Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seržant West (Samuel Jackson) dostal za úkol trénovat v obtížných podmínkách panamského deštného pralesa speciální jednotku o šesti mužích. Čtyři vojáci jsou brutálně zabiti, jeden zraněn a šestý se stává hlavním podezřelým. Jak ke zločinům došlo? A proč? Vyšetřování se ujímá důstojnice(Connie Nielsen) a pomoci jí má bývalý ranger, svérázný Hardy (John Travolta). Dvě verze případu se proplétají se spoustou nevyjasněných okolností. Nic nedává smysl a řešení je stále v nedohlednu... Thriller Zelené peklo vytvořil tandem scénáristy Jamese Vanderbilta a režiséra Johna McTiernana (Smrtonosná past, Aféra Thomase Crowna). Jejich záměrem bylo podnítit zvědavost a dát divákovi až do poslední chvíle příležitost k vlastnímu názoru na rozuzlení. Něco vidíme na plátně a něco se ještě uvnitř filmového příběhu skrývá. Je tu řada otázek bez přímých odpovědí. Přitažlivým prvkem - kromě této hry na pravdu - je i obsazení hlavního představitele, drsného chlápka s nohama na stole. Není to nikdo jiný než hvězdná stálice a král hollywoodských comebacků John Travolta (Generálova dcera, Tenká červená linie). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Martin741 

všechny recenze uživatele

V Mc Tiernanovej reziserskej filmografii je teda tento film skor za priemer. Zapletka je uz sama osebe obratena dost naruby, prilis casto sa meni na to, aby divak mal vo filme jasno. K tomu este McTiernan odviedol len rutinu na reziserskej stolicke. A z hercov ako Travolta alebo L. Jackson by sa dalo vytrieskat podla mna urcite viac. 51 % ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Zelené peklo jsem viděl třikrát a pochopil nulakrát... "Definujte logické lapsusy ve filmu". Pokud Vás někdo bude otravovat takovou otázkou poukažte na Zelené peklo. Protože tvůrce tohohle kousku je buď naprosto geniální nebo blázen. Poznání, že něco není v pořádku nastane po ucházející první polovině a ke konci už není úniku, zvrat za zvratem. Kdybych mluvil o návaznostech, tak můžu jen říct, že třetí zvrat úplně popíral zvrat druhý, který nenavazoval na děj a závěrečný zvrat popíral film samotný. Při té vší smůle nevyzní solidní Travolta a McTiernan zvládající přinejmenším rutinu. Nakonec zvítězí úsměv na rtech... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„A po tretie, stále som ešte trochu opitý, tak sa snáď neurazíte, ak prejdem priamo k sexuálnym narážkam.“ Armádny vyšetrovateľ Paul Brenner, ktorého Travolta hral v roku 1999 v hite Generálova dcéra, patrí k tomu najlepšiemu v jeho kariére. Nečudo teda, že sa vždy vyjadroval tak, že by si veľmi rád zahral v pokračovaní (Generálova dcéra vznikla podľa knihy, ktorej hrdina sa viackrát vrátil). Nejako to ale z rôznych príčin nevyšlo (za sebou vravím nanešťastie) a Brennera si John už nikdy nezopakoval. Zelené peklo, ktoré prišlo o 4 roky neskôr, zvykne bývať pokladané za falošný sequel Generálovej dcéry. Znova vojenské prostredie, znova sebavedomý Travolta v úlohe špičkového armádneho vyšetrovateľa, znova atraktívna kolegyňa, znova pekne krvavý zločin a dusné prostredie. Bohužiaľ, napriek prítomnosti režiséra Predátora to nevyšlo a zelené peklo je fakt strašné. Očividne mu chýba spisovateľské majstrovstvo scenáristu Generálovej dcéry Williama Goldmana. Zelené peklo je v prvom rade nehorázna kravina. Každé štyri minúty ds dočkáte šokujúceho zvratu, ktorý EŠTE VIAC obracia naruby (beztak už dávno na ruby totálne obrátenú) zápletku. Snímke spočiatku nemožno uprieť náznak atmosféry (daždivá džungľa), ale inak režisér vyhodil von oknom všetko. Aj atraktívne herecké obsadenie, ktoré nezachráni ani obézny Travolta, ani sadistický Samuel L. Jackson („Obzvlášť jedno je mi, ktorého generála ste fajčili, aby ste sa dostali do môjho tímu, smradi.“). Celosvetová tržba 11 miliónov (rozpočet 50), čo dodať. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +napětí, dobrá atmosféra -složitý děj, velká porce nudy/// Už od doby kdy tento film bežel v kině jsem věděl, že jeho děj je velmi zamotaný a zvraty příchází každou chvilku. Dlouhých 5 let jsem se na film připravoval abych byl schopen film rozlousknout hned napoprvé. Jenže je to prd platný. Jediný efekt je ten, že z filmu nejsem zklamaný, protože jsem něco podobného čekal a byl na to připraven. Ale i přesto jsem si tím vším musel projít stejně jako nezasvědcený divák a ač jsem se snažil jak chtěl, prvních 80 minut jsem nevěděl která bije. Na konci jsem to už pochopil, ale proč mi tvůrci zabránili užít si i prvních 80 minut, to jsem nepochopil./// Celkem 47%/// ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Tomuto sa hovorí totálny scenáristický bordel. Ako sa takej sračke mohli upísať Travolta, Jackson, Nielsen...? Zvraty sa vŕšia jeden na druhý a ku koncu už je z filmu nezmyselný maglajz, ktorý ešte výživne prichutí TOTÁLNE dementný záver (v ktorom sa jedna postava zachová úplne mimo svojho charakteru). Nebrať. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Návrat akčního machra

Návrat akčního machra

27.05.2007

Kdysi byl považován za jednoho z nejlepších akčních režisérů. Filmy jako Predátor či Smrtonosná past ho vynesly do pozice žánrové špičky. Pak přišly propadáky jako Vikingové, Rollerball a Zelené… (více)

McTiernan uvízl ve Smrtonosné pasti

McTiernan uvízl ve Smrtonosné pasti

18.09.2006

To, že se chystá čtvrté pokračování této populární akční série, ví asi každý. Bohužel, v tomto případě ani zdaleka nejde o záminku na bujaré oslavy, ale právě naopak film s podtitulem připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama