Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film se odehrává v zimě roku 1997 v texaském městě Amarillo. Brian Deneke je proslulý svým zeleným čírem a neutuchající vášní k punkové hudbě. Se svými přáteli pořádá punkové večírky na zchátralém místě známém jako "Bomb City." Brian a jeho punkoví kámoši se odmítají podřídit konzervativní kultuře, která je obklopuje. Jejich radikální vzhled vzbuzuje v komunitě společenskou nesnášenlivost. Ke sporům dochází zejména s Cody Catsem, středoškolským sportovcem, který se připojí k bandě chuligánů přezdívaných "white-hatters." Po prohraném fotbalovém zápasu se Cody a pár dalších členů white-hatters ostře střetnou s několika pankáči. Tento konflikt rozpoutá mezi oběma tábory řadu nepřátelských potyček, které jednoho večera vyvrcholí děsivou pouliční bitkou plnou násilí. Tato noc brzy vejde v povědomí jako jeden z nejkontroverznějších zločinů z nenávisti v moderní americké kultuře. Natočeno podle skutečného příběhu. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (39)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Bomb City je drama natocena podla skutocnych udalosti,ktora zachytava spory,nenavist a bitky dvoch odlisnych skupin tvorenych mladymi ludmi,uz odjakziva plati,ze nasilie plodi len a len dalsie nasilie a nikdy z toho nezide nic dobre,no bohuzial ludia sa nevedia poucit a myslim,ze to tak bude vzdy,smutne,ale je to tvrda realita,ale spat k hodnoteniu,film sa mi velmi ratal a preto nemam o com rozmyslat...:⁠-⁠) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vypestovať si empatiu voči skupinke prívržencov "punku" je asi rovnako "jednoduché", ako keby šlo o skinhedov či cigáňov. Priznajme si to na rovinu - väčšina z nás má predsudky, posudzujeme podľa výzoru, formy komunikácie či sympatií. No a presne takto to dopadá aj s týmto snímkom. Keď sa vcítite, bude mať hodnotu. Keď nie, bude pre Vás stratou času. Ono spracovanie nie je najhoršie, akurát samotná myšlienka "neposudzovať" v tomto prípade nezasiahne každého. Ďalším mínusom boli pre mňa herecké výkony podaktorých protagonistov, ktoré pripomínali skôr seriálových aktérov zo slovenskej produkcie. Škoda, námet bol silný - realizácia slabšia. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Možné spoliery. Parta punkerů se porve v Amarillu s místními floutky z lepších rodin. Bitka skončí tragicky pro jednoho z punx a soud pak probíhá podle hesla "šaty dělaj člověka.". Na tohle si letmo vzpomínám, ale protože internet byl tehdá ještě v plenkách, dorazila sem zpráva o incidentu značně zkreslená a z Denekeho, to je ten mrtvý, se na čas stala takřka mýtická postava. Tedy dokud se na něj nezapomnělo, což se u nás stalo poměrně hodně rychle. Každopádně písničky na jeho počest se objevují v repertoáru kapel jako Dropkick Murphys nebo The Undead a ta od Total Chaos zazní i ve filmu. Nicméně i přes lákavé téma mě film zklamal. Příliš mi neseděl styl vyprávění, který snad měl být retrospektivní, ale Brooks to příliš nezvládl a zařazování soudních sekvencí mi přišlo neumělé a samotný proces měl být mnohem emotivnější. A příliš mě neoslovil ani jakýsi osobní příběh hlavního hrdiny, který byl sice sympaťák, ale obklopovala ho parta kreténů, kteří ty pozitivní věci s úspěchem přeřvali. Ukázka ze života zlaté mládeže byla o něco lepší, ale ani to mě z ponožek nevystřelilo a pokus o jakousi psychologickou sondu původce tragédie byl mizerný. Hnulo se to až s rvačkou a závěrem, ale to je příliš málo. Těch 50% je spíš nostalgických. Škoda dobrého tématu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zločinecké drama o kulturní averzi skupiny punkových rockerů v konzervativním městě Texasu. Jejich životní styl vede ke kontroverznímu zločinu z nenávisti, který zpochybňuje morálku americké spravedlnosti. Co k tomu dodat víc. Jedná se především o moralizující příběh poukazující hlavně na fakt, že se člověk nemá soudit podle jeho vzhledu. Ano, o to tu jde především. Zobrazují se rozdíly k sobě odlišných skupinek lidí mající své přesvědčení a zásady, které se z různých důvodů nelíbí protistraně a tak dojde k přirozenému zpochybňování autorit s následnou nevraživostí končící útokem a někdy bohužel i smrtí. Jenomže co na to systém? Ten dělá co? Závěrečný projev zpěváka Marylina Mansona cílený k divákovi stojí za zamyšlení. O artový počin se nejedná a snad je to i na takové téma škoda. Příběh je však jasný a zcela zřetelný. Koncepcí snímek trošku připomíná český snímek z roku 1987 ´Proč?´ I zde se moralizuje nad činy jednotlivců a co je k tomu vede. Za zhlédnutí snímek stojí, ale těžko říci, jestli v dnešní době někomu něco rozumného přinese. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Je to smutný, silnej příběh, na konci filmu jsem brečel, skurvenej zazobanej studentík zabije punkera a toho sráče pak propustěj. Ta zasraná americká justice ještě z něj dělá hrdinu, mrdky papalášský! Brian Deneke byl taky kámoš zpěváka Roberta Clawsona (Rob Chaos) z punkový kapely Total Chaos. Dneska jsem si s Robem o tom něco psal na facebooku o filmu, o songu co tam byl v titulcích a Brianovi - Rob Chaos - Cool, I thinks cool. Yes Brian was a good friend. I was shocked in 1997 when he was murdered. It was written for Brian in 1998. After that idiot they murdered him got off with nothing but probation, they guy should still be in jail, but no he never even got arrested. Tohle píšu já - Odpočívej v pokoji Briane! Punk's Not Dead!!!!! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Tak jak ve filmu při zabití Briana Deneke (Dave Davis) zazní věta od Dustin Camp: „Jsem ninja ve svém Cadillacu, Vsadím se, že se mu to líbilo,“ tak tahle věta padla při skutečné situaci, očitý svědek u soudu potvrdil, že tuhle větu slyšel. (ARI50)
  • Několik písní bylo napsáno pro Brian Deneke. The Dropkick Murphys napsali píseň „The Fortunes of War“, skupina Total Chaos pak vydala hned dvě písně, „A Punk Killed“ a „Murdered“. (ARI50)
  • Název filmu odkazuje k přezdívce města Amarillo v Texasu, kde se příběh odehrává. Městu se přezdívá „Bomb City“ kvůli výzkumným zařízením na výrobu jaderných zbraní, která se nacházejí v okolí tohoto města. (didas)

Reklama

Reklama