Reklama

Reklama

Borrowed Time

Obsahy(1)

Postarší šerif se prochází na útesu mezi troskami dřevěného povozu a hlavou se mu honí hořké vzpomínky na nehodu z jeho mládí, která ho poznamenala na celý život. Dokáže se vyrovnat s minulostí a jít dál, nebo je toto konec jeho životní cesty? (Stanislaus)

Recenze (19)

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Film dvou režisérů, toho času zaměstnanců studia Pixar, kteří si chtěli vytvořit trochu dospělejší projekt (ne, že by Pixarovky nebyly i pro dospělé publikum, ale primární cílovkou jsou stále děti). A tak pět let při svém běžném zaměstnání po práci animovali a režírovali (s přispěním studia, které jim dovolilo používat své zdroje) aby vzniklo… Tohle? Ne, že by to byl špatný film. První minuty byly i celkem efektivní, CGI je parádní (všimněte si animace vlasů mladého kluka), po technické stránce nelze nic vytknout. Ale po prvotním wow efektu to celé vyznělo trochu do ztracena a hlubší myšlenka chyběla. A bylo ústřední téma vlastně vážnější než v jiných pixarovkách? Se ztrátou bližního a následnými výčitkami pracoval nejeden animák. Objeví se sice i pár záběrů, které by ve filmu pro děti být nemohly, ale žádné terno to nebylo. Ve výsledku mi to přišlo jako sentimentální ždímačka na city. Když už animák pro dospělé, tak ať jsou tam aspoň zombíci. Nebo sex. Nebo sex se zombíky. [Oscary 2016] ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Animace je dobrá, atmosféra a emoce na mě vcelku zabrali, takže se mi to vlastně i docela líbilo. Fakt, že v jistém dramatickém momentě, kdy padne osudný výstřel, jsem se musel smát a v duchu si říct "No to ti moc nevyšlo..." nebylo chybou filmu, nebo špatným provedením, ale spíš mým mizerným charakterem... Každopádně ta deprese co z toho byla cítit mě poměrně oslovila. Takže u mě docela dost dobrý což znamená v řeči čísel tak 6,6/10. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* další kraťas nominovaný na Oskara mě zklamal. Sice animace je slušná, ale jinak je to typická citová vydíračka, kde vlastně o nic nejde. Já si ho našel tady [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1+ /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Skvely animak. Konecne se Pixar odhodlal vytvorit neco primarne pro dospele divaky. Na plochu sedmi minut se povedlo narvat emoci vic nez do vetsiny celovecernich animaku. Animace mi prisla take lepsi nez vetsina jejich dosavadni prace. Veril jsem vic emoci jednomu sherifovi nez vsem hrackam, skotum, nebo robotum. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

To tak když mají lidi z Pixaru volnou chvíli. Sednou ke kompům a pro srandu si vytvoří krátkometrážní film. A narvou do něj víc děje a emocí než má deset průměrných filmů dohromady. Já pořád jenom žasnu nad tou přemírou invence a talentu, která v tomhle studiu je, protože jejich díla jsou ta nejlepší na světě. 95% ()

Zajímavosti (3)

  • Film údajne robili pracovníci Pixaru vo svojom voľnom čase. Jeho výroba trvala 5 rokov. (toi-toi)
  • "V Amerike sa animácia stala synonymom pre detské filmy, zatiaľ čo inde vo svete je vnímaná ako médium, ktoré sa používa na vyrozprávanie príbehu. Myslíme si, že tento kultúrny rozdiel limituje potenciálne publikum a obmedzuje rozsah tém, ktorým sa v animácii môžeme venovať. Práve to je z veľkej časti dôvodom, prečo sme sa rozhodli urobiť Borrowed Time (2015)", povedal o filme režisér snímky Andrew Coats. (toi-toi)

Reklama

Reklama