Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Partia kamarátov plánuje pre Jonaha (Chase Williamson) rozlúčku so slobodou. Nevyberú si tradičnú destináciu Las Vegas, ale smerujú do neznámeho mestečka Garden City. V miestnom bare zisťujú, že to nebolo najlepšie rozhodnutie, zábava je tu nulová. Nechajú si poradiť a skúsia tajomný podnik, kde ich vraj čaká perfektná zábava. Ani tu však nenájdu, čo hľadali. Jediný, kto má iný názor je Jonah, ktorému učaruje Lily (Hannah Fierman). Stretnutie s ňou ale mení rozlúčku so slobodou na boj o život. (Marceloo)

(více)

Recenze (30)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Sakra proč zase musel někdo "vylepšit" naší sirénu umělými řasami? Tahle velkookatá holka je fakt nepotřebovala. A proč má přeměněná siréna nějaký vyhřezlý čelo a zubů jako žralok? Je to opět zbytečné a hlavně hnusné. Nebylo by bývalo mnohem hezčí a hlavně působivější, kdyby sápala oběti se svým hezkým holčičím xichtíkem, možná maximálně se slušivými upírskými řezáky? Úplně jste mi zkazili požitek z potenciálně čtyřhvězdového filmu, vy bando hollywoodská ignorantská nevkusácká... ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

David Bruckner patří mezi nejlepší hororové režiséry/scénáristy současnosti, takže mě na jedné straně potěšilo, že jeho povídka Amateur Night z hororové antologie V/H/S bude rozpracována do samostatného hororu. Na té druhé naopak zklamalo, že se režie ujal zrovna podprůměrný Gregg Bishop. Nakonec směřuje největší výtka ke scénáristům, kteří svými nepovedenými inovacemi otupili sílu Brucknerovy kvalitní předlohy. Že při tvorbě postavy Lily splácají dohromady démonologii a mytologii, to ještě běžný divák zřejmě nepostřehne, ale počátečních humorných vsuvek, které v úvodu posouvaly horor na hranici odpadového hodnocení, si bezesporu všimne každý. Naštěstí SiREN postupem času zvážněl, takže hororový divák mohl u projekce setrvat až do závěrečných titulků a nevěřícně kroutit hlavou nad odfláknutým scénářem, v němž například i pouhá konzumace jediné houbičky vyvolá u dotyčného poměrně zásadní změny ve vnímání prostoru. Viditelně horší CGI či jakákoliv absence lekaček a mrazivé atmosféry celou tu bídu podtrhují. Pochválím hudbu a herecký výkon sympatické Hannah Fierman. Horor je sice koukatelný, ale jakožto zdejší odborník na žánr horor ho musím doporučit opravdu nenáročnému publiku. Slabší dvě hvězdy. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia dlhoročných kamarátov plánuje pre Jonaha (Chase Williamson) rozlúčku so slobodou, keďže sa počas nasledujúceho týždňa žení. Nevyberú si tradičnú destináciu Las Vegas, ale smerujú do neznámeho mestečka Garden City. V miestnom bare zisťujú, že to nebolo najlepšie rozhodnutie, pretože zábava je tu nulová. Miestny muž ich však pozve do tajného podniku, ktorý vraj zaručuje krásne ženy a perfektnú zábavu. Po príchode sa zdá, že úroveň miesta je vyššia, ale keď sa bližšie zoznámia s miestnymi zákazníkmi a nepríjemným vlastníkom, uvedomia si, že ani toto miesto im nevyhovuje. Oslávenec Jonah však zmení názor, keď sa stretne s tajomnou Lily (Hannah Fierman). Po tomto stretnutí sa však rozlúčka so slobodou mení na rozlúčku so životom. - Bol som rád, keď som sa dozvedel, že V/H/S segment Amateur Night bude spracovaný v celovečernej podobe. S výsledkom však nie som úplne spokojný. Nedá sa poprieť, že Sirény sú v ako zdroj zla v hororoch dosť neopozerané, ale práve preto si myslím, že sa s touto témou dalo pracovať ešte inteligentnejšie. Hannah Fierman je dievčaťom, ktoré sa do tejto úlohy hodí perfektne, ale zdalo sa mi, že v krátkej forme hrala lepšie. Možno to bolo aj tým, že tu dostala ovela viac priestoru a človek ju nepovažoval za tak záhadnú. Chýbalo mi aj trochu viac citátov z jej úst, pretože veta 'I like you' je tým, čo robilo krátku poviedku tak zaujímavou. Odlahlý bar plný zvláštnych ludí a rôznych sexuálnych zvráteností pôsobil dobre, aj keď je v hororoch tento priestor dosť opozeraný. Gore bolo málo, čo je velká škoda, pretože vraždy boli kreatívne a prostredie a záver si pôsobivý gorefest zaslúžili. Pochváliť musím ešte hudbu, či už sa jedná o spev Sirény alebo o hudbu počas scén, pretože tá fungovala správne. Celkovo mi to vychádza na presný priemer a nemám z toho zlý dojem, pretože tvorcovia správne odhadli stopáž, a tak to celé nepresiahne ani 80 minút, takže oceňujem to, že si už pomerne skúsení béčkoví tvorcovia boli vedomí toho, že by sa pri dlhšom spracovaní výsledný dojem len zhoršoval. + 3 herci z V/H/S: Viral + herečka z V/H/S + herec z Don't Do It! + herec z Halloween II, Final Destination 4, The Crazies a V/H/S: Viral + herec z Paranormal Activity a V/H/S: Viral ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podej čertu (Lilith) ruku a Peklem se ti odmění. Trochu jsem zmaten z démonické postavy. Bez ohledu na název filmu jde dle aktérů o Lilith (sic!). Jenže ta nebude zpívat jako sirény, aby zhypnotizovala muže a pak ho roztrhala. Postavení Lilith v hierarchii Pekla je rovněž dostatečně vysoké na to, aby ji těžko někdo zvládl (člověk) jen byť magickým obojkem. V podstatě je to démon, co má blízko k sukubě (succubus). Navíc sirény mají rybí ocas. Dva bratři a dva kamarádi vyjedou oslavit Jonahovu poslední svobodnou noc. Protože jsou hloupí a sjetí, nechají se nalákat do soukromého klubu, který vlastní pan Nyx (vpravdě démonický J. Welborn). Když Jonah osvobodí uvězněnou Lilith, rozpoutá tím to pravé Peklo. Kromě jiného s ní prožije i bouřlivý sex, a protože Lilith má ocas, užije si i anální znásilnění. Nyx má ovšem plán, jak Lilith získat zpět. Vizuálně pěkné, zajímavou postavou byla děvečka s pijavicemi místo vlasů a úplný konec si žádá velkou hvězdu, páč byl logický. Krátké, rychlé a na krev (gore ne) taky dojde. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jistě jste se už někdy setkali s výrazem "ta žena ječí jako siréna". Ať už v souvislosti s kráskami z tenisových kurtů, jejichž hlasový projev po úderu do míčku byl natolik nesnesitelný, že jste přesedlali na šachy, nebo třeba při milostném tokání partnerky v postelové akci, kdy sousedé sepisovali petici za vaše odstěhování, a vy jste jim marně vysvětlovali, že se vaší Adélce, Anežce či Filoméně jen něco ošklivého zdálo. A tenhle film je vlastně o původu takové sirény. Dobře si vaši partnerku prohlédněte, jestli jí náhodou neroste ze zadnice ocas, nemá nějak moc přerostlé zuby do špičata, hubu pokydanou od červené marmelády a ráda se promenáduje 24 hodin nahá. Pokud se tyto popisované znaky shodují, pravděpodobně máte doma Sirénu, která když se zamiluje, tak se vás hned tak nepustí. Mládenci Jonahovi, který si vyjel se svými kámoši užít si rozlučku se svobodou, než do toho se svojí snoubenkou definitivně praští, se stala osudná návštěva utajeného bizarního stripclubu, který by mnohem lépe obstál jako freakclub. Majitel takovou jednu zrůdičku v útrobách klubu přechovával, kluci jí ale dali svobodu, čímž si popudili proti sobě šéfa klubu, který ji chce za každou cenu zpět. A to hlavní ještě nevíte - monstrum je to masožravé. Řekl jsem si, že jo, monstrum vypadá ok, žere lidi,takřka nic z jejího hodování není vidět, vrtí ocasem, roztáhne křídla a létá. To je fajn. To ostatní už tolik fajn není. Herecká sestava čítá čtyřčlennou nesympatickou bandu cápků, jejichž pařba, osud i ženění mně byl ukradený. O nic lépe na tom nebyl ani majitel klubu, jeho nohsledi, koneckonců sexy mně nepřipadala ani Siréna (odkudsi povědomá Hannah Fierman). Nepotřebuji, aby po place pobíhal reinkarnovaný Laurence Olivier, nicméně neznámá herecká sestava byla otřesná. Nedalo se přiklonit vůbec k nikomu, záporná strana měla své zápory, proč jí nefandit, kladná strana si neuměla získat sympatie. Prostě herecky příšerné. Režijně už to zaujalo víc, podotýkám, že také žádný zázrak, ovšem v rámci možností ucházející. Jen tomu dát větší grády a celé to zpřehlednit. Apropó, schopnost ječáku Sirény byla prověřena nanejvýš dvakrát, a je na místě přehodnotit výše zmíněná přirovnání, neb zvuk, který se linul z jejího hrdla, nepředstavoval nic tak nesnesitelně pronikavého. Dějové tempo zdárně nasazené, počet nápadů nepřekročil závratný limit, oproti tomu mně přišlo, že se režisér nemohl rozhodnout, jak bude s dějem nakládat dál. Závěrečné zúčtování, kdy už je z Jonaha ženáč, patřilo k tomu podařenému. Gregg Bishop zrovna nemá dar, kdy je schopen nemotorný scénář povýšit na dechberoucí hororovou podívanou. Vábničce a svodům v podobě nepůvabné Sirény jsem odolal. 5/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rutinní jednohubka s ďábelskou i ďábelsky umanutou sirénou. Vlastně mi chybělo jen trochu víc gore, ale slečna mi ho celkem úspěšně vynahrazovala a nakonec potěšil i samotný závěr. Jasně, našlo by se tisíc much, ale vzhledem k tomu, že jsem prakticky nic nečekal, jsem víceméně spokojen. 55% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ten začátek je jak z nějakého amatérského remaku Pařby ve Vegas mě celkem ušel, pak přijeli do toho divného baráku a mě zajímalo, co z toho vypadne, pak to bylo odhaleno - a já se začal nudit. Ono se vlastně jedná o prodlouženou verzi povídky z první antologie VHS, která už jen tak tak vystačila na svoji délku. A je vidět, že na celovečerák nebylo dostatek nápadů. Z toho divného klubu se dalo vytřískat mnohem víc nápadů, navíc i to, co se tam objevilo, bylo jen načrtnuto - myslím ty pijavice - a něco zde prostě je jen tak, bez většího významu (ta sado-maso show). Na horor je zde celkem originální potvora, sirénu jsem v hororu ještě neviděl, takže to ocenit musím. Herecké výkony ušly, ale žádná extra třída to není. Obecně se na to dívat dá, ale nic moc od toho nečekejte. On nejen že ten začátek vypadá jak amatérská Pařba ve Vegas, on tak vypadá většinu času, jen si odmyslete všechen humor, hlavní postavy si představte míň sympatické a místo bizarního příběhu si představte naprosto jednoduchý hororový, ve kterém pokud vás nevyděsí finální vzhled potvory, tak vás na něm nevyděsí absolutně nic. 2* ()

kubqo 

všechny recenze uživatele

Partia kamarátov sa vydá na rozlúčku zo slobodou do baru kde však nenájdu žiadnu zábavu. Stretnú tajomného muža ktorý ich zavedie na tajné miesto, kde má byť kopec zábavy a hlavne žien. Po príchode však zistia že okrem žien je to dosť zváštne miesto a oslávenec Jonah sa tu stretáva s Lily, ktorá je tu väznená a snaží sa jej pomôcť. Tým sa však dostane len do problémov a navyše zistí že Lily nemá s dobrom nič spoločné. Sequel z V/H/S 1 o lietajúcej siréne, ktorá si hľadá spriaznenú dušu doslova cez všetky mŕtvoly. Ako film to pripomínalo občas skôr lacnejšiu komédiu. ()

MatejNosal 

všechny recenze uživatele

Putavo natočená "Blbost" ala demonic monster movie, ale mne to celkom sadlo a bavil som sa. Pekné prostredie močarísk mi pripomenulo snímok jeepers creepers a do sirény som sa hneď zaľúbil (jej odvrátenej podoby). (55%) ()

septic 

všechny recenze uživatele

celkově o něco horší než samotné Aumateur night, právě o délku stopáže a snahu dát tomu myšlenku. Tomuto právě víc seděla absence děje a zpracování v povídku. Já jsem fanouškem hororů v ne zcela klasickém slova smyslu. Lekačky mi kazí dojem a mám raději atmosféričtější konstantní práci s hlavou diváka. Taky to není sice případ ani jedné z těchto verzí, a právě proto dávám 50%. Já nevím, ale něco mi na tom strašně sedí. U původního scénáře z V/H/S této povídky jsem měl stejně uspokojivý pocit jako při sledování Sick roomu z Cradle of Fear. U obojího podle mně zbytek povídej stojí za hovno ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh tohoto snímku je převzat hned s první krátké povídky hororového povídkového filmu z roku 2012 ´V/H/S´. Původně se jednalo o děsivý found montage, ale tentokrát se tvůrci rozhodli pro klasický styl vyprávění. Děj je upraven, více rozvinut a bylo dodáno více vysvětlujících faktorů. Hannah Fierman, která se objevila už v onom ´V/H/S´, si zde svou roli zopakovala a neméně zdatně. Jiný filmový hororový styl, jiný pohled na danou věc, přeci jen stále děsivý příběh, který má co nabídnout. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Myslel som si,ze to bude kravina,ale prislo prekvapenie a vyklul sa z toho slusny horor,ktory ma zaujal,herecke obsadenie bolo v pohode,namet zaujimavy a herecka,ktora hrala Lily podala skvely vykon...:-) ()

Romi1010 

všechny recenze uživatele

Full film na najlepšiu poviedku z VHS. Neokúkaný napad, ťahali dole výkony hercov a počitačové efekty.1* za Sirénu Hanna Fierman, ktorá by si zaslúžila zahrať v nejakom blockbustri. ()

Dementra 

všechny recenze uživatele

Hele, tak neni to špatný. My milovníci hororů si nemůžeme zrovna moc vybírat a vynikající, kvalitní horor se objeví tak jednou dvakrát za rok. Tuto tedy zrovna vynikající není, na druhou stranu, už jste někdy viděli ocasatou sirénu rajtující na nebohém budoucím ženichovi? Bát se nebudete, ale téma bylo lehce osvěžujícící. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Koukatelnej kousek, zejména díky docela pohledné a zvrhlé siréně.. jak ho vojede.. celá zakrvácená.... a jako třešinku mu šoupne ocásek .. při té uchylné souloži.. do zadku :) :) Top scénka.. 65% film na pohodu, ale žádný lekačky nebo strach nečekejte.. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

25% - komentář 20ti slovy: Horor možná postavově "originální", ale nudil jsem se jak prase. Víc mě zaujal ten "úchylný" dům, než nějaká lítající a hárající batgirl. ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

Hannah Fierman jako Lilith je skvělá, zbytek je slabší průměr. Zejména ta parta blbů by zasloužila smrt hned po první čtvrhodině filmu. ()

Reklama

Reklama