Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jima Normana ( Tim Matheson ) provází od dětství děsivý zážitek, při němž byl svědkem smrti svého staršího bratra, kterého zavraždila parta čtyř výrostků. Nyní po letech se Norman společně se svojí ženou a synem vrací do rodného městečka, aby zde vyučoval na zdejší střední škole. Mezi těžce zvladatelnými studenty sportovních tříd, které daleko více než učivo zajímá baseball nachází pouze pár oblíbenců. Poté, co má jeden z nich smrtelnou nehodu, přichází do třídy nový žák. Jim si s hrůzou uvědomuje, že je to dávno mrtvý vůdce party, která zabila jeho bratra. Dvacetsedm let spící noční můra se znovu probouzí. (kosta73)

(více)

Recenze (51)

tron 

všechny recenze uživatele

„TOTO sa stane z drsňákov?“ Kvôli takýmto televíznym fušerinám pokladajú diváci filmové kingovky za synonymum hovadiny. Film NIEKEDY SA VRACAJÚ vznikol podľa zlej Kingovej poviedky, ale oproti filmu Toma McLoughlina (PIATOK TRINÁSTEHO 6: JASON ŽIJE) bola na Nobelovu cenu za literatúru. Snímka je mizerná. Neviem, či mám spomenúť skôr amatérske herecké výkony už na pohľad s prepáčením HNUSNÝCH hercov (ústredný Tim Matheson podobne zmrvil už Darabontovho POCHOVANÉHO ZAŽIVA), predpotopné masky, hlúpy dej (koho, okrem učiteľov a študentov, zaujíma zápletka o vracajúcich sa mŕtvych študentoch, terorizujúcich učiteľa?) či blbé jednanie postáv (postava je na ceste prenasledovaná vraždiacim autom, ale ani bohovi neskočí do jarku). Je toho ešte viac, ale v určitej chvíli som mal všetkého tak po krk, že som to dopozeral len „aby sa nepovedalo“. Ako hovoril Edgar Allan Poe, nikdy viac. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu působivé z hlediska ztvárnění hlavních, záporných postav v podání frajerských drsňáků ve slušivých bundách a s charizmaticky přitažlivým vzezřením, a několika scén. Na druhou však slabé, co se týče scénáře, dialogů a podoby s povídkou. Některé dialogy byly docela působivé, převážně však ty, které pronášeli ti, kteří "se vrátili." Většina jich jsou ale jednoduché, se spoustou otřepaných frází. Z herců mě nejvíce zaujal Robert Rusler a jeho ďábelský úsměv a zářící oči, coby lídr gangu, Richard Lawson. A nejvíce vymakaná je ta jejich "pekelná" kára:) Povídku jsem četla poměrně dávno, ale i tak jsem rozpoznala, že některé pasáže byly zcela jiné, nebo se v knize ani nenacházely, konce nevyjímaje. Ten byl naprosto odlišný. Zfilmování literární předlohy je pro filmaře nejspíš tvrdý oříšek. Můžou ji zfilmovat přesně podle originálu, nebo ji pozměnit, v menší či větší míře. Myslím, že obě tyto možnosti mají své klady a zápory. Tady to bylo půl na půl. Snad všechna zfilmovaná díla podle Kinga, co jsem zhlédla, měla něco do sebe, a i kdyby byla celkově slabá, vždy z nich bude cítit King. Jeho osobnost, nápady a atmosféra. Něco z něj na mě vždy dýchlo z většiny jeho adaptací. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Tak jako už tradičně, ani tuto kingovku nehodnotím z hlediska zadptování, jelikož knihu jsem nečetl. Film celkem poutavý s ucházející atmosférou, pěknými efekty a celkovým námětem. Bohužel lepší pasáže občas vystřídají ty nudnější a film to tak zahání do průměrnosti. Navíc tentokrát byl i docela zklamáním závěr, happyendový, dlouho dopředu předvídatelný a tak nějak už silně omletý. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

S filmovými adaptáciami diel amerického spisovateľa Stephena Kinga to býva všeliaké. Niektoré sú naozaj veľmi kvalitne spracované, ale mnohé nestoja ani za reč. Tento snímok, ktorého základom je staršia, asi tridsať stranová poviedka zo zbierky Nočná smena, sa pohybuje niekde uprostred. Vlastne na to, že sa jedná o nízkorozpočtovú, televíznu produkciu je to celkom fajn. Režisérovi Tomovi McLoughlinovi sa dobre podarilo vystihnúť atmosféru pôvodnej Kingovej predlohy. Najmä scény s prízrakmi mŕtvych teenagerov, ktorí jazdia vo svojom pekelnom bouráku sú silne pôsobivé. Títo traja napomádovaní frajeri v čiernych kožených bundách sú vážne desiví. Ich šialený smiech a vyskakovacie nože neveštia nič dobrého. *** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak nevím co tu mají zase všichni za problém, ale tohle je další zfilmovaná Kingovka co mě dost bavila. Jasně má to televizní look efekty nejsou úplně světaborný a nemá to kdovíjak extra děsivou atmosféru, ale i přesto celkem originální a příjemně mrazivá záležitost. Matheson není špatný i když v Pohřben zaživa byl lepší. Ústřední trio pekelníků pak nemá chybu. Uznávám, že konec mohl být lepší, ale i přesto 85% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Na to, že to má ešte dve pokračovania som čakal väčšiu pecku. Začiatok zaujímavý no ku koncu to stratilo šťavu. Dobrý výber hercov. Ako TV fim za 3*. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Povedená povídka Stephena Kinga převedená do ne až tak povedeného filmu. Navzdory televiznímu zpracování a silné béčkovitosti nejde o vyloženou zprzněnost, ovšem moje fantazie mi při čtení nabídla zajímavější, působivější podívanou, než co zvládli stvořit filmaři. Jednoduše koukatelný průměr, který v žádném ohledu nepředvede ani záblesk něčeho nadstandardního. Opět váhám mezi dvěma a třemi hvězdičkami... Za tu změnu oproti předloze v závěru (nesnáším happyendy) se tedy přikloním k dolní hranici. 49% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Filmy podle S. Kinga lze rozdělit do dvou skupin - v té velké jsou snímky, co nestojí za nic, v té malé ty, co se povedly. Jednou se vrátí je kupodivu někde uprostřed, ale pomalu padá do té velké skupiny. Povídka má nějakých 30 stránek a je přirozeně výrazně jinak. Natočit ale podle ní přes hodinu a půl filmu bylo zbytečné. Někde uprostřed, kdy se řeší konfrontace Normana se studenty a za umírající přibývají výlupci z minulosti, jsem to chtěl vypnout. Poslední čtvrthodinka má říz a trochu mi hodnocení vytáhla. Je pravda, že členové bratrstva jsou vybráni skvěle a třeba N. Sadler byl svojí držkou předurčen hrát ty nejhorší hajzly. Zato Matheson mě nebavil, i když je fakt, že během filmu pěkně zchátral...Špatné nejsou ani masky mrtvých. Zkrátit o půl hodiny, mohl by to být svižný horůrek...2,5* dodatek: tak jsem znovu přečetl povídku. Nepatří sice k nejlepším, ale ve filmu z ní z toho moc nezůstalo včetně závěru, který má King, jako častokrát, neobyčejně temný... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další zfilmovaná povídka Stephena Kinga jejíž knižní předlohu jsem ale o5 nečetl. Zase jsem si ale 100% jistej, že bude mnohem lepší. Film mi přišel docela nudnej a hlavně zbytečně dlouhej. Rapidní zkrácení by mu určitě prospělo a možná by mu i vylepšilo hodnocení. U mě určitě. Působilo to na mě jako nějakej klasickej TV horor kterejch jsou mraky. Myslím si, že mezi horory z let 90tých který je v bedně možno narazit by vyloženě zapadl. 2hvězdy. PS. Snímek má ještě dvě další pokračování. Ty už ale raději vynechám a svůj čas vložím do jiných filmů. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou celou trilogii a řadím jí mezi naprostej průměr. Tenhle díl není taky nic jiného, je sice dobře natočen ale je to takový o ničem, bylo mi jedno k chcípne a kdo ne. Příběh byl zajímavej ale takovej nedotaženej a to taky díky hlavnímu padouchovy kterej vypadal jak z ústavu. Efekty byly slabší ale co čekat od Trimarku. Aspon že ti herci byly celkem dobří. Atmosféra se moc tentokrát nepovedla. Čirej průměr. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Kingovi příběhy mám rád, mají rozhodně svoji originalitu, nápad a člověk z toho tu Kingovinu vycítí. Tohle je ale ovšem takový slabší (stejně jako starý IT), ale né tak otřesný jako Vzpoura strojů. Traumata z dětství, záporáci moc hrůzu nenahání, spíš to jsou takový komici, co se tváří jen drsně, každopádně co je drsnější jsou povedené masky, za které přidávám jednu hvězdu, ale přišlo mi, že na horor se tam stalo málo hororových věcí.. Je to spíš takový drama, o týpkovi, kterýho dohanějí démoni z minulosti (doslova). Na mě až moc slabej čajíček, v devadesátkach byli i lepší Kingovky než tenhle slabej čajíček. Sem zvědav na další díly.. spíš se teda obavám. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Příběh o pomstě, lásce a nevyřízených účtech(Ne těch z komerční banky). Na mě to prostě dojem neudělalo. Atmosféra byla sice místy ponurá, ale jinak film má víc nudných částí než těch lepších, kde se něco dělo. Film je předvídatelný od začátku do konce a tak přesně víte jak to celé skončí. Záporáci sice slizcí, hnusní a měli dobré charisma, ale čekal jsem víc. Na tu dobu docela dobré masky, ale jinak nic víc. Menší podprůměr. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pořád člověk čeká, kdy se začne bát, film utíká, městečko je takové nijaké, škola taková klišoidní, a celkově je poznat, že jde o nataženou povídku. V podstatě je to stejné jako posléze druhý díl. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Máme zde další z mnoha filmových zpracování, které se snaží co nejlépe vystihnout literární předlohu, podle které byli natočené. Bohužel jsem neměl tu čest si přečíst Kingovu stejnojmennou povídku, takže nemůžu srovnávat. Přestože jsem předem nevěděl do čeho půjdu, tak mě film docela zaujal. Je však potřeba říci, že ne zas až tak moc, abych si ho musel pouštět brzy znovu. Atmosféra je místy opravdu hodně slušně našlapaná a děj má zajímavý spád, ale je tu jedno velké ALE! Místy zde totiž docela brzdí rozjezd hodně nudné a ubrečené pasáže. Zvláště pak konec filmu se mi moc nelíbil. Bohužel musím dát jen lehce nadprůměrné hodnocení, protože film měl rozhodně navíc. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Proč? Proč ty filmové kingovky tak natahují, obzvláště, když je to jen podle krátké povídky? Pak z toho vznikne přesně takové poměrně utahané dílo, jehož stopáž je jen ke škodě. Osekat to minimálně o dvacet minut, vyhodit alespoň půlku neustále se opakujících flashbacků, mělo by to švih a byla by to i poměrně ucházející kingovka. Takhle je to jen další klasický kingovský koukatelný průměr. Nevím, možná mám problém hlavěn s tím, že jsem jako první viděl naprosto vynikající pokračování. King je z toho cítit, což je dobře, je to, jako když se vracíte na stará dobrá místa. Ale tahat průměrnou povídku na takřka stominutový film je prostě hovadina. A ten šílený závěr... 2,5* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Priemerná ducharina s minimom napätia. Pri filme s takouto strašidelnou atmosférou sa pravdepodobne nevystraší ani malé decko. Na koštovanie stačí. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa naozaj nevydarilo. Nebolo tu ani nejako vysvetlené prečo sa hajzlíci vrátili z ríše mŕtvych a isli si vybaviť veľmi staré účty. Ale aj popravde koho by to aj zaujímalo, keď všetko tu bolo podane tak vlažne až hlúpo. Boli tu štyri vraždy, ale ktoré boli totálne odfláknute a aj mimo zaber. Ale to nebolo to najhoršie. Herecky to bolo strašne amatérske a v príbehu bolo veľmi veľa hluchých a hlavne debilných momentov. Hlavne tieto dve zložky film celkom pochovali. A ten koniec som už len pozrel zo zotrvačnosti a aj kvôli tomu, ako to cele skonči. No presne ako celý film, debilne a hlúpo. A to ma troska mrzí, ako to cele dopadlo, lebo si myslím, že tento námet mal naviac, len by to mal chytiť do rúk lepší režisér. A tak dám šancu aj pokračovaniam i keď, ani od nich nečakám nič veľkolepé. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten casting tady byl moc důležitý a poznáte to hlavně na part, která šla po malých klucích. To jsou na první pohled tak odporní sígři, že je vám z nich až nevolno. V tomhle směru se to povedlo, ale na druhou stranu budete mít u téhle kingoviny pocit, že je to možná až moc natahované, ač je stejně jasné, jak to musí dopadnout. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Široký průměr Kingovských adaptací ve filmové branži patří i tomuto snímku. Typické prvky výborného spisovatele jsou zde cítit na sto honů - hlavní hrdina přijíždí zpět do svého rodného městečka, kde se mu začne promíjet minulost do přítomnosti. Zapomenuté křivdy a noční můry se vracejí, aby si vyrovnali účty s Jimem Normanem. To co patrně působí na papíře nemusí tak dobře ladit na filmovém plátně. Film má místama dobrou atmosféru, oproti tomu je zde vidět jak dobře se musí umět pracovat se scénářem, chce-li dotyčný vyzdvyhnout alespoň několik důležitých momentů z povídky. Někdy se vrátí jsem v knižní podobě nečetl, ale snímek se mi i tak zdál o něco ochuzen a celkově z poloviny prázdný než z poloviny plný. 50% ()

Reklama

Reklama