Reklama

Reklama

VOD (1)

Pätnásťročný Brandon túži po tých najdokonalejších teniskách, aké sa vôbec dajú kúpiť. Myslí si, že mu pomôžu uniknúť krutej realite, ktorej sa pozerá každý deň do očí - má hlboko do vrecka, cíti nezáujem zo strany opačného pohlavia a je terčom posmechu všetkých navôkol, vrátane svojich najlepších priateľov. Keď si na tenisky konečne horko-ťažko zarobí a kúpi si ich, neujde pozornosti miestneho gangstra Flaca, ktorý mu ich jednoducho ukradne. Brandon so svojimi dvomi najlepšími priateľmi vyrazí na misiu s cieľom získať späť svoj majetok. Zároveň vyjde najavo, že gauner Flaco, ktorý v uliciach budí rešpekt a hrôzu, nie je tým, za akého sa vydáva a pod drsným povrchom ukrýva svoje vlastné životné problémy. (TV JOJ)

(více)

Recenze (19)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zajímavá filmová sonda do života v černošském ghettu...jako napříč celou západní materiálně založenou společností jde i tady především o statusové prvky...v tomto konkrétním případě boty...a iniciaci dosažení prahu dospělosti...v černošské džungli má ale poněkud krvavější charakter... Silný celovečerní debut režiséra Justina Tippinga (paradoxně ne-Afroameričana), který kloubí realistické drama s videoklipovou estetikou a artovými prvky, kterým dominují snové sekvence s astronautem vyrůstající z estetiky amerického nezávislého filmu... Dobré komparovat s letošním držitelem Oskara Moonlight, plným ideologických nánosů a motivovaným levicově liberálním aktivismem, které to samé ghetto využívá jen jako exotické prostředí pro své ideologické cíle... ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Kecky" mají ohromný potenciál být opravdu působivým i podnětným filmem o dospívání, tlaku okolí, přejímání vzorců chování a společenských rolí a nekonečném cyklu násilí, který současně představuje spirálu, která směřuje k čím dál tím více zatvrzelejšímu popírání sama sebe a sžívání se s pózou, která má být brněním. Jenže ve snaze oslovit své domnělé publikum tvůrci zůstávají na povrchu a provokativní reflexi nitra hrdiny nahrazují klišovitou symbolikou. Poselství o nekonečné kauzalitě násilí, ze které se musí člověk vymanit, jako cestu ven z onoho koloběhu ukazuje zase jen frajerský čin, který nepřináší nic víc než problematické hrdinství. Nejen díky obsazení Mahershala Aliho do mentorské role působí "Kecky" jako teen variace na grandiózní "Moonlight", jenže právě na rozdíl od jeho komplexnosti a bolestivé introspekce zůstává jen v rádoby oduševnělé teenagerské póze, která příznačně končí právě na hladině, pod kterou se "Moonlight" odvažuje potopit. Někdo možná namítne, že nelze tyto filmy a přístupy srovnávat, protože cílí na jiné publikum, ale je to právě takovéto podceňování teenagerů, které pomáhá onen koloběh omylů dospívání a jejich zpytování či zatvrzelého následování v dospělosti udržovat v chodu. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný (?! ), ani omylom! Kvalitná a drsná dráma , v ktorej hlavný hrdina (s három ako Slash) volá vždy na pomoc astronauta , ked' sa ocitá v nezávideniahodnej situácii. Snímka je natočená slušnou kamerou a s výborne fungujúcim soundtrackom, čo z nej robí nevšedný zážitok. Do toho mladý ešte rapuje svoje vnútorné monology... Boha, doporučujem všetkými štyrmi! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kým sa dostanete ku krádeži tenisiek, čo trvá asi tak 20 minút, započujete slovo neger minimálne 120 krát, potom som prestal počítať. Krásny príklad, ako si v špinavej diere černosi nadávajú do negrov, ale akonáhle jeden s nich opustí krysí brloh, stáva sa majstrom sveta vo vykrikovaní slova "rasizmus" a "diskriminácia". Ide vraj o sociálnu sondu, podľa mňa je ale mimoriadne vulgárna, kde sa okrem slova neger stále opakuje niečo ako vyfajčiť, do zadku, kurva, naser si, sukin syn atď. Ešte som žiaľ nedospel na takú úroveň, aby som dokázal pochopiť čiernu kultúru. Nikdy som sa veľmi nezaujímal o pravek. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se říct, že je to jenom snímek o tom, jak kluk lehce nabyl, lehce pozbyl, ale nechtěl se svého majetku vzdát, a tak zkusil, co bylo v jeho silách, aby se mu tenisky vrátili. Ale ta společenská situace je tak dobře podána, že jsem jenom zatínal pěsti z toho, co jeden druhému může člověk udělat. Navíc je to celé z příjemného, ještě skoro dětského pohledu, který se ale razantně mění. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola jedna obrovská čierna nigga telenovela! Určite to bolo zaujímavé, ba priam fascinujúce - avšak nie až tak v tom pozitívnom zmysle slova. Keď sa tak nad tým zamyslím, tak to bolo fakt ako v telenovele - akurát že namiesto intríg a klebiet sa tu bojovalo päsťami a zbraňami. Takže takto to vyzerá v černošskom ghette? Celý deň len pobehovanie po vonku, basketbal, štetky, a pouličné šarvátky? No ďakujem pekne. Nehovoriac o tom, že to ich afektívne správanie pôsobilo mimoriadne absurdne. No a v hlavnej úlohe "tenisky"! Ja neviem, som zmätený - ale ak to budem hodnotiť ako paródiu, tak aspoň na 2* to bolo. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Hustokrutopřísný. Nechat se zabít kvůli teniskám, nebo chodit v papučích..? Někdy může mít mladej kluk pocit, že to vyjde v podstatě na stejno. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Honba za ukradnutými topánkami, k tomu gangstar rap, nie príliš vydarené dialógy a veci, nad ktorými divák len krúti hlavou. Fakt sa z toho nedalo viac „vyčariť“?  P.S.: Čo tu robí Mahershala Ali? Osobné hodnotenie: 60% (**) ()

DaOtisAwe 

všechny recenze uživatele

Obyčejný, možná až hloupý příběh. Ale film na mě dokázal zapůsobit a atmosféru to má skvělou. Práce s kamerou je taky hodně fajn. Černošská hudba, rapované rozumy malého hrdiny.. Super ()

kockodan odpad!

všechny recenze uživatele

Celkově nudná sonda do low class niggerského prostředí. Kosmounat měl vnést něco umělecky hodnotného? Nějak jsem nepochopil proč v niggerském filmu neustále poskakuje Sandra Bullock ve skafandru z Gravity. A nakonec se nechat hloupě a zbytečně zmlátit thug negrem když ho mohl odprásknout, nebo si nechat jeho bouchačku, které se chytře zmocnil a s krytýmy zády v klidu odejít, to je hodno opvadu jen debilního negra! Tyto ad absurdum vyšroubované scénáristické veletoče vymykající se jakékoliv logice zdravého selského rozumu, ve stylu "ať máme pěkně drámo, zvrat a nějakou tu action nakonec", přímo nesnáším! ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Nie je ľahké byť tínedžerom keď žijete v slume. Tu vládne právo silnejšieho a rešpekt si môžete získať len silou alebo peniazmi. Keď nemáte ani jedno je to nahovno. Mať niečo značkové čo vyvolá obdiv spolužiakov je aj Brandonovou túžbou, lebo jeho matka má peniaze ledva na živobytie. Naskytne sa mu však výnimočná príležitosť, ale sen mu opäť vyfúkne džungľa. Vtipné je, že má podobu grázla, ktorý nosí gate spustené pod trenky. Nikto mu však nepomôže, hoci má pár kamošov, je to len banda veľkohubých sráčov. Je v tom sám. Sám sa musí postaviť a vydobiť si miesto v svorke. Slušné herecké výkony a dobrá produkcia vytvárajú uveriteľnú atmosféru beznádeje, strachu, úzkosti ale aj hnevu. Výborný nápad s Brandonovým imaginárnym alteregom v podobe kozmonauta, ktorý je súčasťou jeho predstáv a vytvára alternatívny svet, do ktorého by chcel Brandon uniknúť a zároveň odzrkadľuje Brandonove pocity. ()

SaintMichael 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, kamera a soundtrack opravdu dobrý, jen jsem si říkal, fakt se tam všichni pořád jen poflakujou, chlastaj, hulej a šukaj a nemaj co na práci? A prachy jim padaj z nebe? ()

Reklama

Reklama