Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Herec Ivan Kristen a jeho žena Soňa opouštějí venkovské divadlo, aby přijali angažmá ve městě. Soňa vděčí za svou uměleckou kariéru Ivanovi, kvůli zmatku v divadle však zůstane Ivan na rozdíl od Soni bez role. Soňa se stane hvězdou, které se dvoří první milovník Richard Kent. Ivanovo umění je přehlíženo, proto Ivan chce i se Soňou z divadla odejít. Na Kentovu přímluvu však dostane Ivan velkou roli. Aby dokonale poznal psychologii postavy, kterou má hrát, studuje v krčmě nejrůznější lidské typy. Zde se seznámí se s kapsářem Ferdou, který mu nabídne, že pro něho ukradne Sonin dopis Kentovi. Vloupá se do Kentovy vily, zatímco Ivan se ubytuje v protějším hotelu. Dojde k přestřelce a Ivan se dostane do podezření, že Kenta napadl. Ferda po bitce utone v řece. Ivan je považován za mrtvého. Je zoufalý. Navštíví Kenta a dozví se, že v dopise se Soňa s Kentem loučí, protože Ivana nechce opustit. Soňa se náhle vrátí. Ivan se skryje za závěsem, ale zabije se pádem na chodník. Soňa s Kentem odjíždějí, jejich auto se prodírá davem, který se seběhl k mrtvému tělu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Charakterní herec odchází do Prahy, ale uplatnění tu nachází jen jeho žena, která se lépe hodí do repertoáru divadla a navíc se líbí nejen svému novému hereckému partnerovi, ale i řediteli. Po roce je ona slavná a on hraje jen štěky, přesto je mu stále oporou, i když je přitahována k jinému. A tak vlastně teprve začne tragédie, kdy se velký herec dostane až na dno, kde mu je oporou alkohol. Příběh je zajímavý a dobře propracovaný, herecké výkony velmi dobré, stejně jako je volba herců originální. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha vrcholných němých Lamačových filmů, které sice vytvořil u nás, ale i tak byla produkce doplněna o zajímavé zahraniční herce. Anny tu není, tou dobou dělala kariéru v Anglii nejen u Hitche. Nicméně takový Gaston Jacquet ale o nic nepřišel, ostatně natočil s ní jiné čtyři filmy (Der erste Kuß, Saxophon-Susi, Das Mädel mit der Peitsche a Das Mädel aus U.S.A.) a s Čechy se naposledy setkal u variace na Golema Juliena Duviviera v roce 1936. Počátkem zvuku měl například také štěstí na francouzské produkce s Lilian Harvey (Le chemin du paradis) nebo Louise Brooks (Prix de beauté (Miss Europe)). Začínám se o něj zajímat :) ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Němé filmové drama střižené po vzoru divadelní tragédie, což se k zápletce hodí, protože se točí kolem herců na divadle. Vztahový čtyřúhelník kolem krásné ženy přehlíženého herce je velmi dobře natočeným dramatem Karla Lamače, který se proslavil spíš jako režisér komedií s Burianem či Ondrákovou. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama