Reklama

Reklama

Kótecudžó no kabaneri

(seriál)
  • Japonsko Kōtetsujō no kabaneri (více)
Trailer

Epizody(12)

Obsahy(1)

V době průmyslové revoluce se náhle začaly objevovat velmi agresivní oživlé mrtvoly, které není možné prakticky porazit, pouze pokud je zničeno jejich srdce, které chrání silná vrstva oceli. Tato monstra, kterým dala společnost jméno Kabane, jsou velmi nebezpečná a svým kousnutím přeměňují další lidi, z kterých se pak stávají další oživlé mrtvoly, a takto se jejich řady velmi rychle rozšiřují. Na ostrově Hinomoto, jenž se nachází na dálném východě, se lidé začali Kabane bránit a skrývat se před nimi v opevněných stanicích. Tyto stanice jsou mezi sebou spojené kolejemi, po kterých pravidelně jezdí parní lokomotivy známé jako Hayajiro, jež zajišťují jediný způsob přepravy po zdevastované a oživlými mrtvolami ovládané zemi. V jedné takovéto stanici žije i mladý muž jménem Ikoma, jenž se živí jako opravář a pomocný dělník při stavbě nových vlaků. Ve svém volném čase se věnuje konstrukci nové zbraně, které říká Tsuranukizutsu a která by mohla dokázat zničit Kabane. Jednoho dne se Ikoma setká s mladou dívkou jménem Mumei, jež přijíždí do stanice v jednom z pravidelných spojů a z nějakého důvodu nemusí podstoupit rutinní prohlídku všech cestujících, sloužící k odhalení případných kousnutí od Kabane. Ve stejném vlaku je i infikovaný člověk, který je odhalen a zabit, i když se tomu snažil Ikoma zabránit, za což byl poslán do vězení. Tento incident však probudil u Mumei zájem o tohoto mladého muže, a tak jej ještě ten večer vyhledá v jeho cele. V ten samý večer přijíždí do stanice další vlak, který byl však obsazen Kabane a strojvedoucí i personál byly proměněni v oživlé mrtvoly. Tomuto vlaku se podaří prorazit ochranu stanice a Kabane zahajují mohutný útok. Tento útok je však přesně tou příležitostí, na kterou Ikoma čekal, aby si mohl ověřit své teorie o Kabane a zjistit, zda jeho zbraň opravdu funguje... (Jeoffrey)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Když pominu věčné srovnání se SnK a typického, uřvaného shounen hrdinu, jedná se o opravdu nádherný steampunkový zážitek. A ten můžu na všechny způsoby. "Apokalypsa zombíků" tady už taky párkrát byla, ale proč ne? Za mě rozhodně body k plusu za překrásnou krev, které se zde nešetří. Opening i ending se mi líbily, nejsem expert na grafiku, ale byl to pohled pro Bohy. Takže za mě 9/10 ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem začít vypisováním prvních, pro pochopení příběhu z mé strany, mindfucků. SonGokussj to ale řekl vše za mě a není nic, s čímž bych mohl nesouhlasit. Kabaneri jsou zatím Attack on Titan přes kopírák, kde se lidé brání před obrovskou pohromou, hlavní hrdina je zatím takový "erenovitý" (jen o drobeček klidnější a chytřejší), ale dle všeho se lidé umí o něco efektivněji bránit. Celý ten steampunkový háv je mi aspoň o něco bližší než středověkost v Titánech a celkově působí víc cool + určitě nabízí tvůrcům větší možnosti. Nemůžu se po shlédnutí i tak ubránit zklamání. Studio WIT si musí dozajista uvědomovat, že jejich vizuální projev je prvotřídní, tak proč jen trochu nezapracovat na tom příběhu, aby se z toho stala doslova legendární záležitost? Nechci ale předbíhat a třeba v dalších dílech se na tomto zapracuje (dle názvu seriálu se bude mašinkou jezdit hodně, jupí jup!), ale nijak odvařený zatím nejsem. Edit: Po dokoukání budu muset ještě jednu hvězdu shodit. A to jsem si díky střední pasáži, která začínala mít i jakous takous hloubku, myslel, že půjdu možná i nahoru. Žel jsem byl bláhový. Nakonec totiž zjistíme, že potenciál nebyl vůbec využitý, záporákovo přemýšlení je totálně mimo sféry rozumu a defakto tragický konec se nese ve veselých hudebních tóninách a úsměvech plný klišoidních zmrtvýchstání? Dál nepokračuju. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

V první řadě musím vyjádřit nadšení z toho, že se jedná o další anime se zombie tématikou. Sice ne úplně klasickou, ale do zombie žánru zapadající jakožto samostatná jednotka skvěle. Mimo HOTD, či Gakkou Gurashi z minulé sezóny, jde tedy o třetí výjimku, která se zabývá čistě zombie apokalypsou jako takovou. Druhou věcí je zasazení, které není v moderním světě, ale naopak ve steampunkově laděné Edo éře (parádní nápad). A třetí věc, kterou výhradně pochválím, je zpracování. Tvůrci jsou ze stejného studia sdílející i SnK, tudíž těžká inspirace je zde znát a sérii to jen prospívá. Sice je to z části úsměvné, ale taktéž epické a často přímo nádherné. Design postav ze staré školy přicházející od samotného Haruhika Mikimoty (např. Macross) je jen třešničkou na už tak parádně vizuálně doladěném dortu. Teď ale k horší části a tou je děj a vůbec postavy. Ať jedno, či druhé, nejde o žádnou revoluci, ale něco, co jsme tu už viděli mnohokrát. Hlavní hrdina, Ikoma, chce tradičně vyhladit všechny Kabane, získá náhodou jejich sílu a už to lítá. Mumei, hrdinka s vnitřními rozpory, taky žádný zázrak. Sice na pohled pěkná, ale jinak řadová, až to bolí. Po dějovém opravdu super epickém a drsném rozjezdu jde víceméně hlavně o rozpory mezi jednotlivými lidskými seskupeními a taktéž podrazy v samotném Shogunátu. Místy trochu nudně politické a ukecané, což mě osobně rozhodně nebavilo a spíš jsem se těšil na akci, které zde naštěstí bylo i přes hluchá místa docela dost. Opět tu tak vzrůstá myšlenka, že hrozbou nejsou Kabane, nýbrž samotní lidé, což je děsné klišé, i když logické a celkem realistické. Celkově vzato, anime se mi líbilo, byl to můj sezónní favorit a s přehledem jsem jej dokoukal bez větších zdráhání se. Zase tak moc ale nadšen nejsem, děj byl generický, místy až hloupý, nesmírně předvídatelný, ke konci dost uspěchaný a z charakterů jsem taky na zadek nesedl. Naštěstí, akce dobrá, zpracování skvělé a vůbec, vizuální a hudební požitek úžasný (nesmím zapomenout zmínit i povedeně chytlavý opening). S tím, že to pořád nepokročilo do námětových mokřin, kde bohužel skončila Mayoiga, uděluji mírný nadpůrměr, čili 3*. Druhou sérii neočekávám a ani nevěřím, že by měla kdy vzniknout. Ale kdo ví... ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Hodně zlé. Možná se animace tváří stylově a kchůl a hudební doprovod není špatný, ale to je tak asi jediné, co bych na tom shledala pozitivního. Postavy a jejich charaktery? Příběh? Vlaky a koleje? Hahaha. Špatné, velice špatné. Když dáte dohromady oblíbenou zmrzlinu, oblíbený hlavní chod, přidáte litr oblíbené hořčice či kečupu, zamícháte, povaříte, dosolíte, dopepříte, spálíte a to, co seškrábete z hrnce, je přesně kvalita tohoto anime. Už dlouho mi něco nepřidalo tak hrozně špatného. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

"Studio WIT uvádí... Od studia, které nám přineslo takové známé kousky jako je Shingeki no Kyojin, Owari no Seraph a nepříliš známý film The Empire of Corpses přichází něco, co jste sice možná už viděli ve zmíněných dílech, ale v kombinaci, jakou byste rozhodně nečekali... Připravte se na svět, který je zase jednou na pokraji samotného konce, protože vymýšlet jiný důvod, jak levně navodit tíživou atmosféru a napětí je přece tak zbytečné... Připravte se na dalšího hrdinu, který je tak odhodlaný, že jeho odhodlání hraničí s duševní poruchou... Poznejte hrdinku, která už na první pohled vypadá, že je mnohem silnější, než náš hrdina, ale z nějakého důvodu dělá jen druhé housle... Zažijte akci tak neskutečnou, že úplně zapomenete na to, že dílo by mělo mít také nějaký promyšlený a logický příběh. Již toto jaro přichází ATTACK ON WALKING DEAD SERAPH !!! Join the HYPE train! Doporučuje 11/10 opravdových anime znalců."....Výňatek z Jeoffrey's Honest Trailers .... Ale teď vážně! Musím říct, že jsem čekal že první díl bude takový, jaký byl a tedy nejsem vlastně příliš překvapen. Pokud si někdo při prvním díle nevzpomněl na Attack on Titan, tak je buď slepý a nebo AoT neviděl. V dalších dílech se vše pouze podtrhává a z KnK je prostě další dílo studia WIT, které je dělané hlavně na efekt, plné akce, krve a soubojů tentokrát ovšem ve velmi povedené animaci. Charaktery jsou opět velice úzce profilované, mají své vlastní názory a jiná nežli jejich vlastní pravda pro ně neexistuje. Díky tomu se ve spoustě okamžiků chovají jako totální idioti a já mám díky tomu opravdu hodně často tíživou potřebu mlátit hlavou o stůl. V příběhu je opět spousta logických děr a věcí, které zdravý rozum bude místy hodně složitě pobírat. Charaktery pro mě nejsou tak nesnesitelné, jako byl třeba Eren a jeho parta a i toho křiku a přepjatých emocí se dočkáme o malinko méně, ale nebojte, na emotivní prohlášení hlavního hrdiny, že zabije všechny Kabane stejně dojde. Podtrženo a sečteno - KnK je velmi krásná podívaná, velmi šílená a intenzivní jízda, kterou si člověk užívá, ale k tomu aby z toho měl něco víc než jen průměrný zážitek u toho musí splnit jeden důležitý předpoklad - NEPŘEMÝŠLET NAD TÍM! Mě se to povedlo a tak i přes všechno to šílené co jsem viděl tomu ty 4* nechám, protože ta animace je nádherná a ta akce je prostě... 7/10 ()

Galerie (306)

Reklama

Reklama