Reklama

Reklama

Hořkých sedmnáct

  • USA The Edge of Seventeen (více)
Trailer 1

Nadine (Hailee Steinfeldová) a Krista (Hayley Lu Richardsonová) jsou dvě nerozlučné nejlepší kamarádky, které se snaží protloukat střední školou společně... dokud Nadine nezjistí, že se jí Krista za zády tajně schází s jejím starším bratrem. Dívky si brzy uvědomí, jak tenká je hranice mezi nejlepšími kamarádkami a úhlavními nepřítelkyněmi. Herecké obsazení doplňují Kyra Sedgwicková, která hraje Nadineinu dobrosrdečnou, ale naprosto neschopnou matku, a Woody Harrelson, jenž exceluje v roli pana Brunera, Nadineina učitele Angličtiny a mentora, který se až podezřele dobře vyzná v dívčích neshodách. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (240)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

"Hlavní postava je strašná kráva. To, co hlavní hrdinka řeší, jsou banální problémy. Nikdo jí nic nedělá a ona má se vším problém." Tady někdo neví (nebo to zapomněl), jak těžké je být sedmnáctiletý teenager. Hormony šílí, už se nepovažuješ za dítě, ale k dospělosti ti ještě něco chybí, rodiče jsou pitomí, spolužáci jakbysmet, hledáš svoje místo ve světě, hledáš sám sebe. Já se moc dobře dokážu ztotožnit s "divnou holkou", která se vypořádává se sebenenávistí; když nemůžeš vystát sám sebe, těžko můžeš mít rád lidi okolo sebe. Na to, že hořkých sedmnáct už mi není nějakou chvíli, jsem s hlavní hrdinkou hluboce cítila. Dlouho jsem neviděla film, který by s takovou lehkostí a zároveň vážnou tváří dokázal nadhodit téma "i puberťáci maj svoje problémy". Z popisku bych trochu pochytila dojem, že se jedná o klasickou americkou high school záležitost, ale vůbec ne. Všechno bylo tak autentické a věrohodné, včetně hlavní hrdinky. A Woody Harrelson byl také příjemným zpestřením. Jednoznačně 5*, protože jsem po dlouhé době při sledování filmu nekoukala do telefonu. Nedokážu si vzpomenout na jediný okamžik, co by mě nebavil. :) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak dobrý film som nečakal. Pre mládež, inteligentne napísaný, slušne zahraný (v rámci možností), a hlavne skutočný. Nechcem to nazývať novodobým Breakfast Clubom, ale nemá to k tomu ďaleko. Kto tvrdí, že hlavná hrdinka je blbá, asi už zabudol. Trochu to kazí ten nevtipný animák na festivale, inak čistá práca, a na debut luxus. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Vstávaj, si po operácii mozgu. Stala sa z teba príjemná, sympatická osoba. Žartujem, prepáč, drsný vtip.“ V mnohých filmoch vystupuje terminus technicus koza. Spravidla to nezvykne bývať nič príjemné, pretože, nuž, koza je koza. A ak je koza v titulnej úlohe a nie iba ako komická vedľajšia postava, môže to pre diváka mať až vražedné účinky. Lenže to, našťastie, nie je prípad tejto vydarenej, pôvabnej, vtipnej i smutnej snímky. Hailee Steinfeld to zahrala skvele. Rovnako skvele to však muselo byť aj napísané, aby to bolo na hrane, teda aby hrdinka bola realistická 17-ročná koza, ale zároveň aby nestratila naše sympatie. Podarilo sa. A dosť v tom pomohli vydarené podporné postavičky rodičov, kamošky či staršieho brata. Najviac tu ale odohral Woody Harrelson, ktorý to síce ku koncu s „rodinnosťou“ jemne preháňa, ale i tak, ruku na srdce, kto by nechcel mať takéhoto učiteľa? Niektoré veci mi vadili (napríklad som si myslel, že na konci spoznáme Erwinových rodičov a ono nič... asi skončili na podlahe strižne?), ale inak rozhodne prevládajú pozitíva o jednom keď sa to tak vezme, tak vlastne strašne komplikovanom veku ľudskej bytosti. Plusom je sympaticky triezvy a realistický prístup tvorcov, takže postavy sa menej chovajú ako filmové postavy a viac ako ľudia („OK“). ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

A tak som sa tešil... Štart behu Depresia - rande - sex- začlenemie do kolektívu- šťaste, bol podľa očakávania. Hailee bežala prvé kolo ako z hollywoodskeho manuálu, a potom.... skrátila si beh odbočením z trasy. Čo však bolo horšie jej spolubežci (ostatné postavy) bežali stále pomalšie, takže sa to v polke zmenilo na konverzačku: "Podajte mi kapesník, trpím jak hovado a budem plakať". Prečo trpí nie je až také podstatné, veď všetci tam tíško "trpia", a tak poučenie z filmu je: Trpitelia všetkých krajín spojte sa a pokecajte si! Záver: Nebola to komédia a nemyslím, že to bolo pre teenagerov. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Tohle teenangerovské komediální drama je trochu takovým Junem 2. A na to, že se jedná o debut, je to celkem slušná práce. Nicméně už mě trochu unavuje onen omšelý koncept : Hlavní hrdina je "sociální vyvrhel", sympatický a zajímavý, nicméně neoblíbený, bez přátel, buď nepochopený intelektuál nebo divný nerd, jenž má svérázný smysl pro humor a "rádoby" stylově nabitý slovník, který si později najde nějaký ten love interest, který je podobně cáklý... Zde tomu nebude jinak. Ovšem tady se stále nemohu rozhodnout, zda mi pěkná hlavní holčina ve filmu vůbec sedla. Na jednu stranu je to sympatická a vtipná rebelka, na druhou stranu to je zase občas nesnesitelný a urážlivý fracek. Holky, které lidi povětšinou označují za "divné", mě vždycky hrozně přitahovaly, zde to je však možná trochu moc. Je to ale pěkně napsaný, plus celkově z toho jde docela příjemná atmosféra. Ale rozhodně to není žádný objev Ameriky. Lepší 3*. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Kostymérka filmu Carla Hetland řekla, že měla být Nadine vykreslena jako outsider, proto se záměrně vyhla stylu geek nebo goth, protože by existovala možnost, že ve škole taková skupina lidí už je a tím pádem by Nadine někam patřila. Rozhodla se proto pro lyžařskou bundu. Na australském eBayi našla pánskou lyžařskou bundu, ze které kostymérský tým ušil repliku. Řekla: „Věděla jsem, že hledám pánskou bundu, kdyby to byla dámská bunda, bylo by to příliš roztomilé a příliš trendy.“ Jeden z osobních favoritů Carly Hetland ve filmu je šedé tričko, na kterém je nápis „University of Tuktoyaktuk“, odkazující na severní oblast v Kanadě. Toto tričko má pro Carlu sentimentální hodnotu. Řekla: „Nosila jsem s sebou toto tričko v kostymérském kufru od 90. let a čekala na správnou postavu, která ho oblékne. (vojacekr)

Reklama

Reklama