Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jiří se setkává v nevěstinci s Lucií, která se mu svěří se svým osudem. Do nevěstince ji dal otec, pijan, který se chtěl nechat svou dcerou živit. Jiří se nad Lucií slituje a vezme ji do domu své tety. Tam ji navštíví opilý otec. Jiří se ho chce zbavit a dá mu nějaké peníze, ale celá společenská smetánka se dozví o Luciině minulosti. Lucie se seznámí s nemocným přítelem Jiřího, Rudolfem Žákem. Jiří se velmi změnil. Kandiduje na poslance a Lucie je pro něho přítěží. Varuje ji, že ji společnost nepřijme a nedovolí začít žít nový život. Rudolf umírá. Po pohřbu se Lucie u hřbitovní brány naposledy setká se svým opilým otcem. Zklamaná životem pomýšlí na sebevraždu. Nakonec se vrátí zpět do nevěstince. Její otec umírá v příkopě u silnice. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Také patřím mezi nepřátele Ferry Majerové a Saši Dobrovolné. Ale téma se mi líbilo a Karlu Lamačovi a Betty Kysilkové fandím za každých okolností. Stále přemýšlím o tom, jak mohla znít první původní hudba napsaná pro český film. ()

Véča 

všechny recenze uživatele

Ošklivé ženské - kámen úrazu. Ferry Majerová v bordelu, černé šaty upnuté až ke krku mezi veselými děvami se šaty stěží na ramenou. Nejen, že se nehodí do veřejného domu po stránce týkající se módy, po stránce vzhledové už teprve ne, aneb kdo by šel s takovou babou, a která bordelmamá by ji nechala zavřenou ve svém pokoji, i když by nevydělávala. A slovy prvorepublikového recenzenta a publicisty Františky Vodičky: "ani té základní potřebě filmu nebylo vyhověno, aby ve filmu byly vyobrazeny krásné ženy." Ale skončeme litanii, po ostatních stránkách ne zas až tolik strašný film (nechám stranou osobní averzi k hereckému projevu Saši Dobrovolné). ()

Reklama

Reklama