Reklama

Reklama

Boku no Hero Academia

(seriál)
  • Japonsko 僕のヒーローアカデミア (více)
Trailer 1
Japonsko, (2016–2024), 59 h 21 min (Minutáž: 23–24 min)

Předloha:

Kóhei Horikoši (komiks)

Scénář:

Jósuke Kuroda

Hudba:

Júki Hajaši

Hrají:

Daiki Jamašita, Nobuhiko Okamoto, Aoi Júki, Džun'iči Suwabe, Tasuku Hatanaka, Akeno Watanabe, Kósuke Kuwano, Inuko Inujama, Eri Kitamura, Kóki Učijama (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Obsahy(1)

Boku no Hero Academia se odehrává ve světě, kde má 80 % populace nějakou speciální schopnost. Je to svět superhrdinů, kteří bojují proti těm, kteří své speciální schopnosti zneužívají, a proti nejrůznějším monstrům, která se občas objeví a narušují poklidné životy ostatních. Hrdinové jsou obdivováni a spousta mladých chlapců sní o tom, že jednoho dne to budou oni, kdo bude bojovat se zločinem. Izuku Midoriya je jedním z nich. Již od malička měl naprosto jasno v tom, čím chce být až vyroste, a jeho vzorem se stal jeden z největších hrdinů - statečný All Might. V cestě mladého chlapce však stojí jedna obrovská překážka. Izuku Midoriya je totiž jedním z těch zbylých 20 % populace, která žádnou speciální schopnost nemá... (Jeoffrey)

(více)

Recenze uživatele Zíza k tomuto seriálu (3)

Boku no Hero Academia (2016) 

Tenhle šónen mi naprosto sedl a věřím, že v Šónen Jumpu splňuje přesně, co má manga splňovat - přátelství, usilovná práce a vítězství! Líbilo se mi, jsem ráda za druhou sérii a myslím si, že je opravdu jedná o velice kvalitní šónenovku. Lepší než všechny ty Titáni, SAO a Tokijští ghúlové dohromady. Mně se to líbilo hlavně z toho důvodu, že to velice dobře umělo přenést emoce. Ale chápu, že tohle není šálek pro každého. Samozřejmě to má své slabiny a určitě si lze povšimnou, že to jede podle vyšlapaného úspěšného mustru, ale pro mě to má tu správnou jiskru, kterou u šónenovek hledám. Slabší 5*. ()

Season 4 (2019) (S04) 

Četla jsem, že to není ono, když se honí za nějakou cizí holkou. Po zhlédnutí si říkám – prosím?! Je to ono. Ta holka není cizí, oni jsou hrdinové, pro ně nikdo není cizí, každý stojí za záchranu, a přesně tohle tahle série ukazuje. Kromě jiného. Blýská se na temné časy, a tak se s tím nějak musí společnost vyrovnat. O tom je to také a tohle váhání končí plamenně. Poslední dva díly byly prostě šónenovská mňamka. Dostali jsme nadupaný začátek, který pokračoval se všemi následky do druhé poloviny a pořád to byla dobrá podívaná, i když zvolnila. Kromě té části, kdy si hráli na školku, to bylo velmi nadprůměrné anime a jak už jsem psala, končilo to skvěle. Poslední dva díly svojí intenzitou uměly přikovat do židle. Kdo by to byl čekal. Jasně, předchozí série byla o něco lepší, tahle má i pěkné uvolnění, ať už se bavíme o školním festivalu nebo Gentle Criminalu (zase jiným typ boje a je dobře, že tam byl, protože to pomůže Midorijovi růst). Boku no hero academia je pořád můj nejoblíbenější současný šónen a tahle série to jen utvrzuje. Zase je tu všechno – naděje, bitky, napětí, dojetí, pobavení v povedeném mixu. Nemluvě o tom, že nám všechny postavy někam spějí, stále se o nich něco nového dozvídáme a ani nepřítel nespí; ať už jsou to záporáci nebo všeobecný strach či nejistota. Velmi silné 4*. ()

Season 5 (2021) (S05) 

Řeknu to jednoduše – tenhle šónen je prostě boží. Strašně mi sedí, přijde mi propracovaný a s tím přichází i určitá zahlcenost postavami, ale tak nějak to chápu. Než jsme se podívala na tuhle sezónu, znovu jsem zhlédla ty předchozí, a tak nějak mi to přišlo jako plynulé pokračování již řečeného, proto mi vůbec nevadilo, že jsme viděli, jak áčko bojuje s béčkem. Myslím si, že se tahle znalost postav ještě bude hodit v nadcházející bitvě. Pokud to ovšem bylo pro nic za nic, tak mě tedy pěkně naštvou a s hodnocením jdu o hvězdičku dolů. Tahle série jsou bubny. „Na vědomost se dává...!!!“ Neříkám, že se mi to 100% líbilo, ale líbilo se mi to natolik, abych kvůli tomu obětovala několik hodin spánku, což je v poslední době pro mě ta nejcennější komodita. Bavilo mě to, líbily se mi malé i velké souboje, stejně tak proniknutí do rodiny Todorokiových. Ale co jsem si zamilovala nejvíc, byla „součinnost“ Bakugóa a Dekua. Po tom jsou toužila a upřímně to přišlo mnohem dříve, než jsem čekala. Skvělé. I když je tahle série možná slabším článkem celku, tak i slabé články mívají příznivce. Já jsem jedním z nich. ()

Reklama

Reklama