Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Albert Ganz je odsouzený trestanec, kterého osvobodí jeho přítel Billy přímo ze stavby silnice. Zastřelí přitom dva dozorce a uprchnou. Následně ještě zastřelí svého komplice Henryho Wonga. Téhož dne ještě zastřelí při policejní razii v hotelu dva policisty a odzbrojí policistu Jacka Catese. Jack zuří, a když se dozví, že ve vězení sedí Ganzův bývalý parťák Reggie Hammond, neváhá a ihned se za ním vydává, aby od něj získal informaci, kde se může Ganz skrývat. Hammond mu nemůže z vězení pomoci, jedinou možností je získat pro něj propustku na 48 hodin. Reggie zavede Jacka k dalšímu bývalému parťákovi, Lutherovi, který se však brání a na Jacka střílí. Jack ho spoutá a odvede na policejní stanici. Reggie dostane nápad, jak zjistit, kde žije Billy, Ganzův parťák. Předstírá, že je policista, a poněkud svérázným způsobem získá informace o tom, kde žije Billova dívka. Ta tvrdí, že s Billym už nemá a nechce mít nic společného. Zatím tedy Jackovo a Reggieho hledání moc úspěšné není. Jediným dílčím úspěchem je, že Jack Reggieho trochu lépe snáší. Sám je málomluvný a Reggie nezavře pusu. Prozradí Jackovi, že společně s Ganzem, Billym, Lutherem a Wongem obrali drogového dealera o půl milionu dolarů. Ty peníze jsou stále v Reggieho autě v parkovacím domě. Ganz unesl Lutherovu přítelkyni, aby Luther peníze vyzvedl a přinesl mu je výměnou za její život. Luther, který byl propuštěn, peníze vyzvedne, Jack a Reggie ho sledují až do metra, kde je však spatří Ganz a Billy. Jack je pronásleduje, ale jim se podaří uniknout. Reggie se snaží dostihnout Luthera, ale ani on nemá štěstí. Jack se vrací na stanici bez Reggieho, bez peněz, bez Ganze a navíc má potíže s přítelkyní. Poněkud se mu zvedne nálada, když mu kolega, se značným zpožděním, řekne, že mu Reggie u něj nechal vzkaz. Má mu zavolat do baru. A Reggie tam skutečně na Jacka čeká. V protějším hotelu se ubytoval Luther. Podle Reggieho pátrání si objednal buzení asi na osm hodin a tak mají čas. Jenže netrvá dlouho a Luther vychází z hotelu i s penězi. Nastupuje do autobusu, který ukradli Ganz s Billym, aby vyměnil peníze za přítelkyni... (TV Prima)

(více)

Recenze (179)

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Fim, který určitě nadchne. Byl to jeden z prvních Eddieho a myslím, že ho hodně katapultoval mezi elitu. A vůbec se nedivím. Krimi komedie, u které je člověk napjatý a docela se i zasměje. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Nuda (asi desetkrát jsem se díval na hodinky) protkaná občasnými Eddieho vtípky....pustil jsem si to po treninku takže jsem neměl sílu vstát a vypnout to..jo vlastně mám ovladač,ale co už...30% ()

Matros 

všechny recenze uživatele

Nick Nolte je tu strašnej tvrďák a zdá se mi, že se pro roli Jacka Catese snad nemohl vybrat už nikdo jiný. A Eddie Murphy? Jeden z mála filmů, kde se s ním dá vydržet... ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

"Buddy movie" nesázející na atrakce (záporáků je tady dva a půl, akčních scén pár a žádné auto myslím nevybouchne), NÝBRŽ (takhle monumentálně argumentující slovo prostě nemůžu napsat normálně) právě hlavně na dialogy a interakci nucených spojenců. Nejde o žádné špičkování, ale o dost vulgární a vůbec politicky nekorektní projevy (počítám, že stejně jako třeba u Posledního skauta záleží na tom, který z pěti dabingů máte). Nabručený kanyzovsko-depardieovský Nolte nepůsobí ani moc sympaticky, což by v tomhle žánru asi měl, ale hlavně nemá na Eddieho Murphyho, jehož obsazení byla trefa do černého. Sledování po letech přináší přidanou hodnotu – Murphyho debut, později uznávaní tvůrci, objevují se indián Billy z Predátora a grázl Sully z Komanda a zazní Hornerův velmi povědomý hudební motiv, který by byla škoda za tři roky - třeba při nahánění Sullyho - nevyužít. *** a půl. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

První filmová role Eddie Murphyho a hned klasika v roli mladého ukecaného vězně, kterého si půjčí z vězení na 48 hodin drsný detektiv Nick Noltie, aby mu pomohl chytit uprchlého vraha. Thriller, který těží z komiky dvou protikladů není nejlepší film Murphyho, ale určitě jeden z nejzapamatovatelnějších. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že 48 hodin posloužilo, budoucí policejní hvězdě Murphymu, Franku McRaeovi jako nervnímu šéfovi a Davidu Patrick Kellyovi malému uličníkovi zdrhajícímu po letišti, jako cvičení na budoucí filmové pecky. Policajt v Beverly Hills, Poslední akční hrdina či Komando, ke kterému paradoxně dělal hudbu taktéž James Horner a když se zaposloucháte je to na 99% totožné. 60% ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Jacku, vyprávěj mi pohádku. - Vyliž si! - Jo, tu mám nejradši. Je to už hodně dávno, co jsem to viděl. A to větší radost jsem měl, když jsem znovu slyšel všechny ty supr hlášky. Duo Murphy a Nolte se skvěle doplňuje a dát je dohromady se sakra vyplatilo. Jinak Nova má moje uznání za vynikající dabing, který posouvá zážitek ještě výše. ()

alambert 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý a ničím nepřekvapující děj by mi nevadil, kdyby stály za to aspoň herecké výkony. Bohužel, podle mě, nestojí. Eddie Murphyho bych ani nepoznal a Nick Nolte kor hrůza. Ty jeho rádoby drsné grimasy mě fakt rozesmívaly... ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipná buddy-komedie, kde hlavní dvojici tvoří nesourodý pár, drsný policajt Nick Nolte a malý podvodník Eddie Murphy. Společně jsou na stopě uprchlého trestance, kterého Murphy zná. Film je doslova přeplněný spoustou hlášek a hádek mezi hlavními protagonisty. Skvělá zábava let osmdesátých. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek Waltera Hilla právem patří na seznam nejlepších akčních-buddy filmů, jaké v 80. letech vznikly. Dějství plné dramatu, akce a humoru kupodivu neomrzí ani dnes. Nick Nolte jako drsný polda a Eddie Murphy coby užvaněný odsouzenec. Neobvyklá dvojka, které spojil případ zavražděného policisty při akci, zabodovala a není překvapením, že se ve své době stal snímek obrovským hitem, což si vymanilo pokračování. A ani není náhoda, že se tento typ charakterů u policejních dvojic směle používá do dnes. A to také způsobuje, že současná nová generace diváků na tomto filmu již nevidí nic zvláštního či fenomenálního. Ale to už tak prostě někdy bývá. Není od věci připomenout, že tímto snímkem Eddie Murphy debutoval. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Detektiv s anger issues a odsouzenec s... jinejma issues hledají vraha policajtů a půl milionu dolarů. Přestože je tenhle film považovaný za buddy cop komedii, ve skutečnosti to buddy cop komedie není. Tedy, buddy to je (a s přimhouřeným okem i to cop), ale mnohem víc než komedie je to akční thriller. S pár vtipnými scénami a spoustou vtipných dialogů, ale stejně. A rozhodně je to Walter Hill v plné síle, čerstvě z Jižanské pohostinnosti, zase s něčím trochu jiným, než dosud dělal, a zase s něčím sakra skvělým. Nick Nolte zvládá přetvořit výbušného Jacka Catese v sympatickou postavu, Eddie Murphy hraje umírněnějšího Axela Foleyho a James Remar se Sonnym Landhamem jsou impozantní záporáci. Je to napínavé a temné a zábavné a utíká to jedna radost. Do toho samozřejmě production design od Johna Vallona, se kterým pak Hill spolupracoval už právě na Jižanské pohostinnosti a kterého si pak přizval ještě dalším filmům (především tedy k audiovizuální orgii Streets of Fire), a Brion James a Jonathan Banks ve vedlejších rolích – prostě jeden z ikonických zástupců svého žánru, ne-li rovnou osmdesátkového filmu. ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Člověk vidí "komedie s Eddiem Murphym", přitom první půl hodina je samý střílení, vraždy a ženský ječení. Eddie Murphy je taky jedinej herec v tomhle filmu, co má trochu charisma. Jinak tu hrají snad všichni nesympatičtí herci osmdesátých let. Béčko. ()

Kaktusak12 

všechny recenze uživatele

Murphyho debut a klasická akční buddy komedie, která v rámci svého žánru nikterak nevybočuje a nijak neoslňuje. Nevybavím si žádnou zajímavější akční scénu, ani žádnou vtipnou, při které bych padal ze židle. Další zhlédnutí asi netřeba.. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Oldschool nářez! A nečekaný. Pekelně ostrá, drsná, nelítostivá, občas sprostá a vtipná jízda, která překvapila. Gangsteři se nepářou vůbec s ničím, střílí a vůbec se na nic neptají a ústřední dvojka se škádlí tak, že si dají pořádně přes hubu a nadávkami se nešetří. Na úterní televizní noc nečekaně dobré. Poctivý starý akční film ve stylu, který se už dnes nenosí - zato 4 hvězdy s plusem. ()

cerbygerby 

všechny recenze uživatele

Film z roku kdy jsem se narodil, slušná komedie z dobrýma hercema, ale to stáří filmu ubírá na hodnocení.. člověk už je namlsaný , ale přeci jen se rozhodnu průměrnému filmu dát hvězdu navíc za ten rok mého narození... ()

Související novinky

Čeká nás nových 48 hodin?

Čeká nás nových 48 hodin?

18.08.2021

Akční komedie to v současnosti nemají lehké. Jejich místo zastoupily komiksy, a filmů jako Správní chlapi režiséra Shanea Blacka se tak v současnosti točí méně a méně. Nyní to každopádně zkusí po… (více)

Dva upíři proti apokalypse

Dva upíři proti apokalypse

30.08.2015

Nová Fantastická čtyřka se nedočkala vysokých tržeb ani pochvalných reakcí, takže to s druhým dílem nevypadá moc dobře. Michaela B. Jordana (Kronika, Creed), který si zahrál novou verzi Human Torche,… (více)

Zemřel skladatel James Horner

Zemřel skladatel James Horner

23.06.2015

V 61 letech nás opustil držitel dvou Oscarů za Titanic, hudební skladatel James Horner. Zkušený letec havaroval ve vlastním stroji, který pilotoval na severu od kalifornské Santa Barbary. Horner byl… (více)

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama