Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seržant West (Samuel Jackson) dostal za úkol trénovat v obtížných podmínkách panamského deštného pralesa speciální jednotku o šesti mužích. Čtyři vojáci jsou brutálně zabiti, jeden zraněn a šestý se stává hlavním podezřelým. Jak ke zločinům došlo? A proč? Vyšetřování se ujímá důstojnice(Connie Nielsen) a pomoci jí má bývalý ranger, svérázný Hardy (John Travolta). Dvě verze případu se proplétají se spoustou nevyjasněných okolností. Nic nedává smysl a řešení je stále v nedohlednu... Thriller Zelené peklo vytvořil tandem scénáristy Jamese Vanderbilta a režiséra Johna McTiernana (Smrtonosná past, Aféra Thomase Crowna). Jejich záměrem bylo podnítit zvědavost a dát divákovi až do poslední chvíle příležitost k vlastnímu názoru na rozuzlení. Něco vidíme na plátně a něco se ještě uvnitř filmového příběhu skrývá. Je tu řada otázek bez přímých odpovědí. Přitažlivým prvkem - kromě této hry na pravdu - je i obsazení hlavního představitele, drsného chlápka s nohama na stole. Není to nikdo jiný než hvězdná stálice a král hollywoodských comebacků John Travolta (Generálova dcera, Tenká červená linie). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Při tenisu i při historce je prý zásadní, jak se podá. McTiernan to zkouší zleva, zprava, s větrem v zádech, s falší ven z kurtu, ale přitom všem si jaksi nevšímá, že mu scénárista nevypletl raketu. Jelikož štěstí přeje připraveným, vybavil jsem se dopředu dějovým manuálem (kdo je kdo, kdo hraje, že je někým jiným, kdo zemřel, kdo smrt jen předstírá či kdy se Travolta škrábe na koulích, protože ho na nich svědí čerstvě vytetovaná osmička), ale efekt to moc nemělo. Ostřílený režisér si ve své derniéře zkrátka řekl, proč dělat věci jednoduše, když jdou dělat složitě a vysadil diváka doprostřed nepropustné filmové džungle - s rozbitým kompasem obsahu, papírovou mačetou formy a postupně těžknoucím batohem lhostejnosti.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

S prihliadnutím na to, že ako sponzor, by som po prepadáku s Renom nedal McTiernanovi ani halier a ako divák som mu už tiež moc neveril, ma toto celkom príjemne potešilo. Travolta si síce trošku trúfol, no zobral to vážne a celkom sa mu to podarilo, na rozdiel od Samuela a spol., ktorí to skôr odflákali. Scenár je dosť zaujímavý, síce menej napínavý a myslím, že by pomohla menšia prekombinovanosť, lebo párkrát som si musel film pretočiť a pár sekúnd, aby som to pochopil. Ale inak fajn. Trošku nechápem tie spodné hodnotenia. 70%. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zelené peklo je peklem. Paradoxně ty části z džungle patří k tomu lepšímu. Tahle vojenská detektivka je opravdu překombinovaná. Místy jsem se ztrácel a očekával od závěru, že se mi to nějak pospojuje. Naopak část spojeného se dokonce rozpojila... Nevím, někdy mám rád polopatičtější podání a pokud už si mám něco konkrétního myslet, byl bych si rád jist, že je to to co autoři chtěli... tady to ale může být cokoliv. Byli jsme na tom 3 a každý to pobral nějak jinak. Možná že to bylo originální, ale až moc. Slavní herci pak s tímhle scénářem už moc nezmohli. Škoda. Dvě kulky. * * ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film. Celou dobu se člověk snaží pochopit, o čem to vlastně je, aby byl nakonec svědkem absolutně překombinovaného finále, jenž je plné nepřeberného množství dějových zvratů. Pokud to divák celé pochopí, zjistí, že ten film byl absolutně o ničem. Škoda, že zrovna v takovém "nijakém" filmu se Travolta vybičoval k velice příjemnému hereckému výkonu. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

"Chcete vědět, co se stalo? No, je několik verzí kapitáne. Víte, vždycky to jsou jenom verze a nic není, jak to vypadá, víte?" Zelené peklo byl můj první velký thriller. Tenkrát (období základní školy) jsem hltal obal, líbil se mi, jak je zpracovaný a hrozně mě táhlo prostředí armády, kde se vyšetřoval brutální masakr na jednom z cvičení. Celkově je Basic solidním filmem, který atmosféru určitě má. Travolta je sympaťák a Nielsen mu dobře sekunduje. Celkově je zápletka dobrá, ale má jeden velký problém. Překombinovanost. McTiernanovi nestačí dva velké zvraty, on jich tam musí narvat hned několik, diváka to úplně zamotá a na poprvé je film vcelku těžké pobrat, hlavně se vyznat, kdo je s kým a kdo pro koho pracuje. Protože, jak už bylo řečeno, vždycky to jsou jenom verze a nic není, jak to vypadá. Pravda ve filmu je určitě pár chyb, které nedávají úplný smysl. Přišlo mi, že už sám scénárista se zamotával do vlastní myšlenky, ale i tak si myslím, že se jedná o povedený film. Vřele doporučuju, s hodnocením tady nesouhlasím, podle mě se jedná o dost podhodnocený film. "Jde jen o to, jak se ta historka podá." ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Návrat akčního machra

Návrat akčního machra

27.05.2007

Kdysi byl považován za jednoho z nejlepších akčních režisérů. Filmy jako Predátor či Smrtonosná past ho vynesly do pozice žánrové špičky. Pak přišly propadáky jako Vikingové, Rollerball a Zelené… (více)

McTiernan uvízl ve Smrtonosné pasti

McTiernan uvízl ve Smrtonosné pasti

18.09.2006

To, že se chystá čtvrté pokračování této populární akční série, ví asi každý. Bohužel, v tomto případě ani zdaleka nejde o záminku na bujaré oslavy, ale právě naopak film s podtitulem připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama