Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velice nezábavná komedie televizního ražení předstírá satirické naladění: pojednává o vykutálené majitelce honosné secesní vily. Časté inzeráty, v nichž nabízí prodej, však nemyslí zcela vážně, obratně těží ze zájmu často snobských adeptů na zakoupení. S těžkopádnými dialogy a bakalářovitou zápletkou si nevěděli rady ani herci, kteří se spokojili s obvyklým výrazovým klišé. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to včera po letech zas viděl a zjistil, že můj dojem utahaného filmu bez větší pointy byl správný. Dvě hvězdičky jen za některé herecké výkony ve vedlejších rolích. I přes svou stopáž spousta zbytečných scén, spousta zbytečného mlácení prázdné slámy, a konečně ani hlavní postavě člověk ty její motivy nevěřil. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Námět tohoto snímku je údajně zpracovaný z ´Bakalářské´ povídky a tak je tím vysvětleno, proč je ten příběh v celovečerní stopáži tak neuvěřitelně chudý. Hlavní role pro Stellu Zázvorkovou neměla v podstatě co přinést. Děj když se rozdělí na dvě poloviny, tak každá ta polovina přináší to samé. Nabídka honosné vily o kterou projeví zájem dvě rodiny, aby nakonec byla na poslední chvíli zrušena. Takováto realizace komunální satiry o vypočítavé ženě, zlodějském zelináři a početné rodině bohužel trpí přemírou nudy a naprosté nezáživnosti. Ční sice z toho určitá moralita, kdy vdova zneužívá zájemce k údržbě domu i k uspokojování vlastních nadstandardních potřeb, aby ji nakonec zůstaly oči jen pro pláč, ale v takovémto podání se celý koncept naprosto ztrácí. Oddechový film? Vtom to případě bohužel až moc. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Nadměrné metry, pořadníky, komise pro potraty... Hnus a (ne)chtěná sebekritika minulého režimu. Jasně, že je Stella Zázvorková mrcha (tady), ale rozhodně to není tím, že vlastní nadměrečnou nemovitost, ale tím, že mrchy jsou prostě v každém zřízení. Cyklická pointa jen potvrzuje, jak je sledování tohoto filmu zbytečné... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Údajně komedie, u které se ovšem téměř jistě nebudete smát... Opravdový normalizační hnus, i na svou dobu neskutečně pokrytecká pseudomoralita o tom, že peníze jako nejsou všechno. Hlavně v tom našem soudružsky gulášovém >socialistickém soužití< - že... Mravokárně užvaněná nuda s debilně vykonstruovanou záplekou a naprosto plytkými hereckými výkony, o režii zasloužilého umělce (!) Z.M. (při pohledu na jeho >dílo< bych opravdu rád věděl, za co ten titul dostal) ani nemluvě. Opět jednou typický doklad úpadku české filmové tvorby během sedumdesátých a osumdesátých let, porevolučně završen čestvými nástupníky těchhle našich úměleckých >elit< , ochotných účastnit se v jakékoli sračce. Navíc vidět dnešní velkou dámu H.-V. v lodičkách s bílejma ponožkama - toť pohled, za který celé to utrpení stálo. Ano, takoví (jsme) byli. Jak kdo, paní Veškrnová... ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Film není zdaleka tak špatný, jak se o něm píše - k mému překvapení - v obsahu. Naopak se mi líbilo, což není u českých filmů až tak časté, jak je výstižně charakterizována hlavní postava, s kterýmžto typem člověka se musí dříve či později setkat každý člověk, který usiluje o něco, ale brání mu v tom právě nerozhodnost a mynýry takové osoby. Zde jde ale o problém samoty, kterou hlavní hrdinka překonává neustálým pokusem prodat dům, ale hlavně díky tomu poutá pozornost jiných, o což jí jde a díky čemuž má její život náplň. Zdá se, že většina uživatelů hodnotila pouze podle obsahu, který je přiložený a který vůbec nepochopil podstatu filmu. ()

Zajímavosti (1)

  • Neherec Karel Bělohradský ztvárnil postavu taxikáře, kterým byl i v civilním životě. (M.B)

Reklama

Reklama