Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Speciální průzkumná jednotka s krycím názvem Hvězda přechází frontu, aby přesně určila pozice a sílu nepřítele. Rozkaz je jasný. Přejít pod krycí dělostřeleckou palbou frontu, vyhnout se kontaktu s nepřítelem a zjistit o připravovaném fašistickém útoku co nejvíce. Což je v týlu nepřítele, který připravuje mazaný tah a jehož slídící psi větří pach protivníka, úkolem nad lidské možnosti. Strastiplné drama sovětských průzkumníků tak vrcholí v působivém finále. V životě průzkumníka totiž platí jediné pravidlo – být neviditelný, nebo být zabit. Hvězda je celovečerním filmem, který moderní formou vrací ruskou válečnou kinematografii zpátky do hry. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Snímek na pomezí mezi klasickým sovětským válečným filmem a americkou adventurou pro mládež. 1) V létě 1944 připravují nacisté tankovou divizi Viking pro ofenzívu. Skupina sedmi sniperů Hvězda má zjistit, co Němci chystají. Mise je nebezpečná, dvě předchozí sovětské skupiny se nevrátily. Podle stejnojmenné knihy Emmanuila Kazakeviče z roku 1947._____ 2) Několik stručných poznámek._____ Válka pojata jako akce, jako mužská hra, k níž ženy nemají přístup._____ Přestřelky poněkud křečovité._____ Zamilovaná spojovatelka je trapná._____ Škrobená mluva vojenským ptedype._____ 3) Pěkní herci._____25letý Igor Petrenko (poručík Travkin)._____ 25letý Alexej Panin (četař Kosťa Mamočkin - původní složení týmu)._____ 33letý Alexej Kravčenko (nový četař Anikanov z Ukrajiny). Je zajímavé sledovat vývoj herce, který se proslavil ve svých 16 letech jako Fljora ve filmu Jdi a dívej se._____22letý Artěm Semakin (šachista Vorobjev, mluví německy) s velmi ruským kukučem. ()

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

Novodobé ruské válečné filmy mají největší problém, a to jsou herci. Doufám, že s nikoho nedotknu, ale ta východoslovanská tvář je poznatelná, ikdybych nevěděl z jaké produkce film je. Film sám o sobě marný nebyl. Dobrý námět, dobré scény. Trošku ujetý konec, ale oproti americkým filmovým hrdinům to ještě bylo v mezích... ()

Reklama

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Ruska vojnova drama, kde konecne neospevuju komunizmus a kto neni bolsevik, tak ani neni clovek, ako som mal moznost pocut v mnohych filmoch z druhej svetovej vojny. Tu sa pribeh zaoberal partiou ruskych rozviedcikov, ktory mali za ulohu sa vteperit do tyla nepriatela a odhalit tak nemecke pozicie, kde sa Nemci pripravuju na utok. Film sa posuval pekne dopredu za odhalenim cieloveho stanoviska v doprovode spravne nadavkovanej atmosfery, kde sa ruski vojaci zakradaju, aby nevyvolali co najmensie upozornenie, ze su v ich blizkosti. Niektore osobite odstranovanie nemeckych vojakov boli dobre natocene, ale sa aj nasli hluche miesta, ktore mi dost vadili. Na samotnu akciu sa tiez naslo miesto, ako bol ten falosny tabor, akoze nemeckych tankov, kde aj pekne ukazali, ako dopada bomba z ruskeho lietadla. V tomto bode si na tom dali zalezat a neodflakli to neatraktivnym vzhladom. Dobry suboj bol aj v tom polorozpadnutom senniku, kde nasich milych komunistov obklucili nemecke jednotky po zuby ozbrojenych. Pri nabehnuti zaverecnych tituliek bolo mi hned jasne, ze sa happyend nekona a cela jednotka rozviedcikov bola znicena, ved sa to aj zavrsilo, ked jeden nemecky vojak podpalil tu stodolu plamenometom. Film bol pre mna prijemne prekvapenie, pretoze to neprekypovalo vychvalovanim ohladom ich Stalina, co len tomuto filmu urobilo dobre. Filmu aj chybalo viac takych samostatnych akcii telo na telo. A co ma este najviac z filmu potesilo boli skutocne nemecke tanky, ake sa pouzivali pocas vojny a nie tanky novsej vyroby, ake som uz videl v mnohych filmoch, co ma vzdy vedelo nahnevat. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Po revoluci je to můj první ruský válečný film,který jsem viděl! Vcelku se povedl. Bojové scény jsou natočené dobře,tady námitky nemám.Všichni ti, kteří jste zažili to,jak nás za komunistů krmili sovětskýma válečnýma filmama,mi dáte za pravdu,že jedno se nezměnilo vůbec. Jak tehdy,tak teď je to ta neuvěřitelná naivita,ten patos v dialozích v těchto filmech.Někdy to působí až legračně a kazí to celkový dojem.Film je dívatelný,ale kdybych jej neviděl,nic by se nestalo. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Ruska kinematografie se vraci na ta mista, kde uz jednou byla, ovsem s daleko mensim rozpoctem a s jinymi tvurci. Ale presto prezevsechno je ten sovetsky duch zde citit, narodni hrdost a udatnost, ktera je ve filmu neokate davkovaná. Pokud by se dalo neco vytknout, tak to jsou lidske vztahy, ktere zde nejak dobre nejsou vystavene a jedno lidske priblizeni tu take nema ani zaklad k tomu, ze by divak do neho byl vtazen. Kdo ma rad ruskou valecnou kinematografii, tak to zkousne na posezeni. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama