Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Speciální průzkumná jednotka s krycím názvem Hvězda přechází frontu, aby přesně určila pozice a sílu nepřítele. Rozkaz je jasný. Přejít pod krycí dělostřeleckou palbou frontu, vyhnout se kontaktu s nepřítelem a zjistit o připravovaném fašistickém útoku co nejvíce. Což je v týlu nepřítele, který připravuje mazaný tah a jehož slídící psi větří pach protivníka, úkolem nad lidské možnosti. Strastiplné drama sovětských průzkumníků tak vrcholí v působivém finále. V životě průzkumníka totiž platí jediné pravidlo – být neviditelný, nebo být zabit. Hvězda je celovečerním filmem, který moderní formou vrací ruskou válečnou kinematografii zpátky do hry. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,3miliónaTržby Celosvetovo $809,619▐ dramaticky šikovne zvládnutý vojnový film, nechýba dobré napätie a akčné scény /70%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…A VOLACÍ ZNAK SKUPINY JE ,,HVĚZDA“..... /// Káťa je u spojovací roty novickou, ale to ji nemůže zabránit, aby ji okamžitě po tom, co uzře poručíka Travkina, nezačala svrbět. Ale má smůlu. Rozkaz zněl jasně a ,,Tráva“ už formuje skupinku na vejlet k Němcům (jeden je chytrej, jeden umí střílet, ten zas německy šprechtí, tohle silák je….šak jako v životě). Děvočka kouká láskyplně na hvězdy a chlapci naštěstí) vyrážej do akce. (takže láska přes radiostanici…(píchání nahradilo pípání)). Úvod je pryč a máme tady rozumný válečný drama 7mi průzkumníků, dávkující přiměřený napětí ze situací, který je zákonitě v týlu nepřítele musej potkat. Nechybí ani kus toho válečnýho (a ruskýho) patosu, ale člověk aspoň zjistí, že měl ty kluky rád. A třeba si ani nevšimne menšího rozpočtu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou napsal v roce 1947 Emmanuil Genrikhovich Kazakevich číst nebudu. 2.) Rád se seznámím s borci vyznamenanými řádem Vlastenecké války. 3.) Trénink mám úspěšně za sebou, přišel čas vyrazit do akce! /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Kdyby byly všechny scény tak silný, jako likvidace prvního zajatce, neváhal bych s vyšším hodnocením. Takhle jsem trochu na rozpacích, protože pár scén prostě bylo až příliš ani ne patetických, ale prostě trochu nevěrohodných (ano, především ten závěr v dřevěné boudě, kterou by soustředěná palba musela rozsekat na třísky). Pro film zas mluví vynikající atmosféra a důvěryhoní herci. Grupa průzkumníků prostě nejsou žádní Rambové ale obyčejní stateční vojáci. Tak jsem si řekl, že hodnocení nebudu kazit, protože by to byla škoda. A příště už to snad bude bez výhrad. To dANo: Člověče, viděl jsi někdy Zelený barety? ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

V celku slušný počin od ruských bratov. Film nemá žiadne výrazné slabiny, možno toho napätia by sa z niektorých scén dalo vymačkať viac, príležitosti bolo viac než dosť.Film prekvapujúco funguje aj na náročnejšieho diváka ,ktorý má vojnový žáner v malíčku .Z novodobých ruských vojnových filmov,ktorých je požehnane zatiaľ najlepší. Mňa osobne potešilo, že vo filme hrá jednu z postáv A. Kravčenko, známi ako chlapec Fľóra z Klimovho Choď a pozeraj sa.80%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Haló tady Země, ozvěte se Hvězdo! '' Tak tenhle film bylo velmi příjemné překvapení z Ruska. Obal i název zní sice lehce tendenčně, ale nenechte se zmást. Děj nás zavádí do roku 1944 na západní hranici Sovětského svazu. Ruskému velení se nezdají masivní manévry Němčourů a tak do jejich předních linií posílají průzkumníky. Z osmnácti členné jednotky však zůstávají v záloze již jen dva, všichni ostatní se doposud nevrátili a jejich vysílačky mlčí. Velení tedy pošle další skupinu doplněnou čerstvými posilami, je nezbytně nutné zjistit co Germán chystá před plánovanou ruskou ofenzívou do Polska. A právě zde začíná příběh speciální průzkumné jednotky Hvězda. V mateřtině jsou to rozvědčíci, ale tohle označení nějak nemám rád, připomíná mi to brejlatého kapitána Minaříka z akce Svobodná Evropa a následný komunistolezprdelní hit Pepíka Lauferů :-). Film je logicky celkem napínavý, protože se divák s jednotkou ocitá v nepřátelských liniích, kde sebemenší šramot může znamenat katastrofu. Bojů se však také dočkáme i solidní přehlídky válečné techniky obou stran. Závěrečná scéna se žebříkem by si zasloužila pevnější místo v kultovních scénách válečných filmů. Velmi mne potěšil nálet bitevníků Šturmoviků na nádraží! Více vyzrazovat nebudu. Milovníci válečných filmů, tohle rozhodně doporučuji vidět! * * * * ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niečo o jednotke, ktorej každú chvíľu hrozí nebezpečenstvo a snažia sa nestať jedným z tých čísel, tých miliónov padlých, po ktorých ostal len jeden riadok v dejepisnej knižke. Boli už aj lepšie vojnové filmy a tento nie je založený na presnej histórii. Preháňa v počtoch nemeckých jednotiek, v tom čase už toľko nemohli mať. Ale na posilnenie ruského vlastenectva to stačí. A založenie na poviedke nemusí byť verné historickým reáliám. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Světová premiéra : 6. května 2002 Natočeno : Rusko 2002 Režie : Nikolay Lebedev Scénář : Nikolay Lebedev, Aleksandr Borodyanskiy, Yevgeni Grigoryev Kamera : Yuri Nevsky Hudba : Aleksei Rybnikov ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Celistvosťou mi Hviezda pripomína starý japonský Hlas padlých študentov (1950), kde základnou syntézou duševnej strasti je domáce obyvateľstvo a ich utrpenie (až teraz sa dozvedám, že ide prakticky o remake). Nehľadiac na obete i tábory znepriatelených skupín nesie vojna jedno univerzálne posolstvo : zomrieť nechce nikto. Ak by som sa odosobnil od percepčnej spätosti sprevádzajúcich obete i pozostalých, dielo vyniká depresívnou modálnosťou i spoločensko-súdržnou cestou naprieč peklom, blízkej sociálnemu realizmu, ktorou sa v starých štruktúrach ruskej školy promenádovalo ako na bežiacom páse. Z tohoto aspektu mi príde rafinovanosť výkladu v miernom rozpore s tým, akým spôsobom mám film intenzívnejšie vnímať. Pretože Ejzenštejnova koncepcia nefunguje a nie je v tom ani esteticko šokantný Elem Klimov. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný film o osudech diverzantské skupiny v německém týle na území Sovětského svazu, jejíž činnost měla vliv na rozhodnutí vojenských operací vrchního velení v Moskvě a o jedné nenaplněné lásce krásné spojařky k poručíkovi, stojí to za shlédnutí a za čtyři hvězdy. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Snímek na pomezí mezi klasickým sovětským válečným filmem a americkou adventurou pro mládež. 1) V létě 1944 připravují nacisté tankovou divizi Viking pro ofenzívu. Skupina sedmi sniperů Hvězda má zjistit, co Němci chystají. Mise je nebezpečná, dvě předchozí sovětské skupiny se nevrátily. Podle stejnojmenné knihy Emmanuila Kazakeviče z roku 1947._____ 2) Několik stručných poznámek._____ Válka pojata jako akce, jako mužská hra, k níž ženy nemají přístup._____ Přestřelky poněkud křečovité._____ Zamilovaná spojovatelka je trapná._____ Škrobená mluva vojenským ptedype._____ 3) Pěkní herci._____25letý Igor Petrenko (poručík Travkin)._____ 25letý Alexej Panin (četař Kosťa Mamočkin - původní složení týmu)._____ 33letý Alexej Kravčenko (nový četař Anikanov z Ukrajiny). Je zajímavé sledovat vývoj herce, který se proslavil ve svých 16 letech jako Fljora ve filmu Jdi a dívej se._____22letý Artěm Semakin (šachista Vorobjev, mluví německy) s velmi ruským kukučem. ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Zajmavý, že v ruském filmu na konci umřela celá ruská průzkumná jednotka. Ale aspoň poslali informace o útoku. Sice některý zaběry mi přisly vtipný.. ale šlo to. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Realita 2. světové války. Průzkumná skupina v týlu nepřítele. Filmu nechybí napětí ani dobře natočené bojové scény. Konec není oslavou vìtězství, ale drsnou realitou, což se musím ocenit. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Vcelku celkom slušne natočený film o rozviedčikoch v tyle nemeckej armády. Nechýbalo pár patetických scén pri prestrelkách a u mňa zbytočná odbočka na mladú spojárku "zahľadenú" do veliteľa prieskumníkov. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Výborný válečný akčák od Rusů. Samý adrenalin. Hrdinství na můj vkus ale příliš mnoho. Tiché zabíjení němců v týle v takovém množství jsem snad ve filmu viděl poprvé."Jaký sport provozujete soudruhu vojíne? Šachy" ..."no a ještě umím německy." I takového průzkumníka by přijal do své jednotky můj děda Carl Tuschla kapitán průzkumu na východní frontě. S tím jazykem by to bylo asi ale obráceně. ()

dANo odpad!

všechny recenze uživatele

Doteraz nechápem, čo tento film hľadal v hlavnej súťaži na filmovom festivale v Karlových Varoch. Táto oslava ruských vojakov a rozviedčikov z druhej svetovej vojny v 'neuveriteľnom' holywoodskom šate ma miestami privádzala k šialenstvu... Najhorší vojnový film všetkých čias! ()

Reklama

Reklama