Reklama

Reklama

Hořkých sedmnáct

  • USA The Edge of Seventeen (více)
Trailer 1

Nadine (Hailee Steinfeldová) a Krista (Hayley Lu Richardsonová) jsou dvě nerozlučné nejlepší kamarádky, které se snaží protloukat střední školou společně... dokud Nadine nezjistí, že se jí Krista za zády tajně schází s jejím starším bratrem. Dívky si brzy uvědomí, jak tenká je hranice mezi nejlepšími kamarádkami a úhlavními nepřítelkyněmi. Herecké obsazení doplňují Kyra Sedgwicková, která hraje Nadineinu dobrosrdečnou, ale naprosto neschopnou matku, a Woody Harrelson, jenž exceluje v roli pana Brunera, Nadineina učitele Angličtiny a mentora, který se až podezřele dobře vyzná v dívčích neshodách. (Cinemax)

(více)

Recenze (240)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Mít takovou dceru, tak jí uříznu hlavu a schovám jí do mrazničky v suterénu. Nesnesitelná hlavní protagonistka je na zabití. Diváka dráždí každým otevřením chlebárny. Na stranu druhou symbióza této osoby s WŮDI HERLSNEM funguje brilantně, což filmu nelze upřít. 77% ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Fajn komédia, inteligentný humor s vyrovnávanim sa s okolím. Každý hľadáme sám seba, niekto sa nenájde celý život. Napriek nesympatiam k Nadine vás ku koncu dojme svojím dialógom s brachom. 70%, ale prikláňam sa k vyššej 80, lebo 60 by si tento počin isto nezaslúžil. ()

Ak.žena 

všechny recenze uživatele

Trochu do černohumorna-hóřkosladka, přesto (anebo právě proto) vážně osvěžující! Oceňuju scénář + neokoukané a neprvoplánové herce. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a hlavně povedená teen komedie (nebál bych se však ani označení drama, ačkoliv komediální prvky tu sedí mnohem lépe) o jednom ztraceném děvčeti, v podání přesvědčivé Hailee, hledající samu sebe v odcizeném prostředí střední školy. Naštěstí je tu brilantní Woody, jako zosobnění mentorského učitele, který je připraven setřít ji kdykoliv jakýmkoliv způsobem. Pardon vlastně pomoci ve chvílích nejtěžších. ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Pohodová teenage komédia, ktorú z priemeru vyťahujú najmä hlášky Woody Harrelsona. Každá scéna s ním stála za to. A zaobišlo sa to bez fekálneho humoru, čo je tak trochu prekvapenie, ale pozitívne. 70 % ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Utrpenie celkom peknej mladej hejterky a jej rovnako pekne kamošky. Na druhej strane, väčšinu toho utrpenia si spôsobila sama, úprimne si povedzme. Našťastie, happyend nesmel chýbať. Len za ti humorné vsuvky s Woodym 1 z 5 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Kvalitní záležitost, trefně zachycující všední problémy téměř každé, chvilkami psychicky nevyrovnané, teenagerky. Hailee i Woody tenhle nevinný “feel good” kousek potahali tím nejsprávnějším směrem a na oddychovou noční domácí projekci jsme si nemohli vybrat více vyhovující film. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Tak já jsem poměrně nadšená. Asi by to bylo spíš na čtyři, ale jednu přihazuju čistě subjektivně za to, že filmy pro teenagery, a to ještě tuplem z americké produkce, mívají dost děsnou kvalitu, nikdo tam nebývá sympatický, s nikým se jen tak neztotožníte a vtipy jsou infantilní nebo rovnou úplně debilní. Tady to tak nebylo. Hlavní hrdinka byla sice kolikrát napřesdržku (nejvíc asi v 57.minutě, ale ještě několikrát poté), ale jak už zmínil Necrotongue (kterému tímto děkuji, že mě svým komentářem k tomuto filmu přivedl), nebyla to taková ta klasická americká "blbka" a navíc, člověk se jí úplně nemohl divit, s každým by zamávalo to, čím si prošla, a čím teď prochází s matkou, o to víc, přičteme-li k tomu tu smůlu ve škole a žití tak trochu "ve stínu" úspěšnějšího sourozence. No a pak si k tomu přičtěte ten pocit zrady směrem od nejlepší a jediné kamarádky, a je jasný, že udělá několik, a ne úplně malých, "bot". Několikrát mě hodně pobavil Woody Harrelson, někdo tady psal, že je jeho postava ve filmu zbytečná, což je hloupost, protože nejen dodává filmu šťávu, ale hlavně několikrát ovlivní dějovou linku filmu, tak nechápu, jak to někdo mohl napsat. Co mě akorát trochu mrzelo, byl až moc sluníčkový happyend, ale co už. Aspoň to skončilo na příjemnou notu. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(29/2017) / US indie dramedy ako z učebnice. Aj s tými všetkým negatívym čo táto škatulka poväčšinou ponúka. Hlavne typický voice over hlavnej hrdinky. Kecy, kecy, žiadne k veci. Potom tu máme Woodyho, skvelý výkon, inak asi najlepšia vec na tomto filme. Celkovo neurazí .......... v nedeľu pri obede. (6/10) ()

venison 

všechny recenze uživatele

Film " The Edge of Seventeen" rozhodně není typickým puberťáckým filmem o kalení, balení a chlastání.. Dívá se na problematiku puberťaček z trochu jiného úhlu.. Nadine si myslí, že snědla veškerou moudrost světa, je největší chudák na světě, kluci jí pro jistotu nezajímají a kromě jedné kámošky jsou ostatní holky slepice. Chová se vůči svému okolí vztekle a radikálně - díky tomu ubližuje nejen sobě samé, ale i svému nejbližšímu okolí.. Rozhodě nejde o nijak kultovní nebo převratné dílo, ale skvěle jsem se pobavila.. Je vidět, že nám od dob westernu "Opravdová kuráž" Hailee Steinfeld pěkně herecky dozrává.. A jako třešnička na dortu - Woody Harrelson měl naprosto dokonalou postavu! ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Skvělá trojice Steinfeld-Harrelson-Sedgwick :) :) Všichni si ve svých rolích za mě sedli a je to takový ten film "o životě". A nebo taky třeba ne. Každopádně mě ušpěpačné poznámky postavy Harrelsona bavily, Steinfeld se prala svým dospíváním a Sedgwick se zase prala s tím, že je nedobrovolně sama na dvě dospívající děti. Bavilo mě to, určité situace jsem jim záviděla, ráda bych je prožila znovu a třeba i jinak a rozhodně bych Nadine řekla, ať zkusí nosit jiné oblečení :D ()

TerezD 

všechny recenze uživatele

Opravdu solidní drama-komedie, která v jádru ničím nepřekvapí, ale při sledování jsem se skvěle bavila a celý film mi utekl jako voda. Hailee Steinfield v roli sedmnáctileté těžko zvladatelné pubeťačky, která se chovala naprosto iracionálně byla bravurní. Sice je to jeden z filmů, na který za pár měsíců úplně zapomenu, ale i tak si zaslouží pěkné 4*. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

75% ... Filmov o dospievajúcich tínedžerkách, ktoré si myslia, že sú stredom vesmíru a nikto iný nezažíva problémy len ony tu už bolo veľa, ale tento mal veruže niečo do seba. Hailee podala sympatický, nenútený výkon. Zvyšok obsadenia tiež výborný na čele s Woodym. A dobrý soundtrack. ()

jujec 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak vysoké hodnocení filmu. Když jsem kráva a nesnesu, že se má kamarádka dala dohromady s bratrem, chovám se jako čúza a nesnáším celý svět, není to žádné drama o dospívání, ale spíš o tom, že mi nedal dlouho nikdo pár facek. Když jsem nasraná na všechny kolem, proč by mě měli mít rádi? A proč mi ostatní bychom se na to měli dívat? ()

Natabar 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný film, kterému podrazí nohy šíleně nesympatická hysterická kráva, s níž nejde ani špetku soucítit, natožpak k ní pocítit nějakou tu sympatii. Jediný, za koho můžu dát alespoň tu 1*, je zde v miniroli W. Harrelson. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Hailee je roztomilá a Woody neskutečnej. Jinak je to klasická ten komedie o dospívání, kterých tu bylo už fakt hodně. Neurazí, nenudí. A jak jsem již psal - Woody je prostě borec, a proto stojí za shlédnutí. ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

klasická teen záležitost o urážlivých puberťácích, kterým by nejradši jeden dal flákanec. woody harrelson tomu dává šmrnc a film se jakžtakž snaží o realističnost. ve výsledku jde ale o typickou proměnu osobnosti ve stylu "svět mi křivdí víc než vám" - "jejda, já hloupá, vlastně vás mám ráda, když si dám antidepresiva." ()

Hugo01 

všechny recenze uživatele

Naprosto uchvacující (alespoň pro mě) kousek, který umí velice silně zahrát na city. Místy je Hořkých sedmnáct sice lehce depresivní podívaná, ale to zážitku jen přidává na autenticitě. Postavy jsou rozhodně to, co stojí za vychválení. Konec je sice možná trošičku odfláknutý, ale rozhodně ne špatný. Tuhle pecku by neměl vynechat vůbec nikdo! ()

Reklama

Reklama