Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Montgomery Brewster je neúspěšný baseballista, který právě zjistil, že je příbuzným zesnulého multimilionáře Rupert Horna. Pradědeček mu odkázal majetek v hodnotě 300 milionů. Má to pouze jeden háček - během příštích 30 dnů musí utratit 30 milionů. Když se mu to podaří, dostane celých 300 milionů. Zdá se to jednoduché. Pozor, ale má to svá pravidla. Peníze nesmí utratit za žádné hmotné statky, na konci nesmí vlastnit o nic víc než na jejím začátku. Vzhledem k intrikám správců to nebude mít jednoduché, naštěstí má na své straně chytrou přítelkyni a věrného spoluhráče. (TV Nova)

(více)

Recenze (66)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková komedie mnou viděná v našich devadesátkách, tudíž mi mohlo být tak 14 či 15 let. Tehdy se mi to docela líbilo, nevím, jak bych to ocenil dneska. Někteří tu zmiňují prý velmi podařený slovenský dabing Nogy a Skrúcaného, ten jsem ovšem neměl tu čest poznat, standardní český dabing však pokud se pamatuju nebyl špatný. ()

sud 

všechny recenze uživatele

"Brewsterovy milióny" mám v paměti ještě z útlého dětství se slovenským dabingem Miroslava Nogy a Štefana Skrúcaného, kteří tomu vtiskli neopakovatelné grády. A ani teď, s o poznání slabším, ale ne špatným, českým dabingem, to má své kouzlo. Odpočinková komedie se zajímavým nápadem, nic víc, nic míň. 60%. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Plný počet dávam za nostalgiu, lebo tento film milujem už od detstva, za skvelú dvojku Pryor+Candy, ktorým to proste iskrí a za geniálne hlášky aj situačný humor. Proste klasika za všetky drobné. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jeden z top filmov môjho detstva, odstupom času ale nie tak úžasný ako kedysi. Problémom je hlavne to, že je to viac o Pryorovi ako o Candym, ktorý aj v minime priestoru, čo má, dokáže hravo pretromfnúť svojho (vôbec nie zlého!) kolegu. Mierny nadpriemer. ____ PS: Len si preboha nepozerajte verziu, ktorá je na Slovensku. Na jednej strane má strašný dabing (nevhodný Noga/Skrúcaný ... Candy bez Vojteka nie plnohodnotný slovenský Candy!), ale čo je horšie, film je v takej strašnej kvalite, akú som asi pri žiadnom americkom filme nevidel. Už úvodný titulok "Hlavná slovenská požičovňa filmov uvádza" hovorí za všetko. Vo filme sa pár krát po obrazovke poprechádzajú modré pruhy, či čierne machule. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja viem, že to možno dnes už až tak vtipné nie je, ale tie nostalgické spomienky sú už raz v mysli zakorenené navždy. Aj so slovenským dabingom. Aj ja by som nakoniec Pryora volil za prezidenta proti jeho vôli. Teda pardon Montgomeryho, Pryor v reáli že vraj dosť chlastal. Keď bežala premiéra v tv, tak sme to v triede na základnej škole pozerali úplne všetci. Dnes už toto čaro vďaka množstvu tv kanálov, multiplexom a internetu filmy stratili. Lepšie povedované spôsob ich kolektívneho vnímania. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Táto pre mňa kultová komédia s výborným nápadom mi spríjemnila už niekoľko silvestrovských nocí a vždy si ju rád mrknem znova. Raz si jej dej chcem prežiť na vlastnej koži :))) ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Jednou to asi muselo přijít a poprvé mě nějaký film od Waltera Hilla zklamal... Brewsterovy milióny skoro vůbec neobsahují typický Walterův styl ani atmosféru, humor mají výrazně odlišný, tentokrát jen malá dávka hudby Ry Coodera zapadne v spleti notorických orchestrálek, natočeno je to (až na jednu geniální scénu s dlouhým video vzkazem starého dědka) naprosto rutinně a celé mi to připadalo jako průměrná rodinná komedie, kterou mohl natočit kdekdo jiný a možná (v případě režiséra vyloženě specializovaného na čisté komedie) i lépe. Námět o výhře 30ti miliónů a výzvě minout je za vybraný čas vzbuzoval očekávání nad vším, co se bude dít, dojde na více vtipných či zábavných scén, ale k mnoha z nim jsem se musel prodírat ve víru polonudného průměru a nakonec souhlasím s uživatelem Zagros, který svůj koment trefně uzavřel: Největším plusem filmu bylo to, jak jsme si všichni představovali, za co bychom to všechno dokázali sami utratit. Dvojice svérázně ujetého černocha a jeho tlustého kolegy mě sice spočátku bavila, ale do poloviny filmu se mi jejich humor okoukal. Nejlepší z hereckého obsazenství mi připadal Rick Moranis, který však tu má oproti Ohnivým ulicím jen dvě výrazné scény a pár štěků. Je celkem zajímavé, že hned po (dle mého názoru) nejslabším filmu Waltera Hilla následovaly v jeho tvorbě dva, které považuji od pana režiséra naopak za úplně nejlepší (Křižovatky a Extrémní předsudek). [60%] ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bláznivina s miliony, ale ne milionovým nápadem, přesto místy psina, to z toho absurdna. Skvělý dabing Drahomíry Kočové a celého brněnského studia. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Walter Hill a jeho jediný pokus o čistou komedii. I přes onu nádhernou "osmdesátkovou" atmosféru se v mých očích jedná o neskutečnou nudu, bez jakýchkoliv humorných scén. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Komentára k tomuto filmu sa zdržím, ale dôrazne budem nesúhlasiť s konštatovaním užívateľa JohnnyD, ktorý haní vynikajúci slovenský dabing. Tento dabing vyrobilo v roku 1987 pre SLOVENSKÚ POŽIČOVŇU FILMOV, štúdio DABING Koliba Bratislava a je to jeden z mála dabingov, ktoré sa dodnes zachovali v pozerateľnom (kópia) a počúvateľnom (zvuk) stave. Jeden z mála, ktorý STV ráčila vybrať zo svojho archívu a odvysielať. Takisto si myslím, že obsadenie hercov je skvelé (pozeral som nedávno na MARKÍZE americký remake HRAČKY, v ktorom PRYORa daboval PETER MARCIN a bolo mi nevoľno) a hoci VOJTEK zvláda CANDYho skvele, myslím, že aj SKRÚCANÝ exceloval. Navyše sa tu predviedla aj DEANA HORVÁTHOVÁ (dnes JAKUBISKOVÁ). Dnes by sa ju pre dabing asi sotva podarilo získať. :-) Suma sumárum: narozdiel od "bratov" z ČESKA, ktorí pravidelne skvelé pôvodné dabingy ÚPF (Ústřední pújčovna filmú) "súkajú" do novučičkých remastrovaných kópií, na Slovensku radšej vyrábame dabing nový a netrápi nás, že v prepadlisku dejín zmizli také skvosty ako: D.A.R.Y.L., ZLATÉ DIEŤA, SÚBOJ O POKLAD YANKEE ZEPHYRA či STARMAN. Nehovoriac o tom, že archív STV skrýva oveľa väčšie poklady (Stanica WUSA, MATADOR, POSLEDNÝ VLAK Z GUN HILLU či MOSKVA KASSIOPEIA). Poznámka pre užívateľa Zabriskie: DAN AYKROYD v tomto filme vôbec nehrá. (27.2.2006) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ještě si pamatuju, jak to v kinech byl poměrně hit a já na to nikdy nešel. Dodnes trochu nechápu, co na tom bylo tak hitového. Aura osmdesátek je fajn, ale jinak je to prostě ucházející lehoučký nadprůměr. Málo humoru, hodně předvídatelnosti. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Richard Pryor byl velká komediální hvězda 80. let, takže jsem čekal velkou zábavu, ale opak byl pravdou. Po filmu NEVIDÍM ZLO, NESLYŠÍM ZLO jsou BREWSTEROVY MILIÓNY dalším zklamáním na jeho účet. Ne že by on byl zas tak špatný, ale scénář mu poskytuje naprosté minimum dobrých hlášek a přestože mu zde kryje záda další výborný komik John Candy, film je až bolestně nezábavný. Navíc prakticky chybí písničkový doprovod, což je mínus.____Pokud chcete vidět nějakou povedenou "Hillovku" 80. let, doporučuju buď akční EXTRÉMNÍ PŘEDSUDEK nebo známou krimi-komedii 48 HODIN. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Takto to vyzerá, keď sa výborný nápad dokáže realizáciou nepokaziť. Je to vlastne ako sledovať sen mnohých z nás, že sa jedného krásneho dňa dozvieme o dedičstve po bohatom príbuznom. Film, ktorý som videl ako dieťa, ale aj tak mi utkvel v pamäti a veľmi rád si ho pozriem znova. ()

Reklama

Reklama