Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jima Normana ( Tim Matheson ) provází od dětství děsivý zážitek, při němž byl svědkem smrti svého staršího bratra, kterého zavraždila parta čtyř výrostků. Nyní po letech se Norman společně se svojí ženou a synem vrací do rodného městečka, aby zde vyučoval na zdejší střední škole. Mezi těžce zvladatelnými studenty sportovních tříd, které daleko více než učivo zajímá baseball nachází pouze pár oblíbenců. Poté, co má jeden z nich smrtelnou nehodu, přichází do třídy nový žák. Jim si s hrůzou uvědomuje, že je to dávno mrtvý vůdce party, která zabila jeho bratra. Dvacetsedm let spící noční můra se znovu probouzí. (kosta73)

(více)

Recenze (51)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Příběh o pomstě, lásce a nevyřízených účtech(Ne těch z komerční banky). Na mě to prostě dojem neudělalo. Atmosféra byla sice místy ponurá, ale jinak film má víc nudných částí než těch lepších, kde se něco dělo. Film je předvídatelný od začátku do konce a tak přesně víte jak to celé skončí. Záporáci sice slizcí, hnusní a měli dobré charisma, ale čekal jsem víc. Na tu dobu docela dobré masky, ale jinak nic víc. Menší podprůměr. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Povedená povídka Stephena Kinga převedená do ne až tak povedeného filmu. Navzdory televiznímu zpracování a silné béčkovitosti nejde o vyloženou zprzněnost, ovšem moje fantazie mi při čtení nabídla zajímavější, působivější podívanou, než co zvládli stvořit filmaři. Jednoduše koukatelný průměr, který v žádném ohledu nepředvede ani záblesk něčeho nadstandardního. Opět váhám mezi dvěma a třemi hvězdičkami... Za tu změnu oproti předloze v závěru (nesnáším happyendy) se tedy přikloním k dolní hranici. 49% ()

Reklama

Jino 

všechny recenze uživatele

Široký průměr Kingovských adaptací ve filmové branži patří i tomuto snímku. Typické prvky výborného spisovatele jsou zde cítit na sto honů - hlavní hrdina přijíždí zpět do svého rodného městečka, kde se mu začne promíjet minulost do přítomnosti. Zapomenuté křivdy a noční můry se vracejí, aby si vyrovnali účty s Jimem Normanem. To co patrně působí na papíře nemusí tak dobře ladit na filmovém plátně. Film má místama dobrou atmosféru, oproti tomu je zde vidět jak dobře se musí umět pracovat se scénářem, chce-li dotyčný vyzdvyhnout alespoň několik důležitých momentů z povídky. Někdy se vrátí jsem v knižní podobě nečetl, ale snímek se mi i tak zdál o něco ochuzen a celkově z poloviny prázdný než z poloviny plný. 50% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

S filmovými adaptáciami diel amerického spisovateľa Stephena Kinga to býva všeliaké. Niektoré sú naozaj veľmi kvalitne spracované, ale mnohé nestoja ani za reč. Tento snímok, ktorého základom je staršia, asi tridsať stranová poviedka zo zbierky Nočná smena, sa pohybuje niekde uprostred. Vlastne na to, že sa jedná o nízkorozpočtovú, televíznu produkciu je to celkom fajn. Režisérovi Tomovi McLoughlinovi sa dobre podarilo vystihnúť atmosféru pôvodnej Kingovej predlohy. Najmä scény s prízrakmi mŕtvych teenagerov, ktorí jazdia vo svojom pekelnom bouráku sú silne pôsobivé. Títo traja napomádovaní frajeri v čiernych kožených bundách sú vážne desiví. Ich šialený smiech a vyskakovacie nože neveštia nič dobrého. *** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Filmy podle S. Kinga lze rozdělit do dvou skupin - v té velké jsou snímky, co nestojí za nic, v té malé ty, co se povedly. Jednou se vrátí je kupodivu někde uprostřed, ale pomalu padá do té velké skupiny. Povídka má nějakých 30 stránek a je přirozeně výrazně jinak. Natočit ale podle ní přes hodinu a půl filmu bylo zbytečné. Někde uprostřed, kdy se řeší konfrontace Normana se studenty a za umírající přibývají výlupci z minulosti, jsem to chtěl vypnout. Poslední čtvrthodinka má říz a trochu mi hodnocení vytáhla. Je pravda, že členové bratrstva jsou vybráni skvěle a třeba N. Sadler byl svojí držkou předurčen hrát ty nejhorší hajzly. Zato Matheson mě nebavil, i když je fakt, že během filmu pěkně zchátral...Špatné nejsou ani masky mrtvých. Zkrátit o půl hodiny, mohl by to být svižný horůrek...2,5* dodatek: tak jsem znovu přečetl povídku. Nepatří sice k nejlepším, ale ve filmu z ní z toho moc nezůstalo včetně závěru, který má King, jako častokrát, neobyčejně temný... ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama