Reklama

Reklama

Život poté: Černobyl

(TV film)
  • USA Life After: Chernobyl

Obsahy(1)

Pořad "Život poté: Černobyl" se věnuje nejhorší jaderné katastrofě v dějinách, která vystřelila do atmosféry vysoce radioaktivní spad, jenž byl 100krát horší než radioaktivní záření bomb svržených na Nagasaki a Hirošimu. Nyní získali přístup do oblasti v okolí černobylské elektrárny dva vědci. Biolog Rob Nelson a antropoložka Mary-Ann Ochotová jsou prvními vědci, kteří mají povolen neomezený vstup do černobylské nebezpečné zóny, aby zde zjistili, jak byly prostředí a místní zvěř ovlivněni 30 lety života v nejkontaminovanější oblasti na světě. Mohou zde zůstat, jak dlouho chtějí, ale musejí zajistit, aby nebyla jejich těla vystavena nebezpečnému množství radiace. Jejich výzkum dopadu vysoké radiace na zvířata a rostliny v oblasti je ohromující. (Animal Planet)

(více)

Recenze (6)

Rominator 

všechny recenze uživatele

U dokumentu Life After: Chernobyl je v titulcích uveden rok MMXIV (chyba?). Antropololožka Mary-Ann Ochota a biolog Rob Nelson se vydávají do Černobylu, aby zjistili jak se daří zvířatům a rostlinám. Mary-Ann Ochota se také setkává s Ivanem Ivanovičem (nar. 1936), který se společně s ženou Marií vrátil do svého domu v Paryševu dva roky po katastrofě. Dokonce dojde k návštěvě Červeného lesa... ()

haffen 

všechny recenze uživatele

Život v Červenom lese. A nielen tam. Zaujímavý pohľad na to, ako sa dokáže príroda vyrovnať s rádioaktívnym zamorenim. Rozbor havárie nečakajte. Kto máte radi prirodopisné dokumenty, tak si prídete na svoje. Je však príliš krátky na to, aby sa dalo ísť viac do hĺbky. Slabšie 4* ()

Reklama

magu odpad!

všechny recenze uživatele

Nezmysel za nezmyslom (okrem info o požiaroch). Ani ten optimistický záver to nezachránil. Takéto dokumenty by malo byť zakázané pozerať a vôbec nakrúcať, pretože klamú pospolitý ľud, ktorý si potom myslí, že Černobyľská zóna je mŕtva a jej návšteva je extrémne nebezpečná. Opak je pravdou. Bol som a píšem tento komentár. Pozrite si radšej toto https://www.youtube.com/watch?v=k6viKQcms9k&feature=youtu.be Okrem nádherných záberov je tam o Černobyle oveľa viac pravdivejších informácii. (Žil som v tom, že Discovery je seriózna TV, ale od tohto filmu si myslím opak.) ()

Gulde odpad!

všechny recenze uživatele

Tedy tohle je vyloženě směšné. Sám jsem před pár dny přijel ze Zóny, kde jsem byl spolu s dalšími turisty, a dva profi Američané (hádám, že nic než herci, žádní vědci) tu dělají jak strašně nebezpečné to tam je a že jsou vlastně jedinými, kdo to tam kdy prozkoumával. Věřím, že by se každý z těch několika tisíc zaměstnanců elektrárny, kteří v zóně denně pracují, hlasitě smál, když by viděl, jak tihle dva "musejí projít náročným vojenským výcvikem". Ukázkový příklad toho, jak Američané chtějí ze všeho za každé situace dělat senzaci. Ani tu mapu Ukrajiny ti neschopové opět nedokázali udělat pořádně. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama