Reklama

Reklama

Dvojica skúsených vedcov skúmajúcich paranormálne javy prichádza v spoločnosti mladej dievčiny do údajne strašidelného  novozélandského domu, z ktorého musela ujsť na smrť vystrašená rodina vlastníkov. Holly ale nie je len tak obyčajným dievčaťom. Je médiom, ktoré musí potvrdiť výskyt entity, odmietajúcej akúkoľvek "spoločnosť". Po prvej noci strávenej v starom farmárskom dome nič nenasvedčuje tomu, že by sa v jeho priestoroch nachádzali temné sily. Neubehne však dlhý čas a ukážu svoju moc i podstatu svojej existencie. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (18)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Paranormální vyšetřovatelé jsou téma, které bude v hororu už fungovat opravdu jen málo. Snímek "The Dead Room" je toho důkazem. Ne každý má rozpočet k tomu, aby udělal film krásný a děsivý svou výpravou, ne každý má nápady na to, aby dění nějak oživil. Tvůrci "The Dead Room" neoživili v podstatě vůbec, ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tenhle malej horůrek je přesně na pomezí "dobrej kousek za pár šlupek" a "total shit". No já se nakonec přikloním spíš k první variantě, i když se tam tak dvě třetiny nic moc neděje a když už se tam pak něco dít začne, tak je to většinou (nechtěně) srandovní (ne vážně, to i Krotitelé duchů maj větší šanci vás vyděsit). Jenže jenže... Ramirez má zaprvé slabost pro duchařiny a zadruhé se mi zrovna Novozélanďané odpálit nechtěj, páč mě doteď svýma příspěvkama do rodinky hororů pokaždé potěšili. Navíc ta hodina a čtvrt, co to trvá, se dá přežít, aniž byste měli choutky prorazit hlavou stěnu... A... "Who ya gonna call?" "Ghostbusters!" ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že Laura Petersen a záverečných pár minút aspoň trošku tento film zachraňujú, ale nemôžem si pomôcť, tento film si dobrý rating nezaslúži. Od začiatku sa nedeje dokopy nič. A máme tu len neskutočne hrozný efekt rozbitého okna, zatváranie a otváranie dverí a natriasanie sa lustrov. A to je seriózne všetko strašenie, čo tu uvidíme. Plus záverečný twist, ktorý nebudem spoilovať pre tých, ktorí by náhodou chceli film vidieť je podľa mňa rovnako hlúpy ako prvýkrát, keď sme ho videli v iných filmoch. Nemyslím si, že film prináša niečo nové, nemyslím si, že využíva svoj potenciál a skôr tápa vo všetkom, čo by ho mohlo aspoň trošku odzvláštniť. Pár týždňov dozadu som hodnotil film The Unfolding. A napriek zlému pocitu po dopozeraní tam boli aspoň maličkosti, ktoré ten film ťahali. Toto je x-krát obohrané, x-krát napísané a najmä so skoro nulovým strašením počas celého filmu, kde sa neustále nič nedeje. Takže čo to môže urobiť pozerateľné? Prostredie domu, ktoré je podľa mňa celkom okey, ale nič výnimočné, ani nové. Ale dá sa to pozerať. A potom postavy. Tak si povedzme pravdu. Scott je absolútny sebec, ktorý ani po X-tý krát nesúhlasí s tým, aby z domu proste vypadli, lebo on si musí niečo dokázať a byť v niečom prvý. A potom je človeku len ľúto Liama a Holly, ktorí sú v tom s ním a chcú ísť preč. Oni dvaja sú podľa mňa celkom okey. Ale radšej by som v ich role asi videl niekoho iného. Alebo by som radšej odišiel z domu preč spolu s nimi. Nemyslím si, že je to absolútna katastrofa ako to bolo vo filme The Darkness, ale rozhodne by som povedal veľa iných lepších filmov zo strašidelného domu. Dokonca by som viac odporúčil aj vyššie spomínané "The Unfolding", ktoré ako si môžete pozrieť v mojom komentári rozhodne nie je dobrým filmom. Takže posúďte si podľa toho. Dôvody, pre ktoré nedávam odpad sú Laura Petersen, dve tolerovateľné postavy, andulky, ktoré museli prežiť toto všetko s našimi hercami a relatívne okey dom. Ostatné nestojí za nič. Hodnotenie: D- ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Velmi se mi líbilo, jakým způsobem režisér dokázal vystavět jednoduchou zápletku do originálního balení. Všichni herci ztvárnili velmi dobře postavy třech badatelů paranormálních jevů, kteří jsou schopnostmi odlišní a jejich pobíhání po domě k sobě docela ladí. Tempo je vystavěn velmi pomalu, ale daří se jej dobře stupňovat i díky náznakům, které působí hodně realisticky. Velké plus hrálo, že se zde neobjevují žádné hollywoodské přehnané výjevy zla. Samotná pointa přichází až na samotný závěr, nemá tolik prostoru a překvapivě to bohatě stačí. Žádné nepěkné digitální triky, ale výborná práce s kamerou a co se děje po odhalení tajné místnosti, nemá chybu. Originálních momentů zde tolik není, ale dobře odvedená práce určitě......7/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zpruzená buchta, tatík od rodiny a nerudný technokratický dědek tvoří trio novozélandských lovců duchů, kteří se usalaší ve staré barabizně uprostřed ničeho, aby zdokumentovali zdejšího údajného poltergeista. Nevěrohodná, nepravděpodobná, divákovu náklonnost nevzbuzující partička. Ale netrvá dlouho a z dědka se vyklube pohodářský sympaťák, z buchty vcelku přesvědčivé médium, a z filmu záživná a skvěle natočená duchařina. Duchařina sice s porcí nadsázky a s občasným spikleneckým pomrkáváním na diváka, ale s o to nečekanějším, plnotučně duchařským závěrem. Naprostá spokojenost, Kiwiové umí, film po večeři jedna báseň. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama