Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Typický poeticko-štiplavý sklepovský humor v reálných kulisách nejmenovaného městečka kdesi na území Čech a Moravy. Třídílný skečový pořad o současných bizarních společenských fenoménech. Divadlo Sklep slaví 45 let a vrací se s premiérovou filmovou minisérií složenou z nových, ale i starších scének, skečů a písniček, které byly součástí divadelních sklepovských Besídek za zhruba poslední dekádu a dosud nebyly natočeny. Tomáš Hanák, David Vávra, Milan Šteindler, Jiří Macháček, Tereza Kučerová, Václav Marhoul, Lenka Vychodilová a další hvězdy, dnes již kultovního divadla, ztvárnili v reálných kulisách nejmenovaného maloměsta řadu pitoreskních postav, které prožívají své bizarní životní peripetie. Několik vzájemně propletených příběhů a osudů svérázných obyvatel městečka se opět nese v duchu nezaměnitelného sklepáckého humoru a poetiky, která je společensky aktuální, ale přitom i zábavně nadčasová. (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Sestříhat ty tři díly do podoby jednoho, ve kterém by byl výběr toho nejlepšího (O Sněhurce, Skauti v lese, Miláčku jen jedna věc, Charašo Romeo, Estrádní italština, Ruská ženská lidová, Sportovní přenos štamgastů a Čecháčkovský rap), tak by to bylo nepoměrně lepší. Takto totiž na jednu zdařilou scénku k popukání připadá jedna zbytečně roztahaná, několik hluchých míst a jedna balancující na hraně trapnosti; a ne, nikoli té zamýšlené. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Skupina lidí, kteří ztratili kontakt s životem běžných lidí někdy před dvaceti lety, se snaží o satirický náhled do života běžných lidí. A vypadá to podle toho. Křečovité, neaktuální karikatury, které se vztahují ke všemu krom současnosti, Že to není vtipné, by byl poslední problém. Divadlo Sklep zoufale potřebuje čerstvou krev, a pokud ji má (nevím, nesleduju), tak nevím, kde ji schovává. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

První díl byl doslova mdlý, až se mi nechtělo věřit, že jsou to Sklepáci, ale v těch dalších dvou to rozjeli, jak se patří. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tenhle trojitej slepenec skečů/scének nikdy neměl opustit hájenství sklepa a rozhodně nikdy neměl vylézt na čerstvý vzduch, neboť Sklepáci jsou jednotlivě možná stále relativně ve formě, ale dohromady jim to už neladí, bohužel a v mnoha chvílích jsem se bohužel cítil trapně z toho, co za nevtipnosti se na obrazovce odehrávali.. Humor se prostě vytratil, jiskra vyhasla a makrela zůstala na slunci moc dlouho a povážlivě páchne. Hlavní problém je v rozmělnění a neskutečném natahování jednotlivých scén a i proto relativně fungují jen minutovky se skautíky Hanákem a Macháčkem. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Ve 40. letech zuřila strašlivá válka. V našem městečku sídlila posádka zlých, ošklivých příslušníků SS a všichni se jich tak báli, že se navzájem udávali, udávali se i po válce a udávají se dodnes '' :-) --------------------- Sklepáky mám rád i jejich humor i když ten není pro každého a ani já sám občas nechytím všechny ty jejich vlny, které kolem sebe neustále vysílají. Někdy mám i pocit, že si lecos dělají jen tak pro sebe, protože je to stále baví a protože to navazuje na nějakou tradici a minulost. Jenže doba se změnila, změnil se i humor a někdy si říkám, že by ty scénky a skeče neměli pouštět mezi lid všechny. Je to podobné jako když si s přáteli na chatě natočíte veselé videou a pak se na něj po čase díváte. Pro všechny co tam byli je to k popukání. Pokud jej však sleduje někdo kdo tam nebyl, bude se smát méně. Nemá ten zážitek, tu zkušenost z místa a tak se třeba baví jen tím, že jsou tam jeho známí. Opět jako už mnohokrát musím souhlasit s DaVIDem82. Jednotlivé scénky povětšinou fungovaly výborně a tak jak jsme zvyklí, sesazeno do sebe jako jeden film to však nedělalo dobrotu. Některým vtipům jsem se smál méně i díky tomu, že padly již dříve. Např. Lenka Vychodilová o svém zesnulém, který ke konci už ..tahal zadek'' použila to samo v Na stojáka. Tomáš Hanák zase nejednu píseň vydal už v roce 2006 na svém posledním sólovém CD (které doporučuji!). I tak to ale bavilo, místy to dřelo, prostě tak jak jsem na to u Sklepa zvyklý. Jediný kdo mne irituje poslední dobou čím dál více je Milan Šteindler, který výrazně přehrává a jeho záliba v převlecích za ženy ve mne vzbuzuje nemalé podezření. Tento komediálně laděný pořad nebude pro všechny, ale své divák si jsitě našel a najde. Já dávám za tři pizzy formaldelíno... * * * ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Divadlo Sklep mě výročně překvapilo těžkým podprůměrem. Pimprlové divadlo pro školní děti sice bylo velmi zábavné, ale není to na dohromady 120 minut málo? Dalších světlejších okamžiků už však moc nepřišlo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno mi humor divadla Sklep sem tam přišel alespoň příjemně absurdní. Ale tahle zbytečně dlouhá feérie je slabá, nevtipná, ba často hodně trapná. A jak zaznělo v jiných komentářích, skutečně dobrých scének je zde pomálu. Takže trapnost vítězí, přičemž velké množství věcí (hořící lesy v pozadí, pohřeb psa, debilní skauti, ženské Šteindlerovy převleky apod.) jsem nepobral. Jediné ještě, co potěší, že se točilo v Braníku a v starých Hlubočepech a kamera je velmi slušná. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Směs geniality a trapnosti. Jak je už u Sklepáků tradicí, úroveň jednotlivých skečů a scének je velmi různorodá - od těch vpravdě božských, připomínajících ty nejlepší z Little Britain (např. pohádka o Sněhurce), až po zcela trapné pokusy (např. převážná většina třetího dílu). ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

První díl možná nebyla úplně hitparáda, ale další dva jo. Není to jako za starých časů, sklepákům už taky není dvacet, ale pořád mě to baví a je asi taky. 80% ()

snared 

všechny recenze uživatele

Doby kultovních Mlýnů, Pumelic či Hřmění jsou dávno pryč, a však sklepního fanouška zahřeje vidět sklepáky po dlouhý době takhle triptychově zase v čarobedně. Z každého rožku si někdo najde trošku. Pimprlovo alko-divadýlko na každou základku, futter trichter do každé rodiny a televizního pracovníka z Prahy se smártfounem do každý čtvrtý cenový putyky! 2,90 hodnotit nebudu a dám raději rovnou 3. Hádejte proč. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Čím dál víc zjišťuju, že sledovat Jiřího "velkýksichtnamaléhlavě" Macháčka je pro mě fyzicky bolestivé. Když k tomu ještě připočtu "něco"* divadla Sklep, tak myslím, že jedna hvězda je zlatá. Na čem se tohle divalo stalo tak kultovním asi v životě nepochopím. ______(*humor) ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Sklepáci tu dlouho nebyli a u prvního dílu jsem se bavil stejně jako před lety. Chlastací pohádka o Sněhurce byla super, potom skauti Hanák s Macháčkem... Těším se na zbytek...:-) ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Některé skeče si nezadají se scénkami od Z.Trošky. Dvě hvězdy za to, že kdysi Sklepáci dělali skvělé věci, nekorektní a absurdní humor a měli nadhled jako málokdo. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

V každém díle jedna královská scénka - v prvním alkoholová pohádka, v druhém Futtertrichter, ve třetím Italové...a ve všech třech pěkný úvod se zlými esesáky. ()

Reklama

Reklama