Reklama

Reklama

Hořkých sedmnáct

  • USA The Edge of Seventeen (více)
Trailer 2

Nadine (Hailee Steinfeldová) a Krista (Hayley Lu Richardsonová) jsou dvě nerozlučné nejlepší kamarádky, které se snaží protloukat střední školou společně... dokud Nadine nezjistí, že se jí Krista za zády tajně schází s jejím starším bratrem. Dívky si brzy uvědomí, jak tenká je hranice mezi nejlepšími kamarádkami a úhlavními nepřítelkyněmi. Herecké obsazení doplňují Kyra Sedgwicková, která hraje Nadineinu dobrosrdečnou, ale naprosto neschopnou matku, a Woody Harrelson, jenž exceluje v roli pana Brunera, Nadineina učitele Angličtiny a mentora, který se až podezřele dobře vyzná v dívčích neshodách. (Cinemax)

(více)

Recenze (239)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebejt Woodyho Harrelsona, tak popravdě nebudu mít důvod si podobný film pamatovat. Sice je fajn, příjemně se na něj kouká, ale takových tu už bylo půl tuctu a odlišit je, je občas opravdu dost těžký. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

Tyhle témata mě nikdy neomrzí. Rozumně napsáno, příjemně natočeno a sympaticky odehráno. Krásná ukázka asociálního pošuka. Jo a Woody Harrelson je bůh. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $14,431,633Tržby Celosvetovo $18,803,648Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,333,903Tržby za predaj DVD v USA $1,621,269║ Podarená teen komédia. Typovo sme tu už mali niekoľko podobných filmov o dospievaní či puberte mladých, našťastie sa občas aj trefne vydaria ako táto. Dospievajúca tragédka Hailee Steinfeld boduje a obratne hrá skľúčenú pubertáčku, ktorá je v skoro neviditeľná u svojich rovesníkoch. /70%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Je těžké žít život náctiletých, kdy celý celičký svět se spiknul (výlučně a jedině) proti vám, sourozenci jsou debilové, rodiče ještě větší a nikdo vám nerozumí; včetně vás samých. Nechápete, jak by vás někdo mohl mít rád a tak nemáte rádi všechny kolem a sebe pak nejvíc. Ano, Nadine je sebestředná kráva par excellence, která by zasloužila pár výchovných, ale díky Hailee a jejímu nepopiratelnému charismatu vám není ukradená a je dokonce sympatická, což s ohledem na výše uvedené je tak trochu zázrak. Ano, je to celé možná až příliš dle zajetého mustru obdobných indie snímků o dospívání, ale tento má díky Fremonové vypilované kousavé dialogy, které vynikají především (ovšem ne pouze) ve slovních přestřelkách s Woodyho učitelem. Ne, není z toho novodobá klasika, ale na druhou stranu platí, že tu v tomto (sub)žánru dlouho nebyl tak povedený snímek. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, ale hlavní postava je strašná kráva co se chová zle vůči okolí, které to s ní myslí dobře. K tak debilní holce nešlo pociťovat sympatie a její "problémy" byly k smíchu. Hailee Steinfield jí ale hrála dobře. Bavil mě tam Woody Harrelson, i když tam ta jeho postava byla vlastně zbytečná. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film jsem zpočátku ignoroval, ale na doporučení kamaráda jsem jej riskl a jsem v němém úžasu jak perfektní to bylo. Pro mě jeden z nejlepších Coming of age movies of all time. Hailee Steinfeild si zaslouží oscara, poněvadž lépe ztvárnit podrážděného teenejždra, který je ignorován okolím s majícími sklony k sebevraždě už nešlo. Navrch perfektní Wooody Harrelson, trochu vtipu, spousta nostalgie z mládí a silné emoce doprovázející celý film. Hleděl jsem na to do 3 rána jak po 5 red bullech. Jasných 5. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vstávaj, si po operácii mozgu. Stala sa z teba príjemná, sympatická osoba. Žartujem, prepáč, drsný vtip.“ V mnohých filmoch vystupuje terminus technicus koza. Spravidla to nezvykne bývať nič príjemné, pretože, nuž, koza je koza. A ak je koza v titulnej úlohe a nie iba ako komická vedľajšia postava, môže to pre diváka mať až vražedné účinky. Lenže to, našťastie, nie je prípad tejto vydarenej, pôvabnej, vtipnej i smutnej snímky. Hailee Steinfeld to zahrala skvele. Rovnako skvele to však muselo byť aj napísané, aby to bolo na hrane, teda aby hrdinka bola realistická 17-ročná koza, ale zároveň aby nestratila naše sympatie. Podarilo sa. A dosť v tom pomohli vydarené podporné postavičky rodičov, kamošky či staršieho brata. Najviac tu ale odohral Woody Harrelson, ktorý to síce ku koncu s „rodinnosťou“ jemne preháňa, ale i tak, ruku na srdce, kto by nechcel mať takéhoto učiteľa? Niektoré veci mi vadili (napríklad som si myslel, že na konci spoznáme Erwinových rodičov a ono nič... asi skončili na podlahe strižne?), ale inak rozhodne prevládajú pozitíva o jednom keď sa to tak vezme, tak vlastne strašne komplikovanom veku ľudskej bytosti. Plusom je sympaticky triezvy a realistický prístup tvorcov, takže postavy sa menej chovajú ako filmové postavy a viac ako ľudia („OK“). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

V podstate dalsi film na tema pubertak si chce zapichat. Ovsem v tomhle pripade jen na prvni pohled, zaroven to je taky docela slusny drama o tezkostech dospivani, navic vse z pohledu holky. Jenze ackoliv ty dramaticky pasaze nejsou vubec spatny, ja se tesil na sprostou komedii, coz tvurci ale dodaj jen obcas. Ocekavane samozrejme top jsou sceny Hailee s Woodym, skoda, ze jich tu neni vic. Celkove oba hrajou naprosto skvele. No a vic asi neni co dodat, na jedno skouknuti v pohode, par foru brutalnich, ale nic, co by si clovek dlouho pamatoval. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nejsem nejistá 16 ani 17-letá holka, drtivá většina těch starostí je vlastně banálních a není to teenagerská komedie o nadávkách a prcání, ale stejně mi to něco připomnělo, plyne s lehkostí, Hailee bavila a Woody v menší, ale podstatný a kouzelný roli kam pasoval až geniálně. O životě. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Proč by to mělo být jen o puberťácích? Já se v Nadine viděla v mnoha situacích i v současnosti a když jí vhrkly slzy do očí, tak jsem je tam měla taky. Haille byla výborná a já jsem jí ty její výkyvy nálad a pocity věřila do písmene. Život je někdy tak nádhernej, když není zrovna v háji. I hudba byla dokonalým podkresem a já tam byla s nimi jen těch ......náct se mně už nevrátí. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Hailee tu "nesnesitelnou krávu" hraje buddžsky, ale je to opravdu nesnesitelná kráva? Já v jejím věku nebyla o nic lepší ba naopak sem byla ještě mnohem, mnohem horší a rozhodně ne jen do 17ti. Vlastně i teď žasnu, že se mnou Alík vydrží a nechce mě buď zabít, nebo spáchat sebevraždu, jelikož dodnes nerozumím sama sobě, natož okolí, všichni mi přijdou naprosto postižení, já nejvíc, a ze všech svých problémů viním okolí, Babiše s Okamurou, ale rozhodně ne sebe. No dobře, přeháním...Nemusela sem na svatbě kamarádky tak moc chlastat, až sem shodila svatební dort a domrdala celou oslavu, to uznávám. Taky sem se nemusela nechat chytit s ukradeným autem plným drog jako bonus vožralá a s mrtvolou na zadních sedačkách a rozhodně sem nemusela svést kámošovu manželku (dvě historky jsou pravdivé, které to nechám na Vás) ALE jinak za vše určitě může jen Babiš s Okamurou. Hailee si každopádně roli těžký lůzerky nehorázně užívá a k tomu jí s plnou parádou se-kunduje famózní Woody. Jejich společný scény nemaj chybu, to je prostě genitální. Celkově sem čekala píčovinu na téma dospívání, jakých jsou natočený tuny, a ono ejhle. Tenhle film se hodně povedl. Palec hore i za vytrvalého skoro-soukmenovce. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nechci Vás obírat o čas, ale hodlám se zabít." Nehodláš, Nadine. Ten, kdo se chce zabít, ten se prostě zabije. Ty jen hledáš ucho pana Brunera, který vše dokáže tak krásně zlehčit. To byly jediné chvíle, které mě opravdu bavily, protože dospívání mám tak nějak za sebou a problémy nikým nechtěného jelita jsem nikdy neřešil, protože jednoho krásného dne jsem se stal úžasným a to už mi zůstalo. Nadine je řešila způsobem, který bych možná pochopil, kdybych byl mladší, neměl bych pinďoura a záleželo by mi na názorech okolí, ale takový já nikdy nebudu. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kdo nezažil, lže a Woody si samozřejmě užil roli nejlepšího učitele široko daleko ve velkém stylu. Nářez! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Příjemný coming of age s hrdinkou, která mohla být snadno otravná, ale Hailee Steinsfield to ustála a Woody ve vedlejší roli hraje Woodyho. Ale obávám se, že si z toho za chvíli nebudu nic pamatovat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„There are two types of people in the world: The people who naturally excel at life. And the people who hope all those people die in a big explosion...“ Zajatec ve světě vlastního pozérství a křehkého sebevědomí, pocit nepochopení a ublíženosti, kladení přehnaného důrazu na maličkosti spojené s ignorací důležitých věcí a bolestné hledání vlastní identity v tom nepřejícím, neférovém světě. Prošel si tím v těch letech kdekdo a umět se vrátit v čase, byli bychom určitě chytřejší.. Divácky vstřícnější verze Zwigoffova Přízračného světa, takže ani nepřekvapí, že autoři nenašli odvahu k méně optimistickému konci. Hailee Steinfeld v roli teenagerky, která tolik touží po sympatiích, až dělá všechno pro to, aby je nezískala, působila naprosto přirozeně, improvizující Harrelson v roli dějepisářské vrby svým postojem „být nad věcí, nezištně pomáhat“ zase naplnil mou představu učitelského ideálu.. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

"Hlavní postava je strašná kráva. To, co hlavní hrdinka řeší, jsou banální problémy. Nikdo jí nic nedělá a ona má se vším problém." Tady někdo neví (nebo to zapomněl), jak těžké je být sedmnáctiletý teenager. Hormony šílí, už se nepovažuješ za dítě, ale k dospělosti ti ještě něco chybí, rodiče jsou pitomí, spolužáci jakbysmet, hledáš svoje místo ve světě, hledáš sám sebe. Já se moc dobře dokážu ztotožnit s "divnou holkou", která se vypořádává se sebenenávistí; když nemůžeš vystát sám sebe, těžko můžeš mít rád lidi okolo sebe. Na to, že hořkých sedmnáct už mi není nějakou chvíli, jsem s hlavní hrdinkou hluboce cítila. Dlouho jsem neviděla film, který by s takovou lehkostí a zároveň vážnou tváří dokázal nadhodit téma "i puberťáci maj svoje problémy". Z popisku bych trochu pochytila dojem, že se jedná o klasickou americkou high school záležitost, ale vůbec ne. Všechno bylo tak autentické a věrohodné, včetně hlavní hrdinky. A Woody Harrelson byl také příjemným zpestřením. Jednoznačně 5*, protože jsem po dlouhé době při sledování filmu nekoukala do telefonu. Nedokážu si vzpomenout na jediný okamžik, co by mě nebavil. :) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Neskutečně lakonický feel good kousek, který z oné puberťácké škatulky vyzdvihuje režie a herecké výkony všech protagonistů. Jelikož platonicky miluju Haley Lu Richardson, tak bylo jen otázkou času, kdy si film přestanu šetřit a vrhnu se na něj. Jak mi ale u tohohle filmu došlo, té to sedí více do vedlejší úlohy a jakmile se film řádně rozjede, tak v druhé polovině už jsme svědky jednoznačné one (wo)man show Hailee Steinfeld, kterou sice trápí holčičí pubertácké, mnohdy až absurdní, problémy, ovšem ona je dokázala zahrát tak sympatickým způsobem, že náhle ta nominace na Zlatý glóbus dává perfektní smysl. Jak jsem už naznačil, The Edge of Seventeen jsem si užíval od začátku až do konce a lví podíl v tom samozřejmě má i Woody Harrelson, kterého prostě nemohu nezmínit a kterého oceňuji už mnoho let, až tady jsem mu ale napevno propadl, jelikož jeho postava je naprosto skvělá, cool a ihned bych si s ním pokecal ve svém životě! No a samozřejmě ten fiktivní, velice líbivý, nápady nasáklý, ručně malovaný animák, který pouze dotváří srdceryvný konec, kde se sice trošku naivně a zničehonic všechno urovná, ovšem o to větší to zanechá dojem...9/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Páni rodiče, máte problém. Sedmnáctiletá (v reálu dvacetiletá), energická, pohotovými reakcemi sršící, s nástrahami se vypořádávající a náctiletými moudry vyzbrojená Hailee Steinfeld znovu nikoho nenechává na pochybách, že má sakra talent. Její postava má přesto všechny neduhy dospívání, plácá se v kruhu, je náladová, dělá nejisté i hloupé kroky, jenže to dělá s příjemnou grácií, že jsem jí fandit prostě musel. Potěší výběr hudby, potěší výborné společné scény s Woodym Harrelsonem, který je kouzelně černohumorný. Nikdy nesklouzáváme tak, že bych si řekl, že tohle už tvůrci přepískli a snažili se jen lacině zalíbit mladšímu publiku, ač se klidně budou bavit i starší (případně rodiče náctiletých). Nad vším se navíc vznáší opar toho, že víme, že to nakonec stejně dobře dopadne, nikdy nejdeme na dřeň, nikdy dotyčné skutečně neteče do bot. Za mě nicméně palec nahoru. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V živote by som nebol povedal, že sa zrovna takémuto druhu filmu, podarí tak ľahko získať moju pozornosť. S hlavnou "hrdinkou" som bol hneď od úvodu jedna "duša", pričom jej "malicherné" problémy, adekvátne jej veku, mi na moje prekvapenie (nie ako v iných prípadoch teen filmov), vôbec neboli šuma fuk. Casting vyšiel na výbornú, humor zahral na správnu notu, pričom len dodám, že sa nejedná o čistokrvnú komédiu (ale aj drámu!). Ja som spokojný viac ako som čakal! Veľmi milý film, ktorý je viac než sondou do mysle dospievajúcej dievčiny, ktorá ani omylom nie je tým tuctovým, obyčajným "kúskom", ktoré denno denne človek stretáva na ulici. ()

Reklama

Reklama