Reklama

Reklama

Šikmá plocha

(festivalový název)
  • Austrálie Curve
Krátkometrážní / Horor / Thriller
Austrálie, 2016, 10 min

Režie:

Tim Egan

Scénář:

Tim Egan

Kamera:

Tim Egan

Obsahy(1)

Mladá dívka se probudí na místě ze kterého není úniku. Navíc se z temné propasti pod ní ozývají velmi zvláštní zvuky. Holt, každý se někdy ocitneme na šikmé ploše... (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (13)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jist jestli za autenticitu přičíst zásluhy skvělé herečce, kameře, či jestli to byla perfektní kombinace obojího, ale její strach a beznaděj zde byly téměř bezchybně zachyceny a já sám tak při sledování prožil celkem nepříjemné pocity. Dílo bylo natočené tak dobře, že jsem si dokázal celkem živě představit jako bych se na plošině nacházel já sám. Bohužel však pokud pominu onen nepříjemný pocit, tak tento snímek postrádal potřebnou hloubku (nepočítám-li hloubku propasti). Následný předčasný konec, který měl pravděpodobně signalizovat nevyhnutelnost celé situace mi navíc vůbec nesedl a dílo mi to hodně pokazilo. 70% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladá žena sa prebudí uprostred kamennej priepasti. Je celá zakrvavená a netuší, ako sa na miesto dostala. Z jej situácia nevedie žiadna cesta von a je nútená bojovať o prežitie. - Nápad to nemá úplne najhorší a to prostredie je dosť desivé, lenže namiesto toho, aby som sa na to sústredil, som rozmýšlal, prečo je herečka v stave, kedy vyzerá, ako keby predchádzajúcu noc prefetovala a vlastnou vinou sa stala obeťou znásilnenia. Netuším, či to malo mať nejaký hlbší zmysel, ale viem, že ak áno, tak ma to úplne minulo. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní australská krátkometrážní jednohubka, která v nás vyvolá a hlavně zanechá spoustu otazníků, na které prostě za celou dobu nedostaneme odpovědi. Proč? Tak přesně tohle slovo jsem měl na jazyku po celých těch deset minut. Vlastně se nedozvíme, kdo je ta žena, proč se tam ocitla, jestli jí někdo něco udělal, ani jak to s ní dopadlo. Nu „žít“ na šikmé ploše je prostě na hovno…To však neznamená, že by ve mně tento kousek nezanechal divný pocit a ještě dlouho nad tím budu přemýšlet… ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Originální a strhující malý Survival o dívce, která se probudí opravdu na nezáviděni hodném místě. Šikmá plocha s propastí, ze které se ozývají podivné zvuky.   Nádherně mysteriózní, napínavé a strhující. Docela jsem se při sledování zapotil, takže funguje tak jak má, jediná škoda toho WTF závěru, který mi úplně nesednul, ale za vidění rozhodně stojí. 7/10. ()

Savel 

všechny recenze uživatele

Nebýt divných zvuků, podivných objevujících se krvavých otisků na protější straně a zkrátka věeho, co dělá z perfektního minimalistického mikrothrileru mysteriozni horor, tak by to byla pecka. Nevšímejte si rušivých elementů a užijte si tíseň totálně bezvýchodné situace. Takovéhle školní cvičení by mělo být povinné pro všechny famáky. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama