Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jima Normana ( Tim Matheson ) provází od dětství děsivý zážitek, při němž byl svědkem smrti svého staršího bratra, kterého zavraždila parta čtyř výrostků. Nyní po letech se Norman společně se svojí ženou a synem vrací do rodného městečka, aby zde vyučoval na zdejší střední škole. Mezi těžce zvladatelnými studenty sportovních tříd, které daleko více než učivo zajímá baseball nachází pouze pár oblíbenců. Poté, co má jeden z nich smrtelnou nehodu, přichází do třídy nový žák. Jim si s hrůzou uvědomuje, že je to dávno mrtvý vůdce party, která zabila jeho bratra. Dvacetsedm let spící noční můra se znovu probouzí. (kosta73)

(více)

Recenze (51)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Máme zde další z mnoha filmových zpracování, které se snaží co nejlépe vystihnout literární předlohu, podle které byli natočené. Bohužel jsem neměl tu čest si přečíst Kingovu stejnojmennou povídku, takže nemůžu srovnávat. Přestože jsem předem nevěděl do čeho půjdu, tak mě film docela zaujal. Je však potřeba říci, že ne zas až tak moc, abych si ho musel pouštět brzy znovu. Atmosféra je místy opravdu hodně slušně našlapaná a děj má zajímavý spád, ale je tu jedno velké ALE! Místy zde totiž docela brzdí rozjezd hodně nudné a ubrečené pasáže. Zvláště pak konec filmu se mi moc nelíbil. Bohužel musím dát jen lehce nadprůměrné hodnocení, protože film měl rozhodně navíc. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Tak jako už tradičně, ani tuto kingovku nehodnotím z hlediska zadptování, jelikož knihu jsem nečetl. Film celkem poutavý s ucházející atmosférou, pěknými efekty a celkovým námětem. Bohužel lepší pasáže občas vystřídají ty nudnější a film to tak zahání do průměrnosti. Navíc tentokrát byl i docela zklamáním závěr, happyendový, dlouho dopředu předvídatelný a tak nějak už silně omletý. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou celou trilogii a řadím jí mezi naprostej průměr. Tenhle díl není taky nic jiného, je sice dobře natočen ale je to takový o ničem, bylo mi jedno k chcípne a kdo ne. Příběh byl zajímavej ale takovej nedotaženej a to taky díky hlavnímu padouchovy kterej vypadal jak z ústavu. Efekty byly slabší ale co čekat od Trimarku. Aspon že ti herci byly celkem dobří. Atmosféra se moc tentokrát nepovedla. Čirej průměr. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu působivé z hlediska ztvárnění hlavních, záporných postav v podání frajerských drsňáků ve slušivých bundách a s charizmaticky přitažlivým vzezřením, a několika scén. Na druhou však slabé, co se týče scénáře, dialogů a podoby s povídkou. Některé dialogy byly docela působivé, převážně však ty, které pronášeli ti, kteří "se vrátili." Většina jich jsou ale jednoduché, se spoustou otřepaných frází. Z herců mě nejvíce zaujal Robert Rusler a jeho ďábelský úsměv a zářící oči, coby lídr gangu, Richard Lawson. A nejvíce vymakaná je ta jejich "pekelná" kára:) Povídku jsem četla poměrně dávno, ale i tak jsem rozpoznala, že některé pasáže byly zcela jiné, nebo se v knize ani nenacházely, konce nevyjímaje. Ten byl naprosto odlišný. Zfilmování literární předlohy je pro filmaře nejspíš tvrdý oříšek. Můžou ji zfilmovat přesně podle originálu, nebo ji pozměnit, v menší či větší míře. Myslím, že obě tyto možnosti mají své klady a zápory. Tady to bylo půl na půl. Snad všechna zfilmovaná díla podle Kinga, co jsem zhlédla, měla něco do sebe, a i kdyby byla celkově slabá, vždy z nich bude cítit King. Jeho osobnost, nápady a atmosféra. Něco z něj na mě vždy dýchlo z většiny jeho adaptací. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak nevím co tu mají zase všichni za problém, ale tohle je další zfilmovaná Kingovka co mě dost bavila. Jasně má to televizní look efekty nejsou úplně světaborný a nemá to kdovíjak extra děsivou atmosféru, ale i přesto celkem originální a příjemně mrazivá záležitost. Matheson není špatný i když v Pohřben zaživa byl lepší. Ústřední trio pekelníků pak nemá chybu. Uznávám, že konec mohl být lepší, ale i přesto 85% ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama