Reklama

Reklama

Velký útok zombies

  • Itálie Incubo sulla città contaminata (více)
Trailer

VOD (1)

Z dílny otce kanibalského subžánru Umberta Lenziho pochází horor, nepřehlédnutelný pro své naturalistické pojetí a oživení legendy jménem zombie. Na letišti má přistát letadlo s Dr. Kramerem z jaderné elektrárny, kde došlo k nehodě. Letadlo však nekomunikuje s řídící věží a na plochu je přivolána plně vyzbrojená vojenská jednotka. Po přistání se na překvapené vojáky vyřítí z útrob letadla tlupa hladových zombie, které nelze ničím zastavit. A tak si tlupa nesmrtelných monster dát nejprve předkrm v podobě vojáků a potom se neohroženě vydá poobědvat do televizního studia a nemocnice. Cestou zabíjejí vše živé a geometrická řada zombíků se nezadržitelně rozrůstá. Dokáže tyto nechutné nemrtvé vůbec někdo zastavit? (Řitka video)

(více)

Recenze (106)

POMO 

všechny recenze uživatele

Bacha! Tentokrát sa nejedná o žiadne lacné béčko, ale o ambicióznu medzinárodnú koprodukciu s davovými scénami, vrtulníkmi a množstvom samopalovej streľby! A dokonca i s prekvapivým rozuzlením na konci, podtrhujúcim myšlienku filmu! Scenár je fajn: stále sa niečo deje, prostredie, v ktorom sa pohybujú hlavné postavy sa neustále mení, a násilie - mimochodom až buransky brutálne a zväčša páchané na ženách - je odvážne sadistické. Ale tým chvála končí. Umberto Lenzi je ultra béčkar, čo cítiť v absencii strachu a atmosféry, vo vedení hercov, i v príšerne deravej logike (strieľate do kreatúr samopalom a nič, no keď im privriete prsty do dverí, jačia ako pri pôrode). A latexové masky sú smiešne. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Bylo to ještě pitomější, než jsem čekal :o) Špatní herci, mezi nimiž vyniká neskutečně prkenný herecký projev Hugo Stiglitze, jenž by se dal směle priřadit k výkonům pornoherců. Dobré je, že se ve filmu pořád něco děje a nudné proslovy jsou tu omezeny na minimum. Divák si těch zombíků, respektive nakažených a zmutovaných kreatur, zhusta užije. Neustále někde pobíhají, neustále někoho mordují a po vzoru upírů sají krev s vytřeštěnýma očima jako maniaci. Zkrátka béčko jako lusk, které svojí pitomostí neustále pokoušelo mojí bránici. A ta nechtěně srandovní pointa v samotném závěru je už pouze takovou třešničkou na dortu...... ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Zmatený patvar, který osciluje mezi akční demencí osmdesátých let, vyprávěnkou o zhoubném vlivu atomové energie a bojem o přežití v městě zamořeném nemrtvými. Šílené tempo se prolíná s neustálými změnami prostředí a alespoň díky této kombinaci nemá divák možnost výrazněji se nudit. Bohužel pokud už se podaří vybudovat ucházející atmosféru, vše jde okamžitě do kytek, díky neskutečně špatným maskám a nedomyšlenostem ve scénáři. Nemrtví sají krev jako upíří, pohybují se rychleji než v novém Úsvitu mrtvých, umí pilotovat letadla a bojují zásadně klacky, kameny a primitivními nástroji. Zobrazované násilí je na velmi špatné úrovni. Krev sice stříká proudem, ovšem o nějakém větším masakru se nedá mluvit ani při nejlepší vůli. Pointa z říše snů pak podtrhuje celkovou nejednotu a zmatenost filmu, který ani sám neví, kam by chtěl patřit. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nie sú to mimozemšťania. Sú to ľudia. Len sa tak nesprávajú.“ Sú to vôbec ešte zombies? Zopár trademarkov tomu napovedá (úder/strela do hlavy), ale väčšinou sa správajú (a vyzerajú) skôr ako... ehm... divní ľudia. A majú rýchle pohyby, dokonca utekajú. Pritom, zabite ma, som si do marca 2010 myslel, že zombies naučil utekať až Danny Boyle. V porovnaní s inými talianskymi zombíčinami (ZOMBI HOLOCAUST, VRAŽEDNÍ VTÁCI) ma to relatívne bavilo, herci fajn, masky fajn, akcia fajn, atmosféra dokonca tiež fajn. Nerazilo z toho také diletantstvo, ako z NOCI HRÔZY a je to príjemne rázne, priamočiare a krátke. Pôvodne som chcel dať až 60%, ale talianske zombíčiny sa na seba strašne podobajú a táto nie je taká výnimočná, ako DÉMONI, BEYOND, ZOMBI 2 či DOM PRI CINTORÍNE. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Umberto Lenzi sice opakovaně trval na tom, že jeho film není o zombiích, a při uvážení chování zdejších zmutovaných zabijáků nelze než s ním v zásadě souhlasit. Nicméně "Velký útok zombies" v žádném případě nemůže zapřít, že parazituje na dobové popularitě zombií, především pak na boomu italských produkcí odstartovaném Fulciho "Zombi 2", který sám vznikl jako parazit na mezinárodním kasovním úspěchu Romerova "Úsvitu mrtvých" (jenž byl v Evropě uváděn pod názvem "Zombi"). Film neodbytně navozuje dojem, že tvůrci viděli Fulciho průlomový titul "Zombi 2", a rozhodli se divákům předložit jakoby přímé pokračování tohoto snímku. Hlavní atrakcí je tedy šíření apokalyptické zkázy moderním velkoměstem, zatímco se hrstka postav snaží ve vzniklém chaosu přežít a setrvat po boku svých blízkých. Ačkoli výsledný film čiší ambicí tvůrců natočit výpravnou vizi apokalypsy se záběrem hollywoodských katastrofických filmů, stejně tak ale nezapře řemeslné patlalství všech zúčastněných a jejich kořeny v exploatační kinematografii. K čemu je dobrý opulentní záběr vyprávění, když je stejnak největší důraz kladen jen na vršení těch nejlacinějších a nejpřímočařejších atrakcí, které z plánovaného eposu dělají jen další z řady mysoginních braků libujících si v sekvencích detailně zabíraného obnažování a bestiální destrukce ženských těl. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Prostě strašná blbina. Ale jsem rád, že se mi film povedlo sehnat na dvd. Nenechte se zmást názvem, se zombies v pravém slova smyslu se zde nesetkáte. Jedná se o "nakažené". Prostě lidi jako ostatní, někteří vypadají úplně normálně, někteří mají nalepené nějaké ty masky (velice špatně zpracované). Používají předměty, střílí ze samopalů, řídí vozidla, týmově spolupracují atd. ... Takže "tradice zombies" je zde úplně pošlapána, ale pokud je berete jako "ty nakažené", pak je to ok. No musí se uznat, že film má výbornou typicky italskou dobovou horrorovou hudbu, která dodává hodně na atmosféře. Celé je to hodně akční, prostě na začátku se vyvalí hromada zombáků z přistanuvšího letadla a už se jede...vraždy, mordy, střílení, sekání, bodání, řezání, cucání krve, pár vyjímečnějších gore záběrů se také najde. Akce až do konce. Jenže ... všechno otřesně a amatérsky zpracované. Gore efekty příšerné, herecké výkony tradičně "velmi nevýrazné" (řev některých obětí je ovšem skutečně nervy drásající...). Film by byl technicky i dobře zmáknut, kdyby se neobjevovali ti zombíci, jakmile jsou na scéně, nevěřícně kroutíte hlavou. Jistou kvalitu to ovšem v rámci starých gorefestů má a film by neměl být opomíjen a zapomenut, věřte že jsem viděl ještě mnohem horší ... ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Mohu jen doporučit. Především filmovým labužníkům, kteří s oblibou sledují klasické horory osmdesátých let. Na tehdejší dobu slušně krvavé scény s pěknou dávkou napětí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Myslící a inteligentní zombáky mam rád asi tak stejně jako vězni kluzký mejdlo, takže tohle mi rozhodně moc nesedlo, kór když Lenziho vizuální ztvárnění zombáku vypadá spíš jako když si někdo vymáchal hlavu v tejden nespláchnutým záchodu. A aby toho ještě nebylo málo, tak do třetice všeho špatnýho se nekoná ani žádný gore představení, nýbrž se to odbyde krvavou šmouhou na krku oběti a občas nějakým tim bodnutím nožem. Fakt slabota ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Viete ako na prvý pohľad poznáte rádioaktívneho zabijaka, živiaceho sa krvou obetí? Má hlavu obmazanú hrudkovitým hnedým výkalom a púli pri tom lačne oči. Ak divák pristúpi na túto hru, čaká ho vražedná story s elektronickým pop podmazom. S absenciou strachu, a paradoxne s dôrazom na lacné krvavé nechutnosti. A s pamparádnym záverom. Neboli by to talianski režiséri s presvedčením, medzi ktorých Umberto Lenzi patrí, aby sa nesnažili do toho celého vopchať sociálno kritické posolstvo. Veď režisér cítil celý život ako anarchista. V tomto zmysle nie sú až tak zaujímavé reči o betónových mestách, kde sa ľudia dusia vlastnými zlovestnými vynálezmi, spôsobujúcimi katastrofu mutovaných rozmerov, ktorej hrdinovia čelia. To je taká prežviachaná slama. Pôsobivejšie vyznievajú úvodné zábery na priemyselné a betónové časti mesta - teda na architektúru toho, čo dáva masovo svet ľuďom v podobe výstavby od konca druhej svetovej vojny. Ako akýsi temný architektonický odkaz nacistických plánov prestavby. Zaujímavý je i koncept útoku na spoločnosť: najprv preťať dopravné tepny, zablokovať televíziu ako hlavný nástroj propagandy, znefunkčniť telefonické prepojenia, ochromiť elektrárne, znefunkčniť nemocnice. Myšlienky ambiciózne, spracovanie: B/C. Takže 60%. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Atomoví zombíci držící pevně v rukou zbraně nože, sekery nebo kulomety se vymykají všemu co jsem až doposud viděla. Jsou rychlí a inteligentní.Takže se nevrhají na své oběti, tak bezmyšlenkovitě.Nejdřív člověka zabijí a pak ho začnou požírat. Podoba zombíků,taky není zrovna moc kvalitní vypadají spíš ,že spadli hlavou do bláta,které na nich zaschlo.To asi těžko někoho vyděsí,ale za tu originalitu a nové pojetí zombies dávám 3*. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Keď si odmyslíte tie smiešne halloweenske masky, tak je to celkom zábava a stále sa niečo deje. V Taliansku vzniklo v 80s plno ďaleko nepozerateľnejších a nudnejších hororov, tento nie je až takou stratou času. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Název filmu by měl jasně odradit diváka, hledajícího tzv. velké umění, intelektuální dumky a poetické rozprávky. Pro mě jde o báječnou osmdesátkovou béčkovku se vším všudy. Prkenní herci vypouštějí stupidní dialogy s téměř nepohyblivých úst, kamenné tváře znají jen výraz absolutního děsu, zejména ženské postavy v momentě ohrožení ( tak jako v řadě podobných filmů) stojí na místě, křičí a čekají na úder a vše doprovází typická italská hudba 80.let - místy atmosférická, místy děsivě diskotéková, libující si v možnostech tehdejšího elektronického projevu. Klátivé primitivní zombie jsou pryč, na jejich místo nastoupily tryskově rychlé a inteligentní zrůdy ovládající jak palné zbraně, tak automobil či letadlo. A pak gore, hmmmm. Uřezávání prsa připomene mistrovy divočejší kousky ( Sežrána zaživa, Ženy od hluboké řeky...), vydloubnuté očíčko Fulciho fláky a rozstřílené hlavy snad všechny italské horrové mistry. A ještě trocha nahoty - než ženskou oběť zmasakrujete, je třeba ji vysvléci. Účastnící natáčení se jistě bavili více než divák, ale jako halloweenská oddechovka to není zlé... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Zmutované zombies, kteří moc klasické zombies nepřipomínají. S nima by měl i Rick co dělat a myslím si, že by už byl konec po první sérii, protože s takovými nemrtvými by bylo těžké pořízení. :-) A blowmind na konci mě fakt dostalo. :D Takovejdle konec je opravdu brilantní. :D ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Paráda! Už pri prvej scéne, keď sa zombíci vysypú z armádneho lietadla na okolostojacich vojakov nemá chybu, a to sme len na začiatku. Mŕtvoly postupne masakrujú televíznu stanicu, nemocnicu, kostol, čerpačku a iné (sociálne) zariadenia. Je príjemné, že dej parádne odsýpa, a nie je zdržovaný dlhými stupidnými dialógmi. To, čo ale robí tento film tak zábavným, je jeho naivita. Generáli vydávajú rozkazy k útokom (bez akýchkoľvek výsledkov), reportér prerušuje program s hopsaním sporo odetých disko tanečníc aby nám priniesol správu o invázií mŕtvol, a hlavní hrdinovia si vychutnávajú rannú kávu na čerpacej stanici obliehanej zombies. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Lacný, prvoplánový a trocha trashový Lenziho výkon, ktorý časom zapadne prachom (ak sa tak už náhodou nestalo). Prístup k tomuto apokalyptickému hororu je vyslovene amatérsky a to vo všetkých smeroch. Príbeh Nightmare City by neuškodilo niečím obzvlášťniť, pretože je skrz na skrz v jednej nudnej rovine. Hneď od začiatku je zrejmý cieľ režiséra a to pobaviť diváka na svojej neschopnosti a neoriginalite. Čím ďalej plynie príbeh o pristátí vojenského prepravného lietadla z ktorého sa vyvalí parta zombiekov následne zaplavujúca mesto, tým je cítiť viac a viac Lenziho postupné vykrádanie Romerovho Dawn of the Dead. ()

hippyman odpad!

všechny recenze uživatele

spíš velkej nudnej gore průser, který nezachraňuje ani vzezření krevpijících zombíků a la quattro formagi, přítomnost hardcore a značné míry násilí... tady to prostě VŮBEC nefungovalo. odpad! [6. PFF Čakovická Be(´)čka] ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Zacku Snydere, běž se zahrabat. Triskozombíci tu byli už čtvrtstoletí před tvým Úsvitem, víš! Je fajn rozdíl koukat na starou italskou školu a přitom zažívat příjemnou změnu. Samozřejmě jsou tu hrozní neherci, nechybí příšerná syntetizátorová hodba, nulová atmosféra, zoufalé masky - no prostě klasika. Ale zombíci tu mají umělou inteligenci jakou můžou záviďet i ti od tatíčka subžánru Romera. Umí totiž pilotovat letadla, střílet ze samopalů, lákat lidi do léček a přetvařovat se na živé. A jako bonusek docela šnel sprintují. Bezproblémově dokoukatelná jednohubka bez nutnosti rychlopřetáčet. Jo a nebojte i zde dojde na oblíbený talianský fígl s vypichováním očička človíčka a také na nezbytnou porci nahoty. ()

sullafelix 

všechny recenze uživatele

na csfd vladne zasada co ceske - to dobre .... ja tento nazor urcite nezdielam ... ked porovnam zanrovo zhodny film ...napr. Svankmajerov : Šílení a Nightmare City ,,tak mi jednoznacne vychadza ze Šílení ma asi 10% horrorových atribútov a Nightmare City 300% ,,,takze niet co riesit ...80 - 90 %,, originalna , prepracovana zalezitost ,,na mnoho filmov clovek mozno zabudne ..ale na tento urcite nie .... ()

Reklama

Reklama