Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film se odehrává v zimě roku 1997 v texaském městě Amarillo. Brian Deneke je proslulý svým zeleným čírem a neutuchající vášní k punkové hudbě. Se svými přáteli pořádá punkové večírky na zchátralém místě známém jako "Bomb City." Brian a jeho punkoví kámoši se odmítají podřídit konzervativní kultuře, která je obklopuje. Jejich radikální vzhled vzbuzuje v komunitě společenskou nesnášenlivost. Ke sporům dochází zejména s Cody Catsem, středoškolským sportovcem, který se připojí k bandě chuligánů přezdívaných "white-hatters." Po prohraném fotbalovém zápasu se Cody a pár dalších členů white-hatters ostře střetnou s několika pankáči. Tento konflikt rozpoutá mezi oběma tábory řadu nepřátelských potyček, které jednoho večera vyvrcholí děsivou pouliční bitkou plnou násilí. Tato noc brzy vejde v povědomí jako jeden z nejkontroverznějších zločinů z nenávisti v moderní americké kultuře. Natočeno podle skutečného příběhu. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (39)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Banda nesympatických kreténů bojuje proti jiné bandě nesympatických kreténů. První banda jsou shodou okolností punkáči a tak s nima máme prej sympatizovat. Sorry, ale nejde to. Je to úplně nefunkční v souznění s jakoukoliv postavou. Díky tomu chybí napětí, protože mi prostě bylo totálně u prdele, co se komu stane. Film, tak špatný až mám chuť ho rozmlátit flaškou od piva, rozdupat, pochcat, poblít, usnout na něm a ve spánku posrat. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vypestovať si empatiu voči skupinke prívržencov "punku" je asi rovnako "jednoduché", ako keby šlo o skinhedov či cigáňov. Priznajme si to na rovinu - väčšina z nás má predsudky, posudzujeme podľa výzoru, formy komunikácie či sympatií. No a presne takto to dopadá aj s týmto snímkom. Keď sa vcítite, bude mať hodnotu. Keď nie, bude pre Vás stratou času. Ono spracovanie nie je najhoršie, akurát samotná myšlienka "neposudzovať" v tomto prípade nezasiahne každého. Ďalším mínusom boli pre mňa herecké výkony podaktorých protagonistov, ktoré pripomínali skôr seriálových aktérov zo slovenskej produkcie. Škoda, námet bol silný - realizácia slabšia. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Jedna věc je poselství/ smysl filmu- ten tomu neupírám a Brian Deneke jím byl symbolicky odškodněn a jeho vrah naopak po právu ztrestán. Druhá věc je forma, která mi vůbec nesedla. Dlouho v tom nebyl žádný přîběh, jen nějaké výjevy ze života obou pozdějších hlavních aktérů, přičemž kluk z cadillacu byl upozaděn i ve své linii. Smrt každého mladého člověka někoho zarmoutí, odhaduji nicméně, že většiny diváků by se to týkat nemělo. Získat ke komukoliv v tomhle filmu sympatii bylo prakticky nemožný. Nepovažuju to za chybu filmařů, naopak- nic nějak extra nepřikrášlovali, považuji to za úskalí námětu. Jestli se tady něco hodně nepovedlo, pak to byla kreace herce představujícího státního zástupce. Tohle byl nejslabší hereckej výkon, co pamatuju. Tommy Wiseau má zdatného následovníka. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek "Bomb City" má dobrý příběh, to se mu musí nechat, protože je to příběh, který napsal sám život a není to příběh pěkný, ať už z hlediska lidského, anebo z hlediska právního. Když jsem ho ale v tomhle podání sledoval, měl jsem pocit, že tu nebyla moc velká snaha zachytit ho skutečně dobře, spíš jen takový průměr. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Pro někoho kdo o tom nic neví tohle bude jen lehce osmdesátkově laděná konfrontace mezi punkovou komunitou a fotbalistama z Texasu, ve skutečnosti je to ale adaptace incidentu kterej se doopravdy stal před 20 lety a kterej trochu zatřásl tim klišé kdo je hodnej a kdo zlej. Tim že je jasný jak film nakonec dopadne jde o nepříliš veselou podívanou i přesto že neni komu fandit. Na to že většina obsazení jsou no name herci tak to je zvládnutý dobře. Velice slušná kamera to zbavuje lacinýho vzhledu což je taky velký plus v kombinaci s pěkným soundtrackem (tim myslim ten složenej přímo pro film). Moc pěknej kousek kterej moc lidí asi neuvidí a to je škoda. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Tak jak ve filmu při zabití Briana Deneke (Dave Davis) zazní věta od Dustin Camp: „Jsem ninja ve svém Cadillacu, Vsadím se, že se mu to líbilo,“ tak tahle věta padla při skutečné situaci, očitý svědek u soudu potvrdil, že tuhle větu slyšel. (ARI50)
  • Název filmu odkazuje k přezdívce města Amarillo v Texasu, kde se příběh odehrává. Městu se přezdívá „Bomb City“ kvůli výzkumným zařízením na výrobu jaderných zbraní, která se nacházejí v okolí tohoto města. (didas)
  • Několik písní bylo napsáno pro Brian Deneke. The Dropkick Murphys napsali píseň „The Fortunes of War“, skupina Total Chaos pak vydala hned dvě písně, „A Punk Killed“ a „Murdered“. (ARI50)

Reklama

Reklama