Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Recenze (174)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Předloha Stephena Kinga je jednoznačně nejmíň "kingovská" (rozuměj hororová, nadpřirozená) kniha, jakou jsem od něj četla. Není v ni v podstatě skoro nic tajemného (kromě trochy telepatie), ale přesto, nebo možná právě pro to mě hodně zaujala. Jde v ní hlavně o pocity, atmosféru, myšlenky, dospívání a přitom je nabytá událostmi, ale takovými, které se těžko převádějí na filmové plátno. Film zpracovává pouze první část knížky, tu dějovější, ale bohužel nějak se z ní vytratila většina emocí. Nebo lépe řečeno - nevytratila, ale v porovnání se čtením jako by žádné nebyly. Možná kdybych neznala předlohu, byla bych filmem nadšená, ale takhle jde bohužel o slabý vývar, přestože jsou postavy obsazeny přesně podle mých představ a Anthony Hopkins válí jako vždy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $31miliónovTržby USA $24,185,781Tržby Celosvetovo $30,919,415║ má to niekoľko silných úsekov ale ako celok to až tak nezasiahne ako by si v rámci daného rozohraného potenciálu zaslúžilo /65%/ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ma zaujal na dvoch úrovniach. Moje detské "ja" rado miestami odpustilo jednoduchosť príbehu, malú invenčnosť pri gradácii kľúčových scén a spomienku na mládežnícke roky prekladané dychtivou túžbou za dobrodružstvom s objavovania. Dospelejšie a filmovejšie "ja" potom ocenilo snahu o poctu snímkam z obdobia "good old Hollywood" - tak rámcovaním deja ako i presunutím dôrazu zo samotného príbehu na radosť príbeh rozprávať. 70% ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Film bez jediné výrazné scény. Herci jsou solidní, ale emoce se u mě nedostavily. Nehledě na to, že je zfilmována jen část knihy. Pokud chcete skvělou klukovskou kingovskou adaptaci, podívejte se na Stůj při mně ( 1983 ). ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::: Nevím co napsat. Právě jsem to dokoukal. Jsem dojat. Ten závěr mne dostal. Chtělo se mi plakat. Moc krásný film. Samozřejmě jsou lepší Kingovy filmy, které mě dojaly více a u kterých jsem na konci opravdu plakal, např.: Zelená míle, Věznice Shawshank atd...., ale musím říci, že je tohle jeden z nejkrásnějších "Kingových" filmů. Zanechal ve mne opravdu velký dojem. Musím pochválit soundtrack, který se mi moc líbil a skvělé herecké výkony !! Nádhera. :::::::::::::::::::::::::: ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ste melancholicky a prehnane nostalgicky založení diváci, ktorých prenasledujú spomienky na detstvo, je vám ľúto, že sa ten zdanlivo zázračný čas už nikdy nevráti a občas máte pocit, že vám život uniká pomedzi prsty? V takom prípade sa tešte, lebo Scott Hicks síce nie je druhý Rob Reiner (PRI MNE STOJ!), ani Frank Darabont (VYKÚPENIE Z VAZNICE SHAWSHANK, ZELENÁ MÍĽA), ale inak mu spisovateľ Stephen King "ide" tiež dobre. Príjemne atmosférickému filmu by prospela dlhšia minutáž, ale ak ste aj vy viac zameraní na melancholického Kinga, než ako na toho hororového, prižmúrite oči nad niekoľkými nedostatkami (slabý príbeh, vlastne sa tu až na koniec skoro nič nedeje a všteko je "len" o postavách, vzťahoch a dialógoch). Radšej sa dobrovoľne necháte unášať príjemnou atmosférou a kvalitnými hereckými výkonmi (nielen David Morse a Anthony Hopkins, ale i deti). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je zajimavy, ze horory podle Kinga vetsinou nedopadnou nic moc a naopak dramata jsou perfektni, tohle se sice nezaradi mezi uplny spicky typu Shawshank nebo Stand by me, ale rozhodne je to nadprumerny drama. Pribeh je vcelku obycejnej, vyrustani nekolika deti a jejich pratelstvi s tajemnym starikem, kterej ma nejaky telepaticky schopnosti, ci co. Skoda, ze jeho postava neni vic rozvedena, trochu nejakyho vysvetleni by neuskodilo. Ale jinak film bez hluchejch mist slusne slape od zacatku do konce, navic detsky herci paradni, Anthony tradicne fajnovej, akorat me teda pekelne srala matka hlavniho hrdiny, to byla nehorazna kravka. Celkove slusny drama s fajnovou, lehce tajemnou atmosferou. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Celkově by se dalo říct, že tenhle film není ničím extra vyjimečný a přesto jdu s hodnocením na čtyřku. Takže proč? Protože tam hrál jako vždy bravurně můj topkový  Anthony, protože se mně líbil soundtrack a protože to mělo zvláštní atmosféru, která mně právě dnes sedla. Bobby buď rád jak jsi dopadl s tou prazvláštní schopností, kterou oplýval Tedy. 80% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná věc s tradičními Kingovými tématy a postavami (přechod z dětství do dospělosti, šikanující výrostci, pronásledovaný hrdina se zvláštními schopnostmi), která mísí hřejivé vzpomínky na dětství s mírným tajemnem a napětím a připomene jeho klasiky. Hodně tomu dává Hopkins se svým minimalistickým herectvím, kdy jako by nehrál, ale jen stál, mluvil a byl charizmatický. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když vám někdo otevře oči, otevře vám i mysl. A až do chvíle, kdy se starý plešatý švindlíř rozhodne, že už s ním nemáte počítat, není lepšího požehnání.. Nenásilně plynoucí drama o potřebnosti správných vzorů v dětství, ve kterém si mě Hopkins omotal kolem prstu i tehdy, když jen bezděčně civěl z okna. Nadpřirozena se to dotkne jen letmo, ale pozoruhodná je jiná věc. Jonathan Brandis z devadesátkového To, River Phoenix ze Stůj při mně, Nadaný žák Brad Renfro a nedávno Anton Yelchin. Zdá se, že hlavní dětské role v Kingových adaptacích podstatně zkracují trvání dospělosti.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento snímek byl jeden z mála, který jsem viděla dříve, než jsem přečetla literární předlohu. Námět zajímavý, postavy charakterní, herci skvěle zvoleni, působivé zpracování. Ovšem k celé dokonalosti mi tam něco chybělo. Z filmu toho dost, jakoby vyzařovalo, celý byl velmi krásně zpracován, ale Něco tam nebylo... Možná vícero napínavějších, bohatších scén, větší "sílu" nebo spád. Nevím. Film, který Vás zaujme, podmaní i okouzlí, ale i přesto máte pocit, že jste nedostali vše... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Dílčí scény s Hopkinsem jsou výborné, ale oproti atmosférické předloze je to slabota. Z metaforických můžu ve žlutých pláštích (tak zní i původní název povídky) jsou agenti federálního úřadu a návaznost na ságu Temná věž scénář zcela ignoruje. Zůstává tak pouhá kostra o dospívání, která sice funguje docela slušně, ale celek nenadchne. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento snímok, ktorý v roku 2001 natočil režisér Scott Hicks, je umne spracovaná úvodná časť rovnomennej poviedkovej knihy Stephena Kinga. Príbeh záhadného Teda Brautigana a jeho tajomných, strach naháňajúcich, prenasledovateľov v dlhých plášťoch. Divákovi, ktorý podrobnejšie, hlbšie pozná Kingovu literárnu tvorbu, bude postava Teda iste dobre známa aj z iného jeho románu - "Temná Veža". To však pri filmovej, ale i pri printovej verzii "Srdca v Atlantíde" nie je dôležité. V oboch prípadoch je to silne atmosferický, emotívny a mysteriózny zážitok. No a  obsadiť do hlavnej úlohy charizmatického Anthonyho Hopkinsa bola tá najlepšia voľba. Anthony Hopkins je Ted Brautigan! **** ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Začnu s klady tohoto filmu: snaží se držet předlohy (tedy její první části) a oplývá příjemnou atmosférou dětství v americkém maloměstě 50. let. Sir Anthony Hopkins odvedl (jako vždy) skvělý výkon, moudré věty v jeho podání zněly přirozeně, pravdivě, výpadky vědomí působily přesvědčivě... přesto jsem v závěru postrádala hlubší pohnutí, více emocí. A tenhle film je především o emocích, provázejí diváka celou stopáží, jenže takřka nekolísají, postrádala jsem nějakou gradaci, alespoň chvilkový posun od melancholie k něčemu výraznějšímu. Přirovnala bych to k pohledu na jezero při západu slunce: je to hezký, příjemný pohled, jenže je bezvětří, na hladině se nepohne ani vlnka, nevnímáme energii, nevnímáme dynamiku, jen mírný, stabilní, sladkobolný pocit. Opět váhám, zda hodnotit 3* (což je málo) nebo 4* (což je moc). "Srdce v Atlantidě" zanechalo sympatický dojem, nicméně neuchvátilo mě a naprosto chápu jedince, kteří se u tohoto filmu nudili. Možná to ani lépe natočit nešlo, předloha je taky velmi pomalá. Pro mě je to pěkných, kvalitních, avšak nikterak světoborných 69%. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dívat se na film, jehož předlohu jste chvíli předtím dočetli, je takový hodně zvláštní. Na jednu stranu je neuvěřitelné až magické to zhmotnění postav, poznávání známých scén a dialogů, na druhou stranu je až příliš patrné, že film za knížkou dost ztrácí. To, co dokáže dobře napsaná kniha, to prostě není film schopen ve většině případů napodobit. Srdce v Atlantidě není špatný film, má dobrou hudbu, tajemnou atmosféru a silné momenty, ovšem se znalostí knihy to nedokáže tak zapůsobit, a proto nemůžu hodnotit víc než třemi hvězdami. 65% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film z prostredia 50.rokov. Dej sa odohrával o niečom inom než som predpokladal. Ako sa píše aj v obsahu - muž sa dozvie o smrti dvoch jeho priateľov z detstva a tak sa dostávame o viac ako 45 rokov do minulosti. Lenže i keď sa minulosť začína pohľadom na troch kamarátov, film je skôr o priateľstve chlapca a starého neznámeho muža. Tým sa absolútne vytratila tá smutná časť, keď muž dostal oznámenie o smrti jeho priateľa z detstva. Je to len chyba krásy. Inak sa nemôžem na nič sťažovať. Dostal som film plný lásky, skvelej rock n rollovej hudby a s pekným príbehom. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kvalitná knižná adaptácia Kingovej nehororovej predlohy, s veľmi dobrým obsadením: Anthony Hopkins, David Morse, či Hope Davis. PS: Preboha, len nečakajte nový Shawshank, či novú Míľu. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

HUDBA: Mychael Danna - jedna z horších filmových hudeb, hrozně nudná a nicneříkající. Ovšem to podobné se dá říct o filmu samotném - vztah starého muže a chlapce je nastíněn příliš nepřesvědčive a rychle, vadil mi také překlad záporáků jako nízcí muži, daleko lepší je překlad v knize - ničemní muži. Jedním z plusů byli rozhodně dětští herci, ti byli vybraní vskutku skvěle. Z filmu se úplně vytratila nadpřirozená atmosféra tolik obdivovaná v Kingově předloze. Rovněž konec byl pokažený, úplně vypadla paralela s Temnou věží a bořitely... ach, chudák King, kdo nezná jeho knížky, musí si myslet, že je úplně blbej ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že kniha jako celek nepatří mezi mé nejoblíbenější Kingoviny, a o to více mě těší, že se film zaměřuje právě na mou (jedinou) oblíbenou část, tj. na Bobbyho a Teda Brautigana. Melancholické "Srdce v Atlantidě" mi v mnohém připomíná Svěrákovu "Obecnou školu", nikoli tématem, ale kouzelným ztvárněním naprosto všedních a obyčejných věcí. Jediné, co mě maličko mrzí, je upuštění od mysteriózních prvků; ty ale začínají dávat smysl až v souvislosti s "Temnou věží", takže to svým způsobem chápu... 4,5*. ()

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama