Reklama

Reklama

Hořkých sedmnáct

  • USA The Edge of Seventeen (více)
Trailer 1

Nadine (Hailee Steinfeldová) a Krista (Hayley Lu Richardsonová) jsou dvě nerozlučné nejlepší kamarádky, které se snaží protloukat střední školou společně... dokud Nadine nezjistí, že se jí Krista za zády tajně schází s jejím starším bratrem. Dívky si brzy uvědomí, jak tenká je hranice mezi nejlepšími kamarádkami a úhlavními nepřítelkyněmi. Herecké obsazení doplňují Kyra Sedgwicková, která hraje Nadineinu dobrosrdečnou, ale naprosto neschopnou matku, a Woody Harrelson, jenž exceluje v roli pana Brunera, Nadineina učitele Angličtiny a mentora, který se až podezřele dobře vyzná v dívčích neshodách. (Cinemax)

(více)

Recenze (240)

zsn 

všechny recenze uživatele

Bože, Steinfeld je nádherná! Pěkná kočka z ní vyrostla a nejvíc se mi líbí její temperament a vyřídílka, která ji zůstala stejná od dob Opravdové kuráže. Tím pádem je to přesně ten typ, který bude dostávat role k její osobnosti a ona se tak nebude muset přetvářet a vlastně ani hrát, neboť role se budou šít pro ni. Tomu říkám umění kouzla persony. Takové herečky jsou osobnosti samy o sobě a mohou si vybírat - je to přesně taková ta svoje nátura typu Ellen Page. Tyto holky se neztratí. No a opětně nesmím opomenout skvělého učitele Woodyho. Ten chlap ani nemusí otevřít hubu a už se směju. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Nadine by udělala nejlíp, kdyby se uráčela na začátku spáchat sebevraždu, a tím by nemusel vznikat tenhle film. No dobře, každému komu je pod 20, by nejprve Nadine zabil, a pak znásilnil, aby ta mrcha prostě věděla, zač je toho loket. Ne? Tak, každý má svoje tajný sexuální fantazie. Filmy o dospívání jsou samy o sobě, dost identické. Ať už to je týnedžr, či týnedžerka, nevidíme prostě nic jiného, než skličující a ponurý život, obvykle nudné outsiderky, (seru na to, budem mluvit v ženském rodě, protože dost často to jsou pipky..), které mají v nejčastějš oblibě rozvedené rodiče, pokládají jen všetečné intelektuální poznámky na téma "v čem jsem, a proč lepší, než všeci dohromady ve škole", a být strašně odpuzivé kozy. Tady tomu nebylo opakem, a už přibližně víme, co se stane, čím se naše Kikina ještě víc ztrapní, koho by chtěla píchat, kdo by jí chtěl píchat, ale ona o to nemá zájem, ale co určitě nevíme, kdy si ta vochechule připraví oprátku, a dá konečně tomuto světu zasraný klid!! Ale zase, v čem se naše generace liší? Anální orgie, vandalizování slušných občanů, prstění o všecko co se hýbe, a mazlení se s plyšákem. Teda, panic jsem furt, ale jednou jsem ukradl plastový tácek na párek, jenže zjištění bylo takové, že se to volně rozdávalo k jídlu. Achjo, cmuk. Tyhle filmy jsou dost v divácké oblibě, hlavně do věku 18 plus, kde se obvykle dost holek, v té cynické čůze prostě pozná, a doufajíc že i ony, se stanou oblíbenými. Poslyš, můžeš si být cynická jak chceš, ale nevidím důvod, proč tohle nezavrhnout už po prvním zhlédnutím. A joo, Woody, těch pár rozkošných poznámek, na účet slečny, prostě stojí. ()

Fisek 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně jednoduchost příběhu o obyčejných problémech, kterým si člověk myslí, že čelí úplně sám, a se kterým se dokážu ztotožnit. Na druhé straně až dementně se chovající hlavní postava Nadine. Jo, je to 17-ti letá teenka, bla bla bla, ale zašlo se příliš daleko. Takže co to rozsekne? Vynikající Woody a real-life happy end, kterého lze dosáhnout a každý si ho zaslouží. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Výborný film, taková komedie smíšená s dramatem. Bylo tam pár smutných i vtipných momentů. Třeba postava učitele neměla chybu, ty jeho hlášky! :D Jinak nesouhlasím s ostatními, mě byla hlavní hrdinka moc sympatická, takové problémy jako měla ona bych někdy vyměnila za ty svoje. :D Ale bohužel už mi není 17. Dávám plný počet a vřele doporučuji. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

V žiadnom smere ma to nemohlo nijako zasiahnuť. Patetické "FIRST WORLD" problémy amerických tínedžerov sa dajú spracovať aj omnoho kvalitnejšie a dramatickejšie. Málo sa tlačilo na pílu, pramálo. Pre dospievajúce dievčatá možno úderná záležitosť, pre filmového fajnšmekra len úbohá nedorobená vysokorozpočtová blbosť s miestami inovatívnou réžiou. 60 %!! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborný film, který ovšem paradoxně osloví spíše publikum rodičovského věku, než samotné teenagery, o kterých to sice prakticky je, a vesměs zastupují i většinu ústředních postav, ale opravdu pochopit a užít si tento snímek mohou právě jen ti, kteří si něčím takovým prošli doma se svými ratolestmi, neboť to teprve mladistvé publikum nad tímto příběhem jen mávne rukou, a budou si stejně myslet jen něco ve stylu: to jsou ale kecy, takový/á já nejsem. Podstatné každopádně ale je, že celý tento film je vážně reálně a lidsky podaný, postavy zastupují kohokoliv z nás, běžné lidi, s jejich všedními slastmi a strastmi, chování, reakce, názory, pózy, to vše je více než skutečné, přesvědčivé a emočně podmanivé, zároveň je to ale i podané dost odlehčeně, s nadsázkou a jemným, fungujícím humorem. Hořkých sedmnáct krom skvělé zápletky nicméně ještě nabízí skvělé obsazení, v čele s výbornou a přirozenou Hailee Steinfeld a nenahraditelným Woody Harrelsonem, ale i ostatní herci tu působí opravdu sympatickým, neokoukaným a svěžím dojmem, prostě jasný palec nahoru i v tomto ohledu. Celkově se zkrátka jedná o skutečně výraznou podívanou, která se dá ale jen stěží přiblížit, to se musí vidět, stejně jako život prožít, aby divák pochopil, o jak výtečný filmový zážitek se jedná. ()

wooozie 

všechny recenze uživatele

Absolutně nejlepší možný způsob, jak zfilmovat dospívání obyčejného teenagera, který si myslí, že právě jeho problémy jsou úplně ty největší na světě, nikdo se nemá tak špatně jako on, nikdo mu nerozumí a všichni na něho kašlou. Dokážu pochopit, že někteří lidé považovali hlavní hrdinku za protivnou nebo dokonce snad nesympatickou, ale já ne, protože přesně tento styl projevu, vtipkování a vystupování obecně absolutně chápu. Hlavně co se týče toho ironického, sarkastického a občas až za hranu tlačeného drsného humoru, ale jasně že vím, kde jsou hranice a hlavně emoce nehrotím tak, jak hlavní hrdinka, i když jak už jsem říkal, pochopení proto prostě mám. Navíc Hailee Steinfeld to zahrála naprosto dokonale a jakožto můj ročník se vážně těším na její další filmy, protože za těch pár let v Hollywoodu její nominace na Oscara nebo Zlatý Glóbus opravdu nespadly z nebe, ale ta holka to má prostě v sobě, tak snad se nebude motat u nějakých béčkových propadáků, ale v podobně ambiciózních filmech. Jinak celkově i ostatní mladí herci padli do svých rolí naprosto přesně a vážně to byla radost sledovat. Co ale definitivně udělalo z tohoto filmu skvělou záležitost, bylo obsazení Woodyho Harrelsona, který si tady roli učitele - mentora, který má celou školu totálně na háku, vychutnává každičkou vteřinu na scéně. Pokud si chcete udělat příjemný pohodový večer u filmu, tak tady určitě nesáhnete vedle. ()

Pretender 

všechny recenze uživatele

"There are two types of people in the world: The people who naturally excel at life. And the people who hope all those people die in a big explosion." ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka kecá a kecá, po čase se to nedá poslouchat. Do toho sem tam řekne něco vtipného Woody, ale jinak spíš nuda. Mrzí to hlavně kvůli Hailee, kterou mám ve filmech celkem rád a docela mě tady zaujala i ta mladší verze Adama Drivera. Poslední dobou ty coming age filmy za moc nestojí, už by to chtělo natrefit zase na pořádnou pecku. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

FEBIOFEST 2017: Dlouho jsem neviděl film, kde by mě hlavní postava tak neskutečně iritovala. Typická 17letá sobecká pipka, co si myslí, že svět se točí jen kolem ní. Ale hej, vždyť o tom ten film měl přece být, takže i přes nenávist vůči Nadine šlo z pohledu životní etapy o dospívání o velmi věrohodné zpracování. A když si Woody Harrelson kradl prakticky všechny scény pro sebe, tak bylo o celkovou spokojenost postaráno. ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Zase jeden nesympatický kinderhazlík, co hledá lásku a pochopení od druhých lidí. Nadine je sice sobecky zahleděná do sebe, ale je tam i chvilka, kdy soucítí se svou matkou i když má vlastní potíže. Dlouho jsem film obcházel, než jsem si jej pustil a nelituji. ()

MatoFILM 

všechny recenze uživatele

Kvalitný teenagerský film v tejto dobe vždy poteší. Pekne to odsýpa, dobre sa na to pozerá, má to super myšlienky o živote mladého človeka, v ktorých som sa našiel a skvelú Hailee Steinfeld. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Děti jsou jako beďary, u jiných mi nevadí. A navíc se dá docela slušně bavit jejich pubertálními výstřelky. A jako bonus sarkastické hlášky Woody Herrelsona. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

The Edge of Seventeen se na první zkouknutí stal filmem, který se zařadil mezi mé srdcovky. Film o dospívající dívce, která těžce zapadá mezi své vrstevníky, která se nemůže vyrovnat se ztrátou otce a zažívá první milostná vzplanutí, film, který s neskutečnou lehkostí osciluje mezi dramatem a komedií, mezi emocemi, které vhánějí slzy do očí, aby o chvíli později člověk vyprsknul smíchy nad situacemi, kterými si naše hrdinka prochází - prostě o životě. Nadine je dívkou, kterou byste v jednu chvíli zulíbali, v jinou politovali a jindy zase profackovali - taková obyčejná puberťačka. Režisérka Kelly Fremon má své dílko pevně v rukou, v čemž ji pomohla výtečná Hailee Steinfeld, která v roli vrtošivé Nadine naprosto exceluje, výrazně vyčnívá její učitel Woody Harrelson - rozhovory mezi Hailee a Woodym jsou neskutečným zážitkem! The Edge of Seventeen je film, který si mě získal, pobavil, rozesmutněl a potěšil i po opakovaných shlédnutích. ()

NJD 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně opravdově působící film v čele s někdy krásně, někdy drsně přirozenou Hailee a nenapodobitelným Woodym. Snímek je odproštěnej od tradičních hollywoodských klišé a (nejen) díky tomu strašně mile překvapil. Myslím, že se v něm najde nejeden mladej člověk... ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Řek' jsem si: „Hailee Steinfeld, Woody Harrelson – to bude boží!“ Nebylo. Bylo to zapomenutelně průměrný. Dvě vážně dobrý scény a jeden fakt vtipnej záběr stačí dohromady na právě tři rudý. Největší průser bych nazval „syndromem ošklivky Betty“, kdy výstavní krasavice (H.S.) hraje holku, která má bejt ošklivá. Tohle mě jako diváka uráží. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Nadine má své občas skutečné a občas domnělé problémy. Trochu však zapomíná, že není ubližováno pouze ji, ale že i ona ubližuje jiným. Výborná sonda do dospívání, tedy především v té "depresivnější" části, ve které nelze jinak, než s Nadine i přes to všechno sympatizovat a závěr ji vlastně přát. I když to má svá velká ale, třeba takové chování k Erwinovi. Jenže od toho, aby Nadine řekl všechno, co si divák myslí, je tu pan Bruner v podání trefně civilního Woody Harrelsona. Těžkým věkem si film proplouvá tak nějak ideální rychlostí, aby přišel závěr, jenž měl ubrat jak z té rychlosti, tak z přehnaného optimismu. Příliš rychlé procitnutí, příliš rychlá náprava všeho co (ne)šlo. Naštěstí je tu ale Erwinův film, který si tu hvězdičku navíc rozhodně zaslouží. A také po celý film výborná Hailee Steinfeld. 75% ()

Reklama

Reklama