Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Herec Ivan Kristen a jeho žena Soňa opouštějí venkovské divadlo, aby přijali angažmá ve městě. Soňa vděčí za svou uměleckou kariéru Ivanovi, kvůli zmatku v divadle však zůstane Ivan na rozdíl od Soni bez role. Soňa se stane hvězdou, které se dvoří první milovník Richard Kent. Ivanovo umění je přehlíženo, proto Ivan chce i se Soňou z divadla odejít. Na Kentovu přímluvu však dostane Ivan velkou roli. Aby dokonale poznal psychologii postavy, kterou má hrát, studuje v krčmě nejrůznější lidské typy. Zde se seznámí se s kapsářem Ferdou, který mu nabídne, že pro něho ukradne Sonin dopis Kentovi. Vloupá se do Kentovy vily, zatímco Ivan se ubytuje v protějším hotelu. Dojde k přestřelce a Ivan se dostane do podezření, že Kenta napadl. Ferda po bitce utone v řece. Ivan je považován za mrtvého. Je zoufalý. Navštíví Kenta a dozví se, že v dopise se Soňa s Kentem loučí, protože Ivana nechce opustit. Soňa se náhle vrátí. Ivan se skryje za závěsem, ale zabije se pádem na chodník. Soňa s Kentem odjíždějí, jejich auto se prodírá davem, který se seběhl k mrtvému tělu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha vrcholných němých Lamačových filmů, které sice vytvořil u nás, ale i tak byla produkce doplněna o zajímavé zahraniční herce. Anny tu není, tou dobou dělala kariéru v Anglii nejen u Hitche. Nicméně takový Gaston Jacquet ale o nic nepřišel, ostatně natočil s ní jiné čtyři filmy (Der erste Kuß, Saxophon-Susi, Das Mädel mit der Peitsche a Das Mädel aus U.S.A.) a s Čechy se naposledy setkal u variace na Golema Juliena Duviviera v roce 1936. Počátkem zvuku měl například také štěstí na francouzské produkce s Lilian Harvey (Le chemin du paradis) nebo Louise Brooks (Prix de beauté (Miss Europe)). Začínám se o něj zajímat :) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Němé filmové drama střižené po vzoru divadelní tragédie, což se k zápletce hodí, protože se točí kolem herců na divadle. Vztahový čtyřúhelník kolem krásné ženy přehlíženého herce je velmi dobře natočeným dramatem Karla Lamače, který se proslavil spíš jako režisér komedií s Burianem či Ondrákovou. ()

Reklama

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Charakterní herec odchází do Prahy, ale uplatnění tu nachází jen jeho žena, která se lépe hodí do repertoáru divadla a navíc se líbí nejen svému novému hereckému partnerovi, ale i řediteli. Po roce je ona slavná a on hraje jen štěky, přesto je mu stále oporou, i když je přitahována k jinému. A tak vlastně teprve začne tragédie, kdy se velký herec dostane až na dno, kde mu je oporou alkohol. Příběh je zajímavý a dobře propracovaný, herecké výkony velmi dobré, stejně jako je volba herců originální. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama