Reklama

Reklama

Epizody(50)

Obsahy(1)

Rokuro je mladý chlapec, který v dětství zažil strašlivé trauma, při kterém ztratil dva ze svých nejlepších přátel. Rokuro je totiž exorcistou, člověkem, který je nadán nadpřirozenými schopnostmi, které slouží k boji s tajemnými stvořeními označovanými jako "Kegare". Rokuro jako malý chlapec snil o tom, že zničí všechny zlé Kegare, ovšem již zmíněná tragická událost naprosto změnila jeho pohled na svět. A tak se Rokuro rozhodl, že své schopnosti již nikdy nepoužije a že bude v dospělosti čímkoli jiným, jen ne exorcistou. Tuto svou přísahu však musí jednoho dne porušit, když se náhodou setká s jinou exorcistkou jménem Benio. Během jejich prvního setkání jsou totiž oba vtaženi do boje proti velmi silnému Kegare, který působí dojmem, že je nad síly mladé dívky. A tak jí mladý chlapec pomůže a ještě přidá radu, aby se dívka do boje proti Kegare raději nepouštěla. Benio se však místo vděku urazí a oba se rozcházejí ve zlém. Jejich odloučení však netrvá příliš dlouho, protože Benio je novou obyvatelkou Rokurovi koleje. Navíc se oba dozvídají, že jsou součástí velmi závažného proroctví, které má vést ke konečnému zničení všech Kegare. K tomu je ovšem potřeba, aby se velmi sblížili, protože právě jejich společný potomek má být tím, kdo toto proroctví naplní. Je však vůbec nějaké sblížení s takto špatným startem a vzájemnou nevraživostí vyplývající z rozdílných pohledů na boj proti Kegare vůbec možné? (Jeoffrey)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (3)

janovrom 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na to opravdu. Čtu mangu, tak když jsem poprvé zjistil, že vyjde i seriál, běžel jsem hledat, co že je za svátek. Teď už tak trochu tuším...byl to apríl. Nestojí to za moc. Oproti manze si přidali vlastní scény, které děj zpomalují, z postav dělají otravy a to jejich neustále zastavování, když někdo použije jakoukoli schopnost, mi taky leze krkem. Ne, myslím, že to mohli zvládnout lépe. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to na mě nepůsobilo jako příliš originální podívaná. Další velmi silný hrdina s tragickou minulostí, který tentokrát bude vymítat "duchy". K tomu hrdé děvče jako rival a lehce šílený "šéf" a pár hodných kamarádů... Úvod mě nebavil, spory mezi ústřední dvojicí mě příliš nenadchly a svět Magano a jednotlivý Kegare také nic moc. Snahy šéfa dát hlavní dvojici dohromady mi přišli spíš hloupé než vtipné a pořád nechápu, že mu kývli na společné bydlení... Časem se však ukazuje, že jistý potenciál tam je a že backstory hlavních hrdinů a to jak jsou propojeni je docela dobré a nudit to přestává. Pak přichází nějaká ta konfrontace a v momentě kdy by to mohlo být opravdu docela zajímavé, tak dojde předloha a nastoupí filler arc. Filler sice dosti průhledný, hodně natahovaný a vlastně nepříliš originální, přesto ale s vcelku zvládnutým emocionálním finále u kterého i když člověk naprosto přesně ví, jak to dopadne, tak na mě nakonec stejně vše zabralo a při čtení obrázkové knížky malé Sae jsem se cítil smutně. Bohužel po této vložce, která mě bavila asi nejvíc se začíná vařit z vody a celé se to stále víc zamotává a natahuje, ovšem na mě to čím dál tím víc působí stereotypně a divně a zájem opět opadá. Některé věci se prostě dějí jen tak bez vysvětlení a ani u hlavních hrdinů nevidím skoro žádný pokrok. Vždy se jen objeví nějaký další nepřítel, na kterého zkusí své "twin star triky", hrozně dostanou a pak je z toho tahá někdo další mnohem schopnější, to vše doprovázené spoustou rádoby dramatických rozhovorů a momentů, které ale tím, jak se to vše opakuje, jakoukoli dramatičnost ztrácí. No a po čase už to nudí a tak ani velká odhalení najednou skoro vůbec nešokují a míra mojí znuděnosti jen pořád roste. Tedy u mě nyní zase (stejně jako na začátku) jen slabý průměr. 4,5/10 ()

Reklama

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Původně jsem to vzdal hnedka po první díle, kdy tu máme velice otravného hlavního hrdinu v podobě ufňukaného, uřvaného a nesnesitelného kloučka se špičatými vlasy a špičatými zuby. Do toho grafické provedení Kegare a vznikne hnedka z toho bolehlav. Pokud ale člověk přežije několik počátečních dílů (vzhledem k tomu, že série má 50. dílů, tak je to trochu větší porce), tak zjistí, že hlavní hrdina je otravný schválně, aby se příběh mohl odvíjet, tak jak tomu je později. Po tom slabším rozjezdu pak nastane spousta napínavých okamžiků, ucházejících bojů, hodně velkých zvratů a hlubší životní filosofie (aneb myšlenka toho, že vše není jen černé nebo bílé je tu krásně zpracována). Bohužel to ale trpí na okamžiky, kdy máte rozjetou celkem slušnou atmosféru a najednou tam vrazí něco, co byste tam opravdu vidět nechtěli a atmosféra je hnedka pryč. Animace je tu zpracována místy opravdu zajímavým komiksovým způsobem a obecně má své opravdu povedené momenty, ale místy to trpí. Na druhou stránku tu ale musím velice pozdvihnout hodně povedenou hudební část, kterou je radost poslouchat - především OPčka a EDčka, která mají zároveň krásně zpracovanou grafiku, takže tvoří dokonalou kombinaci. ()

Galerie (387)

Reklama

Reklama