Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Díky posunu tektonických desek došlo k tomu, že byla poměrná část Japonska zaplavena. V rámci ochrany ztraceného území došlo k rozvoji pobřežních měst a k velkému nárůstů počtu lodí v japonské flotile. Tyto mají za úkol chránit původní japonské teritorium a dohlížet na stále více se rozvíjející námořní obchod mezi jednotlivými pobřežními městy. Ve stejné době se také práce na těchto lodích stávala stále více populární mezi ženami. Toto vedlo k založení speciálního oddílu s názvem Blue Mermaid, což jsou lodě, jejichž posádku tvoří pouze ženy. O několik desítek let později se stává členství v tomto oddílu snem spousty mladých dívek. Mezi nimi jsou také Akeno Misaki a Moeka China, kamarádky z dětství, které právě nastupují na námořní akademii v Yokosuce. (Jeoffrey)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tohle nějak všeobecně dobře komentovat nejde, kdy člověk musí brát spoustu věcí v potaz. Zaprvé pro mě naprosto zřejmé je onen nádherný rozdíl mezi KanColle a tímhle. Tohle se alespoň blíží realitě, oproti zprzněnému cosi v KanColle. Zadruhé musím vypíchnout onu "holčičí" posádku, která vám bude rozhodně v nejedné situace lézt krkem, kdy je to až přehršel estrogenu a onen problém s ženskou delikátností a ne moc pevnou logikou (samozřejmě nechci diskriminovat, ale takhlenc to natočit opravdu ne). Zatřetí je tu spousta akce, kdy člověk si celkem i může užít jednotlivé strategie, ale není to rozhodně nic epického. Začtvrté příběh jako takový, kdy vlastně to nějak skončilo bez jakéhosi hlubšího uspokojení a nemusím ani zmiňovat onen začátek, kdy tam byla pořád nějaká bitva a na ona ztřeštěná a začátečnická děvčata až moc jednostranné. Co se týče animace, tak normální byla celkem dobrá, ale ony zřejmé počítačové části by se ještě dali vylepšit. Hudba byla celkem slušná. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Můj vnitřní a imaginární dialog s těmi co tohle vymysleli: "Vezmeme lolitky a hodíme je na válečnou loď!" "Proč?" "Protože to tady ještě nebylo! Lolitky byly už všude a dělali prakticky skoro všechno tak proč by nemohly obsluhovat válečnou loď?" "Protože neunesou torpéda, protože to bude vypadat divně a pochybně a jak to sakra chcete odůvodnit?" "No přece speciální školou! Akademií, kde se učí ledacos je přeci v anime nepočítaně, tak proč nezaložit i jednu pro výcvik speciální posádky válečné lodě?" "Vždyť to bude klišé jako prase!" "Nebude, dáme tam jenom lolitky v krátkých uniformách a ono si to fanoušky najde!" "A co příběh, vždyť se to tváří jako totální blbost?" "Tak je postavíme jako nováčky do boje proti ostatním lodím, uděláme z toho nedorozumění a o bitvu a napětí je postaráno!" "Vždyť tohle nemůže přece nikdo sežrat..." XXX... Takže asi takhle, mám rád roztomilost a milá anime děvčátka, ale tohle celé opravdu nedávalo moc smysl a celá ta premisa děvčátek na válečné lodi mi prostě nějak nesedí. První díl mi přišel naprosto divný, ale rozhodně ne tím zajímavým způsobem. Charaktery ušli, jsou to milá děvčátka, takže pro mě žádné překvapení. Animace vcelku pěkná a s těmi loděmi si někdo asi docela slušně vyhrál, což mě ale zase až tak nenadchlo. Hudba nic moc. Takže prvotní dojmy spíš slabší. Dawe to třeba srovnává s Cancolle a poukazuje na fakt, že tohle je mnohem víc realističtější. A možná má pravdu, ale u mě to mělo spíš opačný efekt. Cancolle byla hodně velká podivnost, která mi ale přišla zajímavá a fakt, že děvčátka v podstatě reprezentují jednotlivé lodě a to, že zde dostávám podivnosti jako je třeba "opravářský kyblík", mě v podstatě bavilo. Haifuri dělá z děvčátek posádku válečných lodí a v téhle pozici mi přišli spíš nereálné, protože si nemyslím, že by to zvládla (asi jako třeba ovládat tank - wait a minute...). Na druhou stranu, když tohle člověk přestane řešit a vypne kompletně mozek, tak se jeho dojem z celého díla může začít někam posouvat. Zkrátka postupem času jsem si zvykl a tím, že lolitky a válečné lodě prostě nejdou moc dohromady jsem se přestal zabývat a prostě jsem se nechal unášet na vlnách roztomilosti a příjemné interakce mezi jednotlivými děvčátky. V tomto ohledu to bylo docela příjemné anime, protože jak jsem již zmínil roztomilých lolitek tu bylo nepočítaně a skoro každá měla nějaké to osobní kouzlo. Takže ve výsledku zase jednou dostávám dílo, kde byly věci, které mám rád (Lolis! Lolis Everywhere...) a i věci, které mě nepřesvědčily a tedy celkový dojem končí někde uprostřed. 5/10 ()

Reklama

SaMaeL98 

všechny recenze uživatele

Girls und Panzer v lodích+více postav+hodně krátké sukně... Ač mezi anime, které uctívám patří spíše filmy jako Your name nebo Silent Voice... neznamená to, že mi tohle vadí. Některá anime hrají na akci (attack on titan, tokyo ghoul), nekterá na city (Your name, Anohana, Clannad, 5 Cm p. s., Silent Voice,...), některá jsou prostě fantasy (Re:zero, Sword Art Online, Accel World,...) a některá jsou prostě humorná a kawaiiiiiii (Toto, Girls und Panzer, Eromanga Sensei)... Mám rád skoro všechna anime... a toto není vyjímkou! ()

Galerie (281)

Reklama

Reklama