Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Pravda je někde tam venku, v tasmánské divočině. Osmidílný dramatický seriál z pera Victorie Maddenové a Vincenta Sheehana v sobě spojuje klasický kriminální thriller s prvky mysteriózního dramatu. Jeho protagonistkou je třicetiletá doktorka Anna Macyová, která se po patnácti letech vrací do rodného městečka Kettering, nacházejícího se uprostřed tasmánské divočiny. Před oněmi patnácti lety zde za záhadných okolností zmizela v místním neprostupném lese mladá dívka a Annu, která byla při tom, od té doby pronásledují výpadky paměti a živé noční můry, plné fantastických vizí. Nazrál čas, aby konečně zjistila pravdu, co se tenkrát stalo. Její příjezd vzbudí v místní komunitě pozdvižení a otevře staré rány. Napětí graduje, když zmizí další mladá dívka, s níž se Anna znala. Seriál, který získal hned několik cen Australské filmové a televizní akademie, atmosférou a celkovým pojetím odkazuje ke kultovnímu Lynchovu počinu Městečko Twin Peaks. Hlavní roli ztvárnila vycházející filmová hvězda Elizabeth Debicki. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přirovnání k Městečku Twin Peaks je podle mě hodně přehnané, byť má Případ Kettering něco do sebe. Jeho největší devizou je jednoznačně atmosféra. Ta je v duchu libivého nadpřirozena, které se drží po celou délku příběhu. Navíc prostředí Tasmánie je dostatečně exotické a tak se tu snoubí příroda podobná evropskému severu, ale s jistou příměsí něčeho nenapodobitelného a tak v tomto případě jedinečného. Horší je to ale s příběhem. Řekl bych, že atmosféra vyhrála nad obsahem. Gazela Elizabeth Debicki tu poletuje jak poletucha a montuje se do věcí, do kterých by jí mohlo být putna. Jenže v tomto kontextu probíhá celý příběh. Závěr pak dokonal celý ten námět, který působí mysteriózně, ale konečným uzavřením je spíš k smíchu. U takových námětů je to vždycky těžké a málokdy se povedou se vším všudy. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Atmosférou slušná detektivka, která však hapruje ve vyprávění, které se na ploše 8 dílů docela táhne a je to znát hlavně v druhé půlce, která se z mysteriózní detektivky mění na epizodu z Akt X. Celkovou hořkou tečnu všemu dá ještě neuspokojivý konec. Někdy před 20 lety by to působilo lépe, ale dnes je konkurence natolik vysoká, že případ Kettering po právu zapadne. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky je to takřka na jedničku, větší výtky nemám ani k hercům (Elizabeth Debicki je na cestě do mé topky) a ta hra na nejistotu, kdy si divák prakticky po celou dobu láme hlavu s tím, jestli má zápletka přirozené nebo nadpřirozené vysvětlení, ta mě bavila taky. Ale marná sláva těch osm dílů je moc. Jako čtyřdílná minisérie, do které se to dalo celé v pohodě nacpat, ta by nedala vydechnout, ale takhle byl děj zbytečně rozvleklý, na moje gusto tu bylo moc zbytečných postav a s halucinacemi se mohli tvůrci taky trochu krotit. Navíc konec, který toho moc neřekne, spíš naštve. Kouknout se na to dá, ale tady vidím hodně promarněného potenciálu. 55% ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Asi takto: sedm dílů bylo docela zajímavých, o to víc, že v televizi už nedávají absolutně nic, co by bylo nového a co by šlo sledovat. Poslední díl to ale naprosto zazdil. Byla jsem fakt naštvaná a nebýt výletu do tasmánské divočiny, asi bych i litovala, že jsem se dívala na ty díly před tím. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem se konečně dočkal po dlouhé době nějakého mysteriózního seriálu, který mě zaujal, držel v napětí a mystice po celých osm dílů a měl konec, a ten konec mě dokonce vyloženě nenaštval. Co se teda posledního dílu týče, chápu že hodně lidí bude zklamaných, jelikož tam není přímo řečeno, co se dělo, co se stalo a jak to vše bylo, ale máme tady indicie a klíče a když si dáte vše dohromady, tak to pochopíte. Akorát je třeba nad tím koncem ještě prostě popřemýšlet. Ale upřímně, tady někdo ten seriál měl namyšlený hodně dopředu, jelikož propojit veškerou tu mystiku tak, aby na konci dávala smysl, to teď klobouk dolů, tohle dokáže málokdo. Vyvíjí se to taky perfektně - jako, nějaký ten slabý díl tam je, ale nevadí to, ostatní to vynahradí. Celý seriál provází hodně temná atmosféra, nejasno, mráz nahánějící momenty a všechno to kupodivu skvěle fungovalo! Dokonce mě překvapuje, že vlastně celý seriál máme klíče k odpovědi, akorát hodně nejasné, v poslední epizodě však už jasnější, stačí si to jenom pospojovat dohromady, což může být i složité. Ale nakonec těch 5* musím dát, funguje to skvěle. Něco podobného jsem zažil pár let zpátky u seriálu Město ztracených. Ale sám teď přesně nevím, který byl lepší. Ten lepší bude v mojí topce, ale který to je, mi ukáže čas. A to jsem na tenhle seriál narazil úplnou náhodou v domnění, že to je nějaká obyčejná kriminálka, zaujalo mě ale prostředí Tasmánie, tak jsem tomu chtěl dát aspoň šanci. No, a jak to dopadlo. 5* ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Tak 7 dílů vrší tajemno a mysteriózno a mechovo a můrovo a nakonec nejenže je "vysvětlení" takové, co jednoho napadne už v půlce, ale celkově absolutně neuspokojivé.... Dvě hvězdičky dávám hlavně za nádherné exteriéry a vegetaci Tasmánie (doufám tedy aspoň, že to tam točili!) ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

nemůžu to nějak pozřít ani po dvou dílech.Zvláštní způsob natočení.Divná kamera ,časté detailní záběry obličejů.Zvláštní práce herců ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

50% - Celou dobu čekáte, jak to teda vlastně dopadne a o co tady půjde, až se nakonec nedozvíte nic určitého, jenom stále jakési náznaky. Jen tak mimochodem se ukáže, kdo je pachatelem vraždy, kterou policajti vyšetřujou celý seriál, ale kdyby se jim tento na konci sám nepřiznal, tak by na to asi nepřišli. Škoda, rozjeté to bylo dobře, ale ten konec. A měl to být opravdu konec? ()

FeroFabus 

všechny recenze uživatele

Šest dílů super. Napětí, tajemno, atmosféra, všechno skvělý. Sedmý díl už byl slabší, jenom to ještě víc zamotal. No a ten poslední to jsem teda nepochopil co tím tvůrci chtěli sdělit. Nic nebylo vysvětleno, všechno ještě víc zašmodrchané a samotný konec to úplně dorazil. Možná jsem, ale jen blbej, že jsem to nepochopil. Přesto ale 50%. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Někdy umřeme, protože umíráme..." Tahle mysteriózní kriminální sci-fi série na mne působila jako z pera Stephana Kinga, oproti němuž se ale neřešily moc charaktery postav a vysvětlování bylo velice postupné a ne moc úplné. Ale ta postupnost, kdy jsem nevěděl, co v dalších minutách či dílech přijde, mne držela ve vzrůstajícím napětí, a proto hodnotím tento seriál nadstandardně. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Keď vidím že nový seriál má v popise žánru "mystery/crime/drama" (IMDb), tak idem po tom jak pes po údenom. A v prípade The Kettering Incident som sa nestačil čudovať. Pretože vyšperkovaný vizuál a slušná réžia spolu s temnou hudbou ma od prvej časti navnadili na pravdepodobne neprávom prehliadaný austrálsky (to bolo prekvápko) seriál so značne zamotaným príbehom. Lenže veľmi skoro sa ukáže, že skôr spomínané je asi jediným pozitívom a všetko ostatné je do pekného a navoňaného obalu zabalená skoro nuda, ktorá nevie odkiaľ kam ide a čo chce vlastne povedať. UFO, zmiznutie, vražda, halucinácie, choroby, dva mesiace, antarktída... ani po poslednom dieli sa diváci nedozvedia čo im chcel rejža vlastne naservírovať a myslím, že to nevie ani on sám. Diváci sú predsa tak múdri, prídu nato sami. Otvorený a nič nevysvetľujúci koniec v tomto prípade nie je žiadnym pozitívom a na tri hviezdy som to zaokrúhlil iba preto, že sa celý príbeh hlavnej predstaviteľke iba nesníval. ()

ervina 

všechny recenze uživatele

Po skončení osmého dílu jsem začala zběsile hledat chybějící díly nebo další sérii. A ono nic. Tohle byl fakt konec? To je jako nějaký blbý vtip, ne? ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

Je to takový zvláštní seriál. Snaží se být temný a postupně dávkovat tajemno a záhadno a to celé v opravdu parádním prostředí a s fajn hudbou. Často spíše jen ale zbytečně natahuje. Jako Anna je fajn a člověk může opravdu dlouho přemýšlet, jestli jsou v tom emzáci nebo nějaká konspirace, kdo je blázen, kdo nemocnej, kdo prostě jen magor a kdo zmetek. A co ten magor v lese a obří hmyzy. Tak už to pak člověk nějak přežije, aby teda alespoň zjistil, jak to dopadne a to mu finále první řady zrovna nevyjasní, potažmo finále signalizuje, že děj druhé řady půjde možná trochu divným směrem. ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele

Ano zajímavé exteriéry, ale herecky u hlavní představitelky velmi slabé, resp. není tam žádná postava, která by vás mohla zaujmout nebo se s ní ztotožnit. A největším problémem je scénář, kdy si z nás diváků vysloveně někdo dělá legraci a vůbec nejde o ten zoufalý konec. ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

Závěr jsem úplně nepochopila a to nejsem z těch,kteří potřebují všechno dopodrobna vysvětlit.Ale to by mi tak nevadilo,protože si ráda vytvářím své vlastní teorie.Spíše pro mne bylo zdlouhavé celé pojetí ač záběry na přírodu byly okouzlující. ()

Stan Borowitz

všechny recenze uživatele

Žádná postava - hlavní ani vedlejší, žádná příběhová linka - hlavní ani vedlejší - mě nezaujala natolik, abych to viděl dál než do začátku druhého dílu. ()

Reklama

Reklama