Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V poválečném světě po druhé světové válce se v Los Angeles, uprostřed tmavé noci, hluboko do těla policejního důstojníka zavrtává vystřelený projektil. Ten svým zraněním bezprostředně nato podléhá. Vyšetřování vraždy se bez jakýchkoliv vodítek, pověřením velitele LAPD Breena (Roy Roberts), dostává do rukou dvojice vyšetřovatelů Chuck (James Cardwell) a Marty (Scott Brady). Těm se krátce nato daří zadržet Paula Reeyse (Whit Bissell), chronického dealera kradené elektroniky, jehož největší smůlou je fakt, že je chycen během prodeje kradeného projektilu, který se shoduje s projektily z místa činu. Od něj se policisté konečně odrážejí ke skutečnému střelci z oné noci. Zatímco je na vrub tajemného střelce přičítána celá řada dosud neobjasněných případů a krádeží, za využití výpovědí svědků se vyšetřovatelům daří sestavit pachatelův obličej. Ovšem jeho skutečná identita je stále neznámá. Až do doby, kdy se k dalšímu vodítku dostává Marty Brennan. Ten údajně zná místo, kde by pachatel doposud neznámý mohl skutečně žít. (Conspi)

(více)

Recenze (10)

Dreadd 

všechny recenze uživatele

He walked by night by ze všeho nejvíc potřeboval větší operační prostor. Nějakých osmdesát minut je pro takovou postavu zoufale málo, nedozvíme se téměř nic o zločinci ani jeho motivech. Navíc zásadní věci okolo vyšetřování se většinou vyřeší během chvíle, zatímco sestavení portrétu se věnuje režisér až příliš dlouho. Příběh je inspirován skutečnou postavou Erwina Walkera, veterána z 2. světové války, konec však byl kompletně přepsán. ()

M.E.J.L.A. 

všechny recenze uživatele

Všechny ty kvazidokumentární noiry si jsou navzájem hodně podobné a je těžké mezi nimi rozlišovat. He Walked by Night se celou dobu tváří celkem nenápadně - až do závěrečné "kanálové" sekvence, která je fakt výborná (a na jejíž působivosti má největší zásluhu kameraman John Alton). 3 1/2 ()

Reklama

Rogue 

všechny recenze uživatele

Voiceover jak z Home Economics Story v příběhu člověka bez motivace, zato však s puškou v kanálech. Po technické stránce skvělé. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Další procedurální, semi-dokumentární noir, kde je případ "vyprávěn tak, jak se skutečně odehrál" a který působí až skoro jako promo pro sbor policie. Hon na psychopata je i vcelku poutavý, nevýhodou je však chladnější efekt, absence nějakých výrazných herců a vztahu k postavám. Ve finále průměrná a lacinější gangsterka, kde si za rok moc nic nevybavím. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Snad asi najnudnejsi a najpriemernejsi noir film, aky som videl. Fakt len zivacka, nudne uspavajuce tempo, deje sa toho zufalo malo a navyse v planych kulisach, dialogy su len vatovo plane plky, ktore sa nedalio pocuvat. Noiry mama rad, ale tento je liznuty len povrchu, natoceny bez chuti, fakt len taky povrchny lacny vyplach : 50 % ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Část filmu režíroval Anthony Mann, avšak v titulcích uveden nebyl. (Dreadd)
  • Při natáčení snímku přišel Jack Webb s nápadem na rozhlasový pořad nazvaný „Dragnet“, kde se objevovaly příběhy založené na skutečných případech losangeleské policie. (Dreadd)

Reklama

Reklama