Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rybář Carl byl jednoho dne nalezen mrtev, zamotán do vlastních sítí. Byla to vražda? Od II. světové války uběhlo již osm let, ale antipatie vůči Japoncům jsou stále velmi silné, a tak se nikdo nediví, když je z vraždy obviněn japonský rybář Kazuo (Rick Yune). Pro Ishmaela (Ethan Hawke), místního reportéra, má soudní proces hlubší emocionální charakter - zjistí totiž, že do případu je zapletena i jeho bývalá láska - Japonka Hatsue (Júki Kudó). Zatímco Ishmael vyšetřuje vraždu, postupně odkrývané důkazy ho zavedou až k šokujícím odhalením. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Recenze (36)

Cival 

všechny recenze uživatele

Překrásně nasnímaný snímek doplněný podmanivou hudbou. Ale ten děj, ten příběh - žádný motiv nebo moment, který by mě docházal chytnout za srdce nebo mozkové závity. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Bezbřehá nuda, kterou nezachrání ani podmanivá kamera. Příběh sám o sobě je takřka o ničem, stejně jako celý film. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Příběh, který je celkem nudný a opravdu skoro o ničem drží nad vodou výborná kamera a nádherná hudba James Newton Howarda. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Scott Hicks s pomocí Ethana Hawke a několika dalších herců, sněhu a jemné hudby dokázal prodat svou snahu a vytvořit chvílemi až poetické dílo o smyslu života, lásky a odpuštění. Všichni herci hrají velmi klidně a vyrovnaně a celý film tak působí velmi překvapivě svěže a jemně. Přes příběh a atmosféru nejde o zázračné dílo, ale o film, který umí potěšit, ty, jenž jsou ochotni naslouchat. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Niekedy si myslím, že nespravodlivosť do tohto sveta tak trocha... patrí.“ Nech sa na mňa Scott Hicks, ktorý kedysi tak pekne dokopal môjho milovaného Geoffreyho Rusha k Oscarovi, nehnevá, ale dvojhodinová skúška divákových nervov a dvojhodinový dôkaz, aký fajnový je Robert Richardson (DOORS, KASÍNO) kameraman. Už prvý hmlistý záber je taký dlhý, hmlistý a „o atmosfére“, až som rozmýšľal, či to bude normálny príbeh, alebo nejaké metaforické podobenstvo o existencionálnych stavoch kozmu a priľahlého okolia. Našťastie sa z toho časom vykľula relatívne normálna milostno-súdna dráma, v ktorej zdanlivo banálny zločin odkryje oveľa závažnejšie problémy (rasistická spoločnosť). Nuda to však už stále je, hoci naozaj krásne nakrútená a pekne zahraná (Hawke, Cromwell, von Sydow). ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Když odhlédnu od faktu, že rodilého Japonce hraje v Americe narozený Číňan a že já nevím co --- DOST! Tohle není film, který by se měl posuzovat fakty. Tohle je film o pocitech. O lidskosti se vším, co přináší. Z jednoho úhlu pohledu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chladné severské pobřeží, jenž ovšem dalo vzniknout vášnivé lásce dvou rozdílných mentalit. Ani příjemné a přesvědčivé herecké obsazení, poutavá hudba a režie, která ovšem nezvládá řadu motivů a flashbacků - ale to je naprosto jedno, protože film je doslova obrazovou výpovědí kameramana Roberta Richardsona, který bravurně zvládá studené světlo, hraje si s řadou odstínů šedé a je až s podivem, že jeho absolutně propracované záběry nebyly oceněné Oscarem. Snow Falling on Cedars je především jeho klenotem!! Škoda, že místy toporný příběh kazí výsledný dojem.. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně vynikající kamera a hudba, na straně druhé jednoduchý děj. Obzvlášť ke konci jsou postavy až příliš "černobílé" a až příliš se moralizuje. Ale přesto se mi film líbil, ačkoliv je spíš o pocitech, které vyvolává, než o tom, co se ve filmu děje. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Další film jehož špatný hodnocení je mi záhadou. Snímek má pěknou kameru, nádhernou hudbu a ikdyž by chtěl příběh trochu víc domyslet tak se pořád jedná o parádní zážitek se spoustou skvělejch herců. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Svet je príliš veľké miesto a človek príliš zložitá bytosť, aby sa dalo spoľahnúť na jednoznačnú pravdu či city. Žijeme v spoločnosti a tam sú dôležitejšie alibi a vzťahy. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

V zásadě velice jednoduchý příběh byl rozmělněn do přestřelených 127 minut, čímž byl efektivně degradován celý film. A to pak ani tolik opěvovaná kamera (a že byla skutečně nádherná) nemá moc šancí zachránit tento snímek od hlubin průměru. Přiznám se, že román Sníh padá na cedry od Davida Gutersona jsem nečetl, ale nedovedu si představit, že by i ten obsahoval tak prostý příběh. Nezbývá mi tedy, než se domnívat, že nás tvůrci v tomto snímku o něco okradli. O něco, co přinutilo autory filmu onen román zfilmovat a o něco, bez čeho působí námi sledovaný výsledek (i přes veškerou snahu) tak prostě. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Podkladom pre film bol román amerického spisovateľa Dávida Gutersona Snow falling on cedars z roku 1994. Dej sa odohráva na fiktívnom ostrove San Piedro v severnej oblasti Puget Sound v štáte Washington. Tu v oblasti Pacifiku žili roky Američania a Japonci v zhode. Útok na Pearl Harbor zmenil postoj Američanov k Japoncom žijúcim v USA. Nasledoval odsun všetkých Japoncov do pracovných táborov. Ale teraz sa píšu už 50-té roky a zdá sa, že antagonizmus podnietený vojnou je zabudnutý. Príbeh odvíjajúci sa vo filme je príbehom ľahko uveriteľným a určite sa nejako takto odohral. Keď chceme pochopiť film musíme sa trocha zamyslieť aj nad históriou. Po útoku na Pearl Harbor vydal vo februári 1942 americký prezident Franklin D. Roosevelt Nariadenie č. 9066. To umožnilo americkým úradom zhromaždiť osoby japonského pôvodu (aj keď mali americké občianstvo) a umiestniť ich do koncentračných táborov (tak ich nazval Roosevelt). Priebeh internácie sa ničím nelíšil od tej nemeckej ale aj slovenskej. Občania si so sebou mohli zobrať len tie najnutnejšie osobné veci, všetok majetok prepadol v prospech štátu. Tak dopadlo viac, ako 115 tisíc ľudí, ktorí boli vysťahovaní do 10 táborov, najväčším bol Manzanar ale tu boli aj najhoršie prírodné podmienky (denné vysoké teploty a nočné mrazy) , tábory obklopené ostnatým drôtom strážili ozbrojení dozorcovia aj zo strážnych veží. Základnou myšlienkou tých táborov boli, že museli byť sebestačné po všetkých stránkach. Ešte horšia situácia bola v Kanade. Takže film nám tú situáciu priblížil a ukázal, že ľudia rôznych kultúr môžu žiť celkovo v mieri, ale stačí malý podnet a už tu máme dôvod nenávidieť všetkých jej členov. Ešte šťastie, že sa vždy nájdu aj tí odvážnejší, čo si dokážu udržať svoj postoj aj napriek predsudkom. ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Rozmáchlost hudby a vynalézavost kamery bohužel umocňují scenáristickou schematičnost - obsah audiovizuálu absolutně nestačí. Oproti knize navíc přibyl patos a didaktičnost. Max von Sydow ovšem bravurní. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Nedocenena nadhera. Co se scenare tyce to sice skutecne neni buhvijak poutava, nebo akcni zalezitost a vlastne by se to dalo brat jako nuda, to by to ale nesmelo byt tak skvele natocene, nesmelo by se to odehravat v tak uchvatnych lokacich a James Newton Howard by si musel odpustit tu uzasnou hudbu. Kinematografie je v tomhle kousku na maximu, az uvidite lodicku na jezirku mezi skalami v mlze kolem ktere krouzi hejno racku, nebo dokonale zabery lesiku po desti, pochopite. Pribehove to neni zadny zazrak, ale ma to velmi silny filmarsky feeling a atmosferu. "Accident rules every corner of the universe, except perhaps the chambers of the human heart." 7/10 ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Ach ta Howardova hudba, ta je vpravdě naprosto odzbrojující, přičemž Hicksův snímek obecně není žádná nuda (zase tu většina poslušně papouškuje jeden názor, leč argumantace tak trochu drhne), tohle totiž vůbec nemá být popisné drama, zde jde o atmosféru (ta čerpá sílu z tragédie amerických Japonců) a niterný prožitek. Po hříchu nedoceněný počin. 8/10! ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Jeden zcela zbytečný soudní proces, jednání hlavních hrdinů dost pitomé a k tomu flashbacky působící, jako by byl střihač permanentně zhulenej. Celkově tedy spíš podprůměrný film, ale vyložená blbost to taky není. Prostě své diváky si jistě najde, ale víc bude asi těch, kdo budou při sledování pokukovat po hodinkách. ()

Reklama

Reklama