Reklama

Reklama

Dvojica skúsených vedcov skúmajúcich paranormálne javy prichádza v spoločnosti mladej dievčiny do údajne strašidelného  novozélandského domu, z ktorého musela ujsť na smrť vystrašená rodina vlastníkov. Holly ale nie je len tak obyčajným dievčaťom. Je médiom, ktoré musí potvrdiť výskyt entity, odmietajúcej akúkoľvek "spoločnosť". Po prvej noci strávenej v starom farmárskom dome nič nenasvedčuje tomu, že by sa v jeho priestoroch nachádzali temné sily. Neubehne však dlhý čas a ukážu svoju moc i podstatu svojej existencie. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (18)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No, či sa tam tmavovlasá hlavná hrdinka hodila, to už neriešim, pretože tomuto snímku by podľa mňa nepomohlo, ani keby zo záhrobia vyliezla stará dobrá Zelda Rubinstein (aj keď kvôli tomuto hororu by podľa mňa radšej ostala tam, kde je), ale zase aspoň bola celkom pekná, takže ja v nej vidím asi jediné plus tejto pohromy. Počas 70 minút sa parta magorov fláka po jednom dome a režisér sa nezmohol na nič iné, len na pohybujúce sa predmety? Že to v závere aspoň trochu ožilo, je logické, ale čo z toho. Tak nezaujímavý film, že to ani nie je možné. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo rodina opustila svoj dom behom niekolkých sekúnd kvôli paranormálnym aktivitám, prichádza do domu tím vyšetrovatelov. Tí hladajú senzáciu a myslia si, že toto odlahlé miesto na Novom Zélande by mohlo byť ideálnym miestom. Počas prvých dní ich pobytu sa nič zvláštne neodohrá, ale po niekolkých dňoch sa tím zobudí o tretej ráno a stane sa svedkom záhadných úkazov. Zdá sa, že konečne našli to, čo dlho hladali, ale ešte si neuvedomujú, že démonické sily nemajú v láske narušitelov. - Po horore Housebound, ktorý sa pre mňa stal jedným z najlepších hororov roku 2014 a po horore Deathgasm, ktorý sa pre mňa stal jedným z najlepších hororov roku 2015, mi bolo jasné, že sa nemôžem vyhnúť žiadnemu hororu, ktorý vznikne na Novom Zélande. Preto som sa tešil aj na The Dead Room, ale ten je nanešťastie najslabším hororom z tejto krajiny, ktorý som zatial videl. Klasický opozeraný horor o partii lovcov duchov, ktorá v odlahlom dome narazí na entitu, ktorá sa ich snaží vyhnať. Technicky to bolo spracované parádne, ale scenár bol katastrofálny a nesnažil sa vytvoriť nič inovatívne. Nesympatické herecké obsadenie, ktoré podávalo podradné herecké výkony z toho urobilo napriek velmi krátkej stopáži slabý zážitok, a keď som doteraz chválil moje najoblúbenejšie hororové štúdio IFC Midnight za to, ako sa v roku 2016 parádne rozbehlo, tento horor považujem za mierny krok dozadu. Pevne dúfam, že prichádzajúce horory Carnage Park a Intruder budú niekolkonásobne zaujímavejšie. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dvojica skúsených vedcov paranormálnych javov prichádza v spoločnosti mladej dievčiny do údajne strašidelného domu z ktorého musela ujsť na smrť vystrašená rodina vlastníkov. Holly ale nie je len tak obyčajným dievčaťom. Je médiom, ktoré musí potvrdiť výskyt entity, odmietajúcej akúkoľvek "spoločnosť". Po prvej strávenej noci nič nenasvedčuje tomu, že by sa v priestoroch starého farmárskeho domu nachádzali temné sily. Neubehne však dlhá doba a ukážu svoju moc i podstatu svojej existencie. Menšia, "lacnejšia" ducharinka, ALE ... zato s neuveriteľnou snahou o budovanie hutnej atmosféry hneď od úvodu (takmer). Mrzí ma minimum laku ktorý snímok ponúka, či z môjho pohľadu absolútne nevýraznú, priam nevhodnú mladú herečku, ktorá by sa na miesto ghost hororu, kde by mala vzbudiť nepríjemné pocity, hodila skôr do nejakého teen seriálu s častým striedaním partnerov. Keby sa jej úlohy zhostila stará pani, najlepšie slepá černoška s bielymi viečkami, ktorá kráča o paličke, ako Kubáni v Tatrách, verím že by to na atmosfére pridalo omnoho viac. Záver živší, ale na vyššie ako 45% hodnotenie to skrátka nebude. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Obrovský překvapení. Zpětně bezpochyby jeden z NEJ hororů roku 2015: inteligentní, s adekvátní stopáží (minimum dějové výplně) a s mrazivou atmosférou i během denních scén. Zážitek. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že Laura Petersen a záverečných pár minút aspoň trošku tento film zachraňujú, ale nemôžem si pomôcť, tento film si dobrý rating nezaslúži. Od začiatku sa nedeje dokopy nič. A máme tu len neskutočne hrozný efekt rozbitého okna, zatváranie a otváranie dverí a natriasanie sa lustrov. A to je seriózne všetko strašenie, čo tu uvidíme. Plus záverečný twist, ktorý nebudem spoilovať pre tých, ktorí by náhodou chceli film vidieť je podľa mňa rovnako hlúpy ako prvýkrát, keď sme ho videli v iných filmoch. Nemyslím si, že film prináša niečo nové, nemyslím si, že využíva svoj potenciál a skôr tápa vo všetkom, čo by ho mohlo aspoň trošku odzvláštniť. Pár týždňov dozadu som hodnotil film The Unfolding. A napriek zlému pocitu po dopozeraní tam boli aspoň maličkosti, ktoré ten film ťahali. Toto je x-krát obohrané, x-krát napísané a najmä so skoro nulovým strašením počas celého filmu, kde sa neustále nič nedeje. Takže čo to môže urobiť pozerateľné? Prostredie domu, ktoré je podľa mňa celkom okey, ale nič výnimočné, ani nové. Ale dá sa to pozerať. A potom postavy. Tak si povedzme pravdu. Scott je absolútny sebec, ktorý ani po X-tý krát nesúhlasí s tým, aby z domu proste vypadli, lebo on si musí niečo dokázať a byť v niečom prvý. A potom je človeku len ľúto Liama a Holly, ktorí sú v tom s ním a chcú ísť preč. Oni dvaja sú podľa mňa celkom okey. Ale radšej by som v ich role asi videl niekoho iného. Alebo by som radšej odišiel z domu preč spolu s nimi. Nemyslím si, že je to absolútna katastrofa ako to bolo vo filme The Darkness, ale rozhodne by som povedal veľa iných lepších filmov zo strašidelného domu. Dokonca by som viac odporúčil aj vyššie spomínané "The Unfolding", ktoré ako si môžete pozrieť v mojom komentári rozhodne nie je dobrým filmom. Takže posúďte si podľa toho. Dôvody, pre ktoré nedávam odpad sú Laura Petersen, dve tolerovateľné postavy, andulky, ktoré museli prežiť toto všetko s našimi hercami a relatívne okey dom. Ostatné nestojí za nič. Hodnotenie: D- ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tenhle malej horůrek je přesně na pomezí "dobrej kousek za pár šlupek" a "total shit". No já se nakonec přikloním spíš k první variantě, i když se tam tak dvě třetiny nic moc neděje a když už se tam pak něco dít začne, tak je to většinou (nechtěně) srandovní (ne vážně, to i Krotitelé duchů maj větší šanci vás vyděsit). Jenže jenže... Ramirez má zaprvé slabost pro duchařiny a zadruhé se mi zrovna Novozélanďané odpálit nechtěj, páč mě doteď svýma příspěvkama do rodinky hororů pokaždé potěšili. Navíc ta hodina a čtvrt, co to trvá, se dá přežít, aniž byste měli choutky prorazit hlavou stěnu... A... "Who ya gonna call?" "Ghostbusters!" ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tento kousek mě opravdu nepotěšil. Největším hororem pro mě bylo sledovat první půlhodinu filmu, kdy se nedělo vůbec nic, pouze mi začal připadat spánek jako lepší využití času. Když už se dostavil přerostlý poltergeist, děj se trochu zlepšil, následovaly typicky nelogické kroky trojice duchařů a závěr filmu byl překvapivě solidní, škoda, že takový nebyl celý film. Nízkorozpočtové filmy mi nikdy nevadily, musí ale mít kvalitní scénář, tady se ve scénáři objevují světlé momenty, ale je jich příliš málo. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zpruzená buchta, tatík od rodiny a nerudný technokratický dědek tvoří trio novozélandských lovců duchů, kteří se usalaší ve staré barabizně uprostřed ničeho, aby zdokumentovali zdejšího údajného poltergeista. Nevěrohodná, nepravděpodobná, divákovu náklonnost nevzbuzující partička. Ale netrvá dlouho a z dědka se vyklube pohodářský sympaťák, z buchty vcelku přesvědčivé médium, a z filmu záživná a skvěle natočená duchařina. Duchařina sice s porcí nadsázky a s občasným spikleneckým pomrkáváním na diváka, ale s o to nečekanějším, plnotučně duchařským závěrem. Naprostá spokojenost, Kiwiové umí, film po večeři jedna báseň. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono se toho po většinu stopáže vlastně nic moc neděje. Když to tak vezmu kolem a kolem, tak je to ukázka práce skutečných lovců duchů, kteří v 99% na nic nepřijdou. Nicméně když to občas zacinká a zabouchá, tak si film dokáže vytvořit slušnou atmosféru, ale bohužel jí nedokáže korunovat nějakou tou lekačkou, nebo vhodným zjevením a některé scény si o podobné vyvrcholení vyloženě říkají. Nicméně mě to celkem slušně vynahradil samotný závěr, který byl docela našlapaný a do určité míry i překvapil. Herecky to bylo také celkem fajn, takže z mého pohledu se jedná o lehký nadprůměr. 60% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Velmi se mi líbilo, jakým způsobem režisér dokázal vystavět jednoduchou zápletku do originálního balení. Všichni herci ztvárnili velmi dobře postavy třech badatelů paranormálních jevů, kteří jsou schopnostmi odlišní a jejich pobíhání po domě k sobě docela ladí. Tempo je vystavěn velmi pomalu, ale daří se jej dobře stupňovat i díky náznakům, které působí hodně realisticky. Velké plus hrálo, že se zde neobjevují žádné hollywoodské přehnané výjevy zla. Samotná pointa přichází až na samotný závěr, nemá tolik prostoru a překvapivě to bohatě stačí. Žádné nepěkné digitální triky, ale výborná práce s kamerou a co se děje po odhalení tajné místnosti, nemá chybu. Originálních momentů zde tolik není, ale dobře odvedená práce určitě......7/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Paranormální vyšetřovatelé jsou téma, které bude v hororu už fungovat opravdu jen málo. Snímek "The Dead Room" je toho důkazem. Ne každý má rozpočet k tomu, aby udělal film krásný a děsivý svou výpravou, ne každý má nápady na to, aby dění nějak oživil. Tvůrci "The Dead Room" neoživili v podstatě vůbec, ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Tohle tu bylo mnohokrát před tím a vůbec ničím to nepřekvapí. Další paranormální vyšetřovatelé, co si vydělávají nečím, čemu ani nevěří že existuje a doplatí na to. Děj je hrozně hloupej, z ničeho nic máme tři lidi v domě s nějakým tím vybavením, dny plynou a plynou, nesympatická dívka pořád říká že někoho vidí, což mě opravdu dojímá, ale nám neukážou nic. Když se začnou otevírat a zavírat dveře, otřásat dům a dokonce létat všelijaké věci po domě, nejstarší člen ,,týmu" pokaždé řekne že to by vítr, no jak fascinující. Něco málo se začalo dít posledních 20 minut, ale to už bylo stejně k ničemu, protože to celkově nedokázalo zaujmout a jak už jsem říkal, něco/někdo co/kdo hází věci po domě a ještě k tomu za celý film není vidět, k úspěchu nevede. ()

Pavel82 

všechny recenze uživatele

Otvírání, zavíráni dveří, ťukání na zdi, houpající se lustry, duch, kterej neprojde dveřma a další hardcore hororový prvky. Za málo peněz, málo muziky. ()

intro 

všechny recenze uživatele

Jo není to žádný James Wan, rozpočet to taky nemělo zrovna velký, ale i tak já se celkem bavil. Někdy i to málo stačí. 55% ()

Richie4422 

všechny recenze uživatele

Toto je príklad toho, keď film mohol byť 15 min. kraťasom a boli by sme všetci radi. Absolútne nevieme, kto kde je a prečo sa vlastne dej príbehu odohráva. Zrazu sme v dome a hurá, sranda. Spoločnosť nám robia tie najviac stereotypné postavy- vedec skeptik, spirituálna pipka a chlap, ktorý je taký, ako si to situácia vyžaduje. Mimo trápne omáčky tu vśak máme pekné atmosferické a nepríjemné nočné scény, ktoré sa postupom času pretavia do telenovely. Za účelom vytvorenia nejakého twistu v o ničom deji tu máme veľké prekvapko s Dead Room. Je jedno, že to nedáva jediný zmysel so všetkým, ćo sme doteraz videli.. nejaký turntables tu proste potrebovali. Všetko od tohto odhalenia je neskutočné smiešne a nudné, scéna s policajtmi na grcanie dúhy a záverečná scéna je zase tým, čo neznášam a čo som kritizoval v The Forest.. na ktorého Boha dávate na konci scénu s jump scareom a la "príšera si ťa všimla." Je to trápne, nestrašidelné, tupé, smiešne. Nerobte to nikto nikdy. ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by dopadlo V Zajetí Temnot kdyby to točil amatér případně někdo z Asylumu. Celý film sledujeme scény typu pohnou se dveře vypne se světlo (ty od dob Paranormal Activity nevyděsí snad nikoho) přičemž je zde aspoň potenciál na lekačky (nedojde k žádné). Konec aspoň nabídne něco zajímavého bohužel tohle už tu bylo několikrát a v daleko lepším provedení. 5 procent za ty andulky jediné pozitivum to má v tom, že je to krátké a nestihne to nějak moc nudit.. ()

DyingAngel 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe som mala z filmu zimomriavky... Pár vedcov, ktorí skúmajú paranormálne javy, sa ocitnú v dome, kde by mala údajne strašiť nejaká entita. Na pomoc si prizvali aj krásnu gothku, ktorá dokáže cítiť a vidieť prítomnosť ducha a spirituálnych entít. Prvá pol hodina filmu sa ešte len rozbieha, bádatelia nič extra nespozorujú, no následne si začnú všímať prítomnosť niečoho paranormálneho, čo ich prichádza navštevovať pravidelne o tretej v noci. Entita naberá každou nocou na sile, útočí na nich... Napokon zistia, že všetko chápali úplne zle. Záver je nečakaný, nepredvídateľný, hrôzyplný! Jednoduchá atmosféra, krásna príroda Nového Zélandu v pozadí, pekná herečka a k tomu všetkému uveriteľný príbeh o duchoch. Tento film je ukážkou toho, že aj z mála sa dá vytvoriť pozerateľný kúsok! A nemusí obsahovať špeciálne efekty, extra hru s kamerou či preafektované herecké výkony... ()

Reklama

Reklama