Reklama

Reklama

Hořkých sedmnáct

  • USA The Edge of Seventeen (více)
Trailer 1

Nadine (Hailee Steinfeldová) a Krista (Hayley Lu Richardsonová) jsou dvě nerozlučné nejlepší kamarádky, které se snaží protloukat střední školou společně... dokud Nadine nezjistí, že se jí Krista za zády tajně schází s jejím starším bratrem. Dívky si brzy uvědomí, jak tenká je hranice mezi nejlepšími kamarádkami a úhlavními nepřítelkyněmi. Herecké obsazení doplňují Kyra Sedgwicková, která hraje Nadineinu dobrosrdečnou, ale naprosto neschopnou matku, a Woody Harrelson, jenž exceluje v roli pana Brunera, Nadineina učitele Angličtiny a mentora, který se až podezřele dobře vyzná v dívčích neshodách. (Cinemax)

(více)

Recenze (240)

elimS 

všechny recenze uživatele

50% - komentář 20ti slovy: Typický "tynejdžrovský" příběh, kde jediný problém "děcek" je, aby zapadly a byly cool. Holky brečí a kluci machrují. Snadno zapomenutelné a průměrné. ()

wolverine 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než jsem čekal. Čekal jsem slabší béčko a dostal jsem mnohem víc. Tenhle film na mě fakt působil hodně lacině. Ale čím víc se film chýlil ke konci, tím lepší to bylo. Mělo to všechno. Fakt dobrá práce. Takovej film už jsem neviděl dlouho. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Podle popisu nic moc, po shlédnutí říkám osvěžující. Je dobře viděl, že ze života puberťáků se netočí jen blbé komedie nebo filmy, kde jsou mladí na smrt nemocní. Mimochodem skvělý Woody. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Scénář není nijak objevný ani jinak výjimečný, nicméně zpracování je na tento žánr mimořádně uvěřitelné a zdařile se vyhýbá obvyklým klišé. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Výstižné a ze života (aspoň myslím - nejsem holka a není mi 17), dobře zahrané (sympatická Hailee a cool Woody), ale na druhou stranu trochu úmorné a bez jiskry a vtipu. Jednou vidět stačí. ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Ničím speciální drama, které se řadí mezi x dalších středoškolských filmů. Rozhodně se nejedná o snímek, který by se povyšoval nad ostatní ve svém žánru, ale mě to vůbec nevadilo, jelikož tyto filmy ještě nemám moc nakoukané a rád se jednou za čas na nějaký podobný kouknu. Herci byli fajn, ale na Woodyho Harrelsona a jeho sarkasmem oplývajícího učitele dějepisu neměl nikdo z nich. Kdybych to měl shrnout, tak Hořkých sedmnáct pravděpodobně nezaujme každého, ale svými dramatickými prvky předčilo třeba film Lady Bird a rozhodně není od věci se na něj podívat. 70% ()

Luciee113 

všechny recenze uživatele

😃 Ach ta puberta. Jak je možný, že s někým to taaak mlátí a s druhým to ani nehne. Jeden dělá šílené věci a druhý je tak zodpovědný.... Dobře natočený film, moc se mi líbí. Člověk si hned vzpomene jak to sním taky kdysi mlátilo 😃. Woody Harrelson - vynikající role 😀😀😀👍👍👍👏👏👏 ()

Vera2613 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý film zachytávajúci život pubertiačky, ktorá je protivná a najmä svojská. Hailee odviedla skvelú robotu. Najviac sa mi páčilii slovné prestrelky medzi ňou a Woodym a.k.a flegma profesorom.Film ma bavil celkom slušne a tiež musím vyzdvihnúť skvelú hudbu ktorá sprevádzala celý film. The edge of seventeen je jeden z tých lepších coming of age filmov takže určite stojí za zhliadnutie. ()

Snilek1379 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě nedosahuje na pět hvězd. Když jsem se na něj ale podívala ve srovnání s těmi ostatními hloupostmi, které se pro teenegery točí, tak mi připadal vysoce nadprůměrný. Oslovil mě, chytil mě za srdce, protože citlivě a zároveň realisticky ukazuje, čím si každá dívka v období dospívání prochází. Tedy alespoň na rovině emoční a pocitové, zde překonává i některá dramata pro dospělé. Proto to vysoké hodnocení. ()

Grondal 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnohých a predsa iný. Filmov o trápení tínedžerov/tínedžeriek existuje halda, stále vznikajú nové a občas to nie je na škodu, ako práve v tomto prípade. Film sa mi zdal po väčšinu stopáže akýsi „uveriteľnejší“ ako iné podobné kúsky, pretože s hlavnou „hrdinkou“ puberta plieska naozaj extrémnym spôsobom (i keď film nám ukazuje, že bola odjakživa problémové dieťa, tak neviem 🙄). V každom prípade, čo veta, to facka... to by si aspoň táto slečna zaslúžila, nebyť toho, že mi jej bolo strašne ľúto, ako sa silou mocou snažila byť niekým iným. Na tento pohľad nie som vo filmoch príliš zvyknutý a tomu asi čelí veľa mladých ľudí. Možno trocha škoda uponáhľaného (slečnu „slnko“ náhle osvieti akoby niekto šťukol vypínačom) a zmierlivého konca, kde by som si vedel predstaviť keby film trocha viac pritlačil na tému a skúsil pre zmenu ukázať aj to, že v skutočnom živote sa za hlúposť platí. To by sme sa však už dostali do trocha iného žánru, takže nevadí, beriem čo je, pretože v tomto prípade to nie je málo a určite by som vedel film odporučiť každému kto má rád takéto teen záležitosti a vlastne každému kto hľadá pohodový film na pohodový večer. ()

Standaa 

všechny recenze uživatele

Já vlastně ani nevím, jestli chci ten film hodnotit pozitivně, protože jsem se během něj stihl zacrushovat do hlavní hrdinky a dostat se z toho nebylo vůbec jednoduchý :)) Jo a zajímalo by mě, co za scény a hlavně proč se u filmu jako je tenhle natáčelo v Číně. ()

caMen 

všechny recenze uživatele

Nakonec ne až tak hloupej "high-school film", jen moc rozkouskovanej. Nejlepší byly výstupy s Woodym. Heilee Steinfeld dobrá! ()

DePompon 

všechny recenze uživatele

Príjemná spomienka na časy, keď sme mali 17 a kopa samozrejmých vecí nám došla možno ešte oveľa neskôr, ako Nadine. Samozrejme, že by som sa správala inak, byť na jej mieste. Ale v danom čase na danom mieste sa to, predpokladám, nikomu z nás nestalo. :) Veľmi príjemné, hudobne spestrené a sympatické spracovanie zdanlivo okukanej témy. No práve Edge of seventeen je dôkaz, že sa k nej dá pristupovať oveľa rafinovanejšie, ako sme si zvykli. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Určite veľmi úprimný a realistický film o dospievaní. Žiadna veľká filmárčina, len poctivé remeslo, fajn herci a momenty, u ktorých sa akosi spoznávate. ()

maestrotatum 

všechny recenze uživatele

:D je to také zo života. Pobaví ale aj zarazí ako môže byť teen age taký trpký. Harrelsona by chcel mat snáď každý za učiteľa. Dobre sa na to pozerá a to stačí. K dobrému filmu naozaj stačí len jednoduchosť a sviežosť hercov na ktorých hneď vidno, že to nerobia kvôli novej jachte ale baví ich to. ()

waltosin 

všechny recenze uživatele

Jak to ma nekdo těžké v mladí, ale za většinu si může sama, pak najít odvahu a vzpamatovat se co nejrychleji než to bude mít v budoucnu následky! Mě se ta holčina líbila, vůbec nebyla špatná a klidně tu zprávu mohla poslat i mě. :D 65% ()

Reklama

Reklama