Reklama

Reklama

Velký útok zombies

  • Itálie Incubo sulla città contaminata (více)
Trailer

VOD (1)

Z dílny otce kanibalského subžánru Umberta Lenziho pochází horor, nepřehlédnutelný pro své naturalistické pojetí a oživení legendy jménem zombie. Na letišti má přistát letadlo s Dr. Kramerem z jaderné elektrárny, kde došlo k nehodě. Letadlo však nekomunikuje s řídící věží a na plochu je přivolána plně vyzbrojená vojenská jednotka. Po přistání se na překvapené vojáky vyřítí z útrob letadla tlupa hladových zombie, které nelze ničím zastavit. A tak si tlupa nesmrtelných monster dát nejprve předkrm v podobě vojáků a potom se neohroženě vydá poobědvat do televizního studia a nemocnice. Cestou zabíjejí vše živé a geometrická řada zombíků se nezadržitelně rozrůstá. Dokáže tyto nechutné nemrtvé vůbec někdo zastavit? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Atomoví zombíci držící pevně v rukou zbraně nože, sekery nebo kulomety se vymykají všemu co jsem až doposud viděla. Jsou rychlí a inteligentní.Takže se nevrhají na své oběti, tak bezmyšlenkovitě.Nejdřív člověka zabijí a pak ho začnou požírat. Podoba zombíků,taky není zrovna moc kvalitní vypadají spíš ,že spadli hlavou do bláta,které na nich zaschlo.To asi těžko někoho vyděsí,ale za tu originalitu a nové pojetí zombies dávám 3*. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Vcelku nic moc zombie film. Masky jsou špatné, občas jsem si myslel, že se jim do záběru nasoukal Toxický mstitel... Navíc celková stereotypnost masek ve mě nechala ten pocit, že se maskéři mohli víc snažit, než jen opakovat asi 10 různých typů. Herci jsou neslaní nemastní a v hlavě mi zůstává snad jedině jejich přehrávání. Režisér a scénárista se snaží do filmu vnést nějakou hlubší filozofickou myšlenku spolu s kritikou společnosti, což díky přehrávajícím hercům bude spíš nudit než diváka nutit zaobírat se nějakou myšlenkou. Gore scény jsou v pár, ale opravdu pár případech koukatelné, jinak jsou tyto triky většinou mizerné, za což může i fakt, že zombie tady nezabijí jen hrstku lidí, ale své oběti berou po desítkách. Konečné rozuzlení filmu docela pobavilo a uznal jsem, že Lenzi mne teď docela dostal. Vyzdvihnu tady snad jen velkoplošné pojetí snímku, kdy se zombie nesoustředí, jen na nějakou oblast, ale likvidují zrovna celé město. Celkově tomu nedám víc než jednu hvězdu 20-30% ()

Reklama

Quint 

všechny recenze uživatele

Tarantinův oblíbený zombie film, kde zombíci vlastně nejsou zombíci, ale ozáření lidé s blátem na obličeji, sekyrami a samopaly v ruce, jezdící v autech, přeřezávající telefonní kabely a strhávající trička z komparzistek. Údajně první zombie film, kde zombíci běhají a vykazují známky inteligence, což ovšem daleko vtipněji či chytřeji naťukly jiné, pozdější zombie filmy (Návrat oživlých mrtvol, 28 dní poté a Země mrtvých). Přesto se tu najde pár nezapomenutelných scén, jako je vpád zombíků do živého vysílání typického osmdesátkového tanečního pořadu nebo jejich návštěva chirurgického sálu. ()

Gaskin odpad!

všechny recenze uživatele

Ač jsem se snažil, jak jsem chtěl, tenhle film jsem vůbec nepochopil. Absolutně nesmyslná zápletka o nakažlivé radiaci, zombie se objevují v místech bez přístupových cest z čistého vzduchu, apod... Naprosto tupé dialogy typu "já sem generálova dcera a nebudu ho poslouchat, chci jet na chatu zombíci nezombíci" připomínají něco jako "já sem zabiják s velkym nožem a jdu rozkuchat tamtu krvavou bloncku, bacha na mě!".. a co mi vadí nejvíce - naprosto, naprosto špatně vytvořené zombie. Nejen, že běhají, ale jejich svalové koordinace je naprosto bezchybná a očividně mají jakési logicky nelogické myšlení - zombie například otevře výtah ze strojovny jakýmsi kolem, přestřihne telefonní kabel... používají palné zbraně a s bezchybnou nesmyslností uřezávají ženám bradavky a prakticky každé ženě nezapomenou rozepnout košili, než zaútočí. a tak dále a tak dále. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Paráda! Už pri prvej scéne, keď sa zombíci vysypú z armádneho lietadla na okolostojacich vojakov nemá chybu, a to sme len na začiatku. Mŕtvoly postupne masakrujú televíznu stanicu, nemocnicu, kostol, čerpačku a iné (sociálne) zariadenia. Je príjemné, že dej parádne odsýpa, a nie je zdržovaný dlhými stupidnými dialógmi. To, čo ale robí tento film tak zábavným, je jeho naivita. Generáli vydávajú rozkazy k útokom (bez akýchkoľvek výsledkov), reportér prerušuje program s hopsaním sporo odetých disko tanečníc aby nám priniesol správu o invázií mŕtvol, a hlavní hrdinovia si vychutnávajú rannú kávu na čerpacej stanici obliehanej zombies. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)

Reklama

Reklama