Reklama

Reklama

Boku no Hero Academia

(seriál)
  • Japonsko 僕のヒーローアカデミア (více)
Trailer 2
Japonsko, (2016–2024), 59 h 21 min (Minutáž: 23–24 min)

Předloha:

Kóhei Horikoši (komiks)

Scénář:

Jósuke Kuroda

Hudba:

Júki Hajaši

Hrají:

Daiki Jamašita, Nobuhiko Okamoto, Aoi Júki, Džun'iči Suwabe, Tasuku Hatanaka, Akeno Watanabe, Kósuke Kuwano, Inuko Inujama, Eri Kitamura, Kóki Učijama (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Obsahy(1)

Boku no Hero Academia se odehrává ve světě, kde má 80 % populace nějakou speciální schopnost. Je to svět superhrdinů, kteří bojují proti těm, kteří své speciální schopnosti zneužívají, a proti nejrůznějším monstrům, která se občas objeví a narušují poklidné životy ostatních. Hrdinové jsou obdivováni a spousta mladých chlapců sní o tom, že jednoho dne to budou oni, kdo bude bojovat se zločinem. Izuku Midoriya je jedním z nich. Již od malička měl naprosto jasno v tom, čím chce být až vyroste, a jeho vzorem se stal jeden z největších hrdinů - statečný All Might. V cestě mladého chlapce však stojí jedna obrovská překážka. Izuku Midoriya je totiž jedním z těch zbylých 20 % populace, která žádnou speciální schopnost nemá... (Jeoffrey)

(více)

Videa (172)

Trailer 2

Recenze (39)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavé anime se superhrdiny. Odehrává se to ve světě, kde 80% lidí má nějaké schopnosti. Náš hlavní hrdina je ale jeden z mála, kdo je nemá. a má díky tomu těžký život. Vše se změní, když potká svého oblíbeného hrdinu. Ten mu dodá sebevědomí a předurčí ho k velkým věcem. Dál se to dost rozjíždí. Mladý Midoriyo se dostanu na UA, školu superhrdinů, a to mu změní život. Společně se spolužáky trénují, bojují se zlem a zlepšují své schopnosti. Akce je tam opravdu hodně a dost schopností je poměrně originálních. Dost prostoru se tu věnuje i záporákům. Je jich hodně a mají zde důležitou roli. Zatím mám za sebou 5 sérií a hodně mě to baví. Uvidím dál. Je tam i dost zajímavých zvratů. "Stanu se největším hrdinou všech dob." ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Shounen pre najmenších. Je to plné energie, dej je síce predvídateľný, ale má spád a tvorcovia sa to nesnažia nijako umelo naťahovať. Tematicky aj kresbou, podobne ako Tiger & Bunny, oveľa bližšie západnému konzumu s komiksami o superhrdinoch, pričom sú ale stále zachované klasické východné hodnoty. Pri tak silno prefláknutej téme je celkom fajn, že schopnosti aj boje sú tu celkom nápadité, len hlavná postava nemusela preplakať každú jednu epizódu. 13/13 – 70% ()

Reklama

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9,5/10 - Wow. Tenhle seriál, správněji "Anime" mě už od začátku děje chytlo a také hodně bavilo. Momentálně stále anime sleduji a kvalita či příběh u mě stále neklesnul a pořad mě strašně baví. Děj u všech sérii je chystali, napínavý a podle mě tvůrce seriálu udělali hodně slušnou práci. Chci poděkovat především tvůrci MHA (My Hero Academia nebo zda chcete, tak Boku No Hero Academia) co vytvořil mangy, díky kterým seriál vznikl. Slovo závěrem. Boku No Hero Academia (My Hero Academia) rozhodně doporučuji jak fanouškům anime, tak i lidem, co jim nejsou. Anime ode mě dostává plný počet hvězdiček a nelituji jeho shlédnutí. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Manga se mi líbí, takže na anime sem se těšil. Bohužel mě ale zklamalo. Zbytečně roztahaný děj, kdyby šlo o nějakou 50 epizodní sérii tak neřeknu, ale při 13 epizodách, to byla hrůza. Druhá série je jasná, bohužel pokud to bude pokračovat stejnou rychlostí, tak se dočkáme jen turnaje a ten pořádný příběh se začne odvíjet až v případné třetí sérii. Uvidíme, co si pro nás tvůrci tedy připraví dál. První série 60%. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ultimátní prototyp všech shounen příběhů typu from zero to hero a zároveň vtipná japonská odpověď na tradiční americké superhrdinské a x-menovské mýty. Obratně se tu balancuje na hranici mezi poctou a promyšlenou dekonstrukcí výše zmíněného, která spočívá především v tom, že hlavní hrdina, i jeho velký vzor, mají od začátku zásadní handicap. Který - jaké překvapení - překonávají šíleným odhodláním, neústupnou vytrvalostí a především naprostou absencí pudu sebezáchovy. My Hero Academia je ovšem víc než jen obvyklou poctivou náloží silných emocí, soubojů a urputného sebezlepšování. Je také skvěle propracovanou vztahovkou mnoha zajímavých postav, která se postupně během několika sérií rozprostře do neobvyklé šíře, aniž by při tom ztratila na kvalitě. ()

Galerie (3 492)

Zajímavosti (6)

  • V epizodě Yuga Aoyama svým Navel laserem vyryje do kamene během tréninku větu „il faut se méfier de l'eau qui dort“. To v naší řeči značí přísloví „tichá voda břehy mele“. (KCM)
  • Když se název školy U.A. (yuuei) přečte pozpátku, vznikne slovo eiyuu - hrdina. (KCM)
  • Todoroki Shouto má každé oko jiné barvy, tomu se odborně říká heterochromie. (KCM)

Reklama

Reklama