Reklama

Reklama

Bungó Stray Dogs

(seriál)
  • Japonsko Bungou Stray Dogs (více)
Trailer 2
Animovaný / Akční / Drama / Fantasy / Komedie / Mysteriózní
Japonsko, (2016–2023), 23 h 35 min (Minutáž: 23–24 min)

Předloha:

Asagiri Kafka (komiks)

Hudba:

Taku Iwasaki

Hrají:

Mamoru Mijano, Júto Uemura, Hiroši Kamija, Sumire Morohoši, Asami Seto, Tošijuki Tojonaga, Hiroši Naka, Wataru Hatano, Kišó Tanijama, Jošimasa Hosoja (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(61)

Obsahy(1)

Nakajima Atsushi byl vyhozen ze sirotčince, a tak se protlouká světem bez přístřeší a na pokraji vyhladovění. Jednoho dne, když sedí na břehu řeky, spatří v proudu tělo. Bez přemýšlení se vydá do vln a z nich zachrání mladého muže. Ten jeho snahu však vůbec neocení, protože se pokoušel v proudu řeky o sebevraždu. Tímto mladým mužem se sebevražednými sklony je Dazai Osamu, který je spolu se svým partnerem Kunikidou členem velmi zvláštní detektivní agentury. Všichni její členové mají speciální schopnosti a vyšetřují případy zaměřené na podobně nadané jedince, které jsou až příliš nebezpečné pro policii nebo armádu. Jejich současným úkolem je stopování velmi nebezpečného tygra, který ohrožuje všechny v okolí. Velmi brzy se ukáže, že Atsushi má s tímto tygrem společného mnohem víc, než kdokoli čekal, a že jeho budoucnost bude velmi úzce spojena s touto zvláštní detektivní agenturou. (Jeoffrey)

(více)

Videa (46)

Trailer 2

Recenze (6)

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

konečně, po čase, akční anime, kterému můžu dát s naprosto čistým svědomím alespoň ty 3 hvězdičky. Tedy, to jsem si myslel při první sérii. Nejen kvůli dobré kresbě a slušným schopnostem, hlavním kladem pro mě bylo, že anime obsahovalo nezvykle mnoho zajímavých postav (nikoliv jednu či dvě, jak je to jinde), které si člověk snadno oblíbil (samozřejmě v rámci možností daných prostorem, který jim byl přidělen) a které bavily. Anime mělo taky docela zvláštní styl humoru, který byl servírován v dost neočekávaných chvílích, což jeho účinek zvyšovalo. Nebylo též nijak uřvané ani ecchi, ostatně už jen fakt, že anime se točí kolem "detektivní" kanceláře naznačuje, že průměrný věk hlavních hrdinů bude vyšší než je na anime průměr. Takže proč nakonec zas dvě? Protože jakmile první série skončí (a možná, že ještě chvíli před tím), začnou zmatky. První čtyři díly druhé série jsou plné monotónního povídání a nepovedeného blues a celý zbytek se nese v roztěkaném skákání mezi časovými liniemi a naprosto nepřesvědčivými zápletkami. A taky polovičatostí. Ta se týká oné války mezi organizacemi, kde se autoři snažili všechny vykreslit nakonec v dobrém - pravděpodobně s logikou, že když každá ze stran má dostatečně zajímavé hrdiny, tito asi budou mít své fanoušky a ty je nejlépe nenaštvat - tzn. nikdo v zásadě neprohraje, všichni se spolu naučí vycházet. Výsledkem byl polovičatý příběh, který nezachránil ani psychopatík nakonec. Co dodat. Ačkoliv je potvrzena čtvrtá série, první tři tvoří poměrně ucelenou část a ....asi toho využiju a na čtvrtou si upozornění nastavovat nebudu. EDIT: přecijen ty tři dám. Jestli bych tady chtěl zachovat 2, tak  bych jiným anime, který jsem v poslední době viděl, musel dát odpad...a tak zlý anime neexistuje :) ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Na začátku hladovějící sirotek... Na konci hrdý tygr. Ne, žertuji. Ale bavila jsem se. Už jenom fakt, že mi celý tým tak nějak záhadně přirostl k srdci, je pro mě dostačující, že toto anime stálo za těch pár hodin. Má nejoblíbenější postava je rozhodně Akutagawa. A hned po něm Higuchi. Nevím proč, ale tyto dva jsem si hned oblíbila. (A ne, nemůže za to vůbec žádné video z Youtube, které jsem čirou náhodou viděla předtím a které by mě čirou náhodou přimělo si to okamžitě stáhnout a shlédnout - jak krásná lež, že?) S touto prací jsem vskutku spokojená. Ani na krátkou chvíli jsem neodvrátila pohled od obrazovky a všechny díly sjela během chvíle. Hezky rychle to uteklo. A ten konec? Já čekala, že bude otevřený, ale že až tak moc? Třetí strana? Bude válka o to větší? Budu trpělivě očekávat druhou sérii. ()

Reklama

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Keď som si prečítal obsah tohto anime, tak mi prišlo veľmi lákavé a nápadité v rámci tematiky so superschopnosťami. Preto absolútne netuším, čo mi nesadlo pri jeho pozeraní, animácia je slušná, všetky postavy majú svoju charakteristickú deformovanú črtu, ktorá slúži na pobavenie a nie sú ňou nejako výrazne otravné a dej mal potenciál sa rozvinúť v niečo zaujímavejšie. Presne rovnaký problém som mal ale aj pri Kekkai sensen, kde napriek peknej akcii som mal stále pocit nudy a zrakom som sledoval niečo úplne iné na obrazovke. Možno som však pozeral naňho naozaj len keď som nemal na niečo podobné vôbec náladu, takže v budúcnu mu pravdepodobne dám ešte jednu šancu. Drop 3/12 – 40% ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bungo Stray Dogs je veľmi kvalitné, ale pozor čo napíšem ako prvé NIE Detektívne ANIME, aj keď je tam akože detektívna agentúra tak prekvapujúco záhad, ktoré sa búdu riešiť ala Sherlock Holmes je tu nula, alebo keď zavrieme všetky oči aj na pančuchách tak dobre dve záhady (či tri) a to je všetko. Inak sa tu rieši absolútne niečo iné napríklad psychológia postáv u hlavného hrdinu a u jedného vedľajšieho (Atsushi a Akutagawa). Potom sa tu riešia špeciálne schopnosti jednotlivých hrdinov, ktoré používajú a sú naozaj veľmi dobre vymyslené a rôznorodé. A áno postavy sú naozaj super ako napríklad profilovanie Dazaia, ktorý je v podstate otravný na začiatku, až si ho zamilujete v druhej sérii. Ranpo je tiež otravný na začiatku aspoň pre mňa, až má super chvíľky v tretej sérii. Kyouka vyzerá ako keby nemala žiadne city, až sa to nakoniec všetko zmení. Výrazný problém, ale vidím v tom, že prvá séria je naozaj najslabšia zo všetkých a tak si nemusí získať diváka tak, aby pozrel tú najlepšiu druhú... Nejako tomu aj odpovedajú terajšie hodnotenia jednotlivých sezón. Prvá 75 druhá 81 a tretia 79 a to je úplná realita to najlepšie Vás čaká na začiatku druhej série. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

[1. série] Na první pohled to dle jmen postav vypadá jako na souboj spisovatelů, který sice na plátně je, ale jen jedna postava má s psaním nečeho společného a rozhodně se nebojuje s perem v ruce. Poměrně sympatický a méně vážnější mix Durarary!!, kde partička (připomínájící gang z Akame ga Kill!) si hraje na neoficiální ochránce města před zlovolnou mafií z Přístavu: Škádlí se v duchu prapodivných účelů a pokud se tak neděje, děláme si šoufky a kanadské žertíky z kolegů. Nejústřednější pointa je epizodické řešení drobných detektivních případů postav, které mají velmi silné (nutno podotknout, že i docela originální) nadpřirozené schopnosti a to se, dámy a pánové, hodí k sobě jako fén s napuštěnou vanou. Děj totiž pak, okatě, nekompromisně a s neblahými oklikami musí diskvalifikovat 2 hlavni postavy, protože jedná umí vyřešit každý případ za 30 vteřin (jen se jí schválně moc nechce) a druhá umí vypnout všechny superschopnsti (takže je ze zvláštních důvodů někde na pozadí). Jinak by nebylo na co koukat, že? I tak jsou pravidla hry hodně křivolaká a nespecifická, na hřišti se dějou věci náhodné, dokud se nevtipkuje. Jo, zábavné to naštěstí docela často je. Souboje jsou solidní s pohlednou vizualizací a i komediálně je to obstojné: Každá postava ma ve vínku charakteru vyšinutější vlastnost, na kterou se ústavičně naráží, i když je to místama přetažené (Dazai). Bohužel, ten nepořádek a nerozhodnost příběhu, nevědomost jak mixovat drama a legraci šíleně protahuje dění, a když se má konečně něco udát, první série skončí. Na to, že jsme byli jen velmi letmo seznámeni s klaďasy, o záporácích víme jen povrchní informace, mi příchod 3. entity přišel brzký a už vůbec ne vítaný. Je to taková shounenovitější Durarara!! pozbývající inteligentnější příběh a směr, ale žádná katastrofa se nekoná. Lepší 3* ()

Galerie (641)

Zajímavosti (9)

  • Kromě návrhů Lucy a Kyōky, že Anne vrhne Anga na zeď a bodne ho do lýtka jako vnější podnět, anime ještě navrhuje Anga shodit na zem, zasáhnout ho do očí, mrsknout s ním nebo ho nakopnout. (mikki089)
  • Během Jōnovy návštěvy u Kunikidy Jōno zmínil výhody být členem Loveckých psů a nakonec ho popichoval, že Kunikidova srdeční frekvence reaguje na „tu věc se ženami“ jako jednu z výhod členství. To však nebylo zahrnuto v anime. (mikki089)
  • Když se Lucy zeptá Atsushiho na místo, kde je Kamui, Atsushi odpoví pouze, že nedokáže získat jasnou odpověď. Původně Atsushi dodává, že viděl plynovou masku, odkazující na Kamuiův vzhled. (mikki089)

Reklama

Reklama