Reklama

Reklama