Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Pravda je někde tam venku, v tasmánské divočině. Osmidílný dramatický seriál z pera Victorie Maddenové a Vincenta Sheehana v sobě spojuje klasický kriminální thriller s prvky mysteriózního dramatu. Jeho protagonistkou je třicetiletá doktorka Anna Macyová, která se po patnácti letech vrací do rodného městečka Kettering, nacházejícího se uprostřed tasmánské divočiny. Před oněmi patnácti lety zde za záhadných okolností zmizela v místním neprostupném lese mladá dívka a Annu, která byla při tom, od té doby pronásledují výpadky paměti a živé noční můry, plné fantastických vizí. Nazrál čas, aby konečně zjistila pravdu, co se tenkrát stalo. Její příjezd vzbudí v místní komunitě pozdvižení a otevře staré rány. Napětí graduje, když zmizí další mladá dívka, s níž se Anna znala. Seriál, který získal hned několik cen Australské filmové a televizní akademie, atmosférou a celkovým pojetím odkazuje ke kultovnímu Lynchovu počinu Městečko Twin Peaks. Hlavní roli ztvárnila vycházející filmová hvězda Elizabeth Debicki. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele honajz2 k tomuto seriálu (3)

Případ Kettering (2016) 

Tak jsem se konečně dočkal po dlouhé době nějakého mysteriózního seriálu, který mě zaujal, držel v napětí a mystice po celých osm dílů a měl konec, a ten konec mě dokonce vyloženě nenaštval. Co se teda posledního dílu týče, chápu že hodně lidí bude zklamaných, jelikož tam není přímo řečeno, co se dělo, co se stalo a jak to vše bylo, ale máme tady indicie a klíče a když si dáte vše dohromady, tak to pochopíte. Akorát je třeba nad tím koncem ještě prostě popřemýšlet. Ale upřímně, tady někdo ten seriál měl namyšlený hodně dopředu, jelikož propojit veškerou tu mystiku tak, aby na konci dávala smysl, to teď klobouk dolů, tohle dokáže málokdo. Vyvíjí se to taky perfektně - jako, nějaký ten slabý díl tam je, ale nevadí to, ostatní to vynahradí. Celý seriál provází hodně temná atmosféra, nejasno, mráz nahánějící momenty a všechno to kupodivu skvěle fungovalo! Dokonce mě překvapuje, že vlastně celý seriál máme klíče k odpovědi, akorát hodně nejasné, v poslední epizodě však už jasnější, stačí si to jenom pospojovat dohromady, což může být i složité. Ale nakonec těch 5* musím dát, funguje to skvěle. Něco podobného jsem zažil pár let zpátky u seriálu Město ztracených. Ale sám teď přesně nevím, který byl lepší. Ten lepší bude v mojí topce, ale který to je, mi ukáže čas. A to jsem na tenhle seriál narazil úplnou náhodou v domnění, že to je nějaká obyčejná kriminálka, zaujalo mě ale prostředí Tasmánie, tak jsem tomu chtěl dát aspoň šanci. No, a jak to dopadlo. 5* ()

Anna (2016) (E01) 

Pilotní díl mě docela navnadil, tak uvidím, jaký to bude dál. ()

Návrat (2016) (E08) 

Já jsem spokojený, mělo to konec, co nebyl blbý a ani mě vyloženě nenaštval. A všechno tu jde dohromady, což je ještě lepší. ()

Reklama

Reklama