Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oddaný hororový fanúšik Joe (Lucas Neff) miluje strach a všetko, čo s ním súvisí. Strašidelné domy sú preňho už dlhšie nezaujímavé, pretože je skúsený a nedokáže ho nič vystrašiť. Pri jednej prehliadke dostane od cudzinca vizitku firmy Fear, Inc. Vraj sa jedná o firmu, ktorá dokáže pripraviť strašenie na mieru. Joe je trochu sklamaný, keď do korporácie zavolá a dozvie sa, že sú všetky miesta obsadené. Keď však po večernej párty v dome zhasnú svetlá a za oknom sa objavia tajomné postavy v čiernych plášťoch, zdá sa, že dostane to, po čom túžil. Fear, Inc. však používa vlastné postupy, ktoré vystrašia aj toho najskúsenejšieho hororového fanúšika. (Marceloo)

(více)

Recenze (44)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Hlavní postava (herec Lucas Neff) je jako vřed na prdeli a ten jeho ječící hlas mi trhal uši! Jako komedie to stálo za hovno, jako horror to bylo slabé. Za zajímavý konec dávám 30%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkem v pohodě hororová komedie, která dává přednost spíše humoru než stránce hororové. Gore zde prakticky není vůbec, za to narážek na hororové filmy dostatek. Najde se zde v průběhu pár zajímavých zvratů vrcholící nečekaným finále. 60% ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Horor, ve kterém vystupuje postava, jež má nakoukáno obrovské množství hororů, jsem si jakožto zdejší hororový expert pochopitelně nemohl nechat ujít. Námět snímku mě zaujal. Navíc jsem měl možnost zhlédnout několik vydařených kraťasů, kterými se dosud režisér Vincent Masciale prezentoval, takže jsem k jeho hororovému debutu přistupoval s lehkým optimismem. Výsledek vskutku není špatný a běžného hororového diváka způsob zpracování nepochybně zaujme. Avšak hororový odborník jako já musí snímku Fear, Inc. vytknout až přílišnou předvídatelnost děje, což jsem mimochodem kritizoval i u podobně laděného Scare Campaign ze stejného roku. Přesto běžnému fanouškovi hororu rozhodně doporučuji horor k projekci a uděluji plné tři hvězdy. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Oddaný hororový fanúšik Joe (Lucas Neff) miluje strach a všetko, čo s ním súvisí. Strašidelné domy sú preňho už dlhšie nezaujímavé, pretože je skúsený a nedokáže ho nič vystrašiť. Pri jednej prehliadke dostane od cudzinca vizitku firmy Fear, Inc. Vraj sa jedná o firmu, ktorá vám dokáže pripraviť strašenie na mieru. Joe je trochu sklamaný, keď do korporácie zavolá a dozvie sa, že sú všetky miesta obsadené. Keď mu však po večernej párty v dome zhasnú svetlá a za oknom sa objavia tajomné postavy v čiernych plášťoch, zdá sa, že dostane to, po čom túžil. Fear, Inc. však používa vlastné postupy, ktoré vystrašia aj toho najskúsenejšieho hororového fanúšika. - Počítal som s tým, že tento horor mi bude velmi sedieť, pretože už z názvu sa dá odhadnúť téma a ja tieto béčkové príležitosti na odviazanie milujem. V hlavnej úlohe chlap s krásnou frajerkou, ktorý je na drogách, ničoho sa nebojí, má obrovské znalosti v hororovom žánri a pobehuje v dome bez svetiel v svetríku Freddyho Kruegera. To proste musí fanúšika podobných záležitostí potešiť. V posledných týždňoch ma tieto hororové debuty naozaj prekvapujú a osobne uznávam tieto projekty, na ktorých je vidieť zápal a lásku pre tento žáner prostredníctvom nespočetných odkazov na horory, či už staré klasiky alebo populárne moderné kúsky. Potešil ma aj nekomplikovaný, ale za to pôsobivý a nepredvídatelný dej, ktorý funguje od začiatku až do konca a na scenári je možné poznať, že sa s ním pracovalo a nebolo to napísané len tak prvoplánovo. V neposlednom rade potešia aj mnohé hororové tváre z béčkovej scény, ktoré nedostanú vela priestoru, ale predsalen nie je problém pozrieť sa občas na nejaké nové obsadenie. S Fear, Inc. som velmi spokojný a rozhodne sa k nemu ešte niekedy vrátim. EDIT: 8.10.2020 - Tak som sa k tomu po rokoch vrátil a poriadne som si to užil. Pri druhom zhliadnutí už diváka väčšina vecí neprekvapí, ale vďaka zábavnému spracovaniu to ani na minútu nestráca dynamiku. V období pred Halloweenom super volba. + Richard Riehle + Maria Olsen + Abigail Breslin + herečka z All Cheerleaders Die + herec z Night of the Living Deb a Always Watching: A Marble Hornets Story + herec z Savaged, Suburban Gothic a The Neighbor + herec z 31 + herečka z The Human Centipede a The Human Centipede II + herec z Legend + herec z Pod ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Snaživá hororová komédia, ktorá sa pokúša stavať na celom tom hororovom KLIŠÉ a robiť si z neho nejakú tú uvedomelú prdel, no až tak celkom jej to zas nevychádza a sama ostáva skôr takým bezradným klišé. Obdobne ako nedávny, trochu podobný, no viac do hororu nasmerovaný "Scare Campaign". Ale z väčšej časti je to našťastie aspoň pozerateľná zábava, takže slabšie 3* si tam môže strčiť. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Fear, inc mohla byť solídna hororová komédia, potenciál tu na to bol, ale to by sa najprv musela dostať do schopnejších rúk. Určite musím pochváliť nápad s hlavným hrdinom, ktorý je milovníkom a znalcom hororov, čo v tomto žánri vždy predstavuje snahu naburávať bežné klišé, ale až na pár dobrých narážok na klasiky to nakoniec filmu vôbec nepomohlo. A môže za to aj veľmi zlé obsadenie, obzvlášť hlavný predstaviteľ, ktorý je nielen typovo nevhodne vybraný, ale hlavne hrá úplne zle a tak nedokázal dôstojne predať ani len ten základ svojej postavy, keď sa z hrdinu, ktorý si zo všetkého robí len srandu postupne zmení skôr na zbabelca. Svojim herectvom pochoval všetko, čo mohol. No vedľajšie postavy mu v tom tiež nijak nepomáhajú, väčšina ma vôbec nebavila a Caitlin Stasey ako jeho priateľka je aspoň sympatická, ale to je tak všetko. Dejovo tu tiež nie je o čo stáť, film sa snaží neskrývane inšpirovávať viacerými klasikami, hlavne Fincherovým thrillerom Hra, ale je to len nuda, skutočne aj napriek krátkej dĺžke ma to väčšinu času nudilo. Ale pochváliť musím aspoň záverečnú scénu, s ohľadom na to, aká je najobľúbenejšia hororová scéna hlavného hrdinu sa to celkom vydarilo. Film inak nefunguje ani v jednom zo svojich žánrov, ako horor to za moc nestojí, o atmosfére alebo napätí sa tu vôbec hovoriť nedá a úmrtí tu síce pár je, ale nemajú moc čím zaujať a ako komédia mi to tiež vôbec neprišlo vtipné. A vizuálne je to v rámci svojej kategórie aspoň priemer. Takže práve som mal chuť na nejakú krátku žánrovú zábavku, nechcel som nič viac, než funkčný dej, znesiteľných hercov, pár dobrých vtipov a možno nejakú tú drsnú smrť, ale ani toto som nedostal. Škoda času. 38% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som tejto "zábave" nebol nijak mimoriadne naklonený. No od určitého momentu si ma "Fear, Inc" predsa len získal. Hudba dobrá, sveter hlavného hrdinu vymakaný :) no a napriek tomu, že v tomto snímku ani omylom nejde o gore, prezentáciu násilia, lakačiek, či dokonca nejakých originálnych prvkov, vďaka samotnému nápadu, atmoške, spoločne so záverečnou tretinou, ktorá ponúka niekoľko zaujímavých zvratov - predsa len dostatočne zaujal - 60% ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Béčkový horor s céčkovými herci plus bolestně tragický scénář. A (ne)herec Lucas Neff byl tak zoufale přehrávající, že pod vlivem jsem byla spíš já.. a to pod vlivem silně emoční prudy. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hororová komédia, ktorá sa námetom očividne nechala inšpirovať snímkom Hra (1997). Len tomu režisér dodal komediálny nádych s ľahučkou prímesou hororových prvkov (ale podotýkam - len veľmi okrajovo). Úvod bol naozaj hrozný, tak uťahané a nezáživné, že som to skoro vypol. Našťastie sa to potom rozbehlo a dokonca mi pár krát aj skrivilo tvár od tlmeného úsmevu. Ako jednorazovka z núdze stačí, ale vážne len ako jednorazovka. 50/100 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Bafnu zprava, marná sláva, všechna hrůza polní tráva.". Fear, Inc. je obskurní firma se špatným píárkem, k níž se klienti rozhodně vracet nebudou (já tedy určitě ne). Zabil to i fearful casting. Joe je hororový fanoušek na baterky, takový Brouk Pytlík s kuchyňským sekáčkem, honící si triko před Beruškou, rozpáraný a znovu sešitý Ben je tam jen do počtu a jejich dvě holky měly při honění sexappealu míň než Andrej Babiš v noční košili, když ho v Čapím hnízdě honí pověstné motýle. Bát se nebylo o koho. Navíc Lucas Neff všechno "hrál" tak prkenně, že jsem se při každém entrée maskovaného maníka se sekyrou zaradoval, že to herecké dřevo konečně rozštípe na neherecké třísky. Lucas trapně hýkal jakože nadšením, pak zase dělal jakože realita a jak mocinky moc se bojí. Vrcholné WTF  - pižlání kámošovy ruky tupou pidlou. Pardon, rozbrušovačkou. Skutečná, gumová, skutečná, gumová...? Měl jsem sto chutí zařvat: "Tak si kousek uhryzni :-), snad poznáš gumu od masa, debile!" ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

No, už jenom z úvodu s Abigail Breslin bylo cítit, že to bude hodně suchý a taky že bylo. Strašně nezáživný, nudný, nesympaticky obsazený, vtipný mi to vůbec nepřišlo, nepousmál jsem se ani jednou. Finále bylo asi to nejpovedenější na celém filmu + scéna alá SAW. Nejvýraznější soundtrack. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušná konina který doplácí na stupidní plot twisty, tady je každých 5 minut nějakej a je to chyba protože pak to přestane být překvapení a hlavně posledních 20 minut je celkem utrpení. Nicméně první hodina je hodně slušná a ulítlá. I když hlavní postava je nesympatický idiot, tak to zachraňují ostatní herci na který se dá celkem koukat. Krve moc nečekejte, ale plno odkazů na horory, těch je tu dost a bavilo mě je pozorovat a hádat. Hudba je výborná hlavně závěrečný Theme doporučuji. Nicméně film není to nic extra ale na jedno zkouknutí jsem se bavil hodně. Škoda toho stupidního konce. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Chceli ste niekedy vidieť dobré spracovanie hororovej verzie filmu "The Game"? V tom prípade Fear, Inc. nie je film, ktorý by ste chceli vidieť. Nápad je vynikajúci, atmosféra ku koncu celkom funguje a dokonca mám pocit, že keby sme to tu mali počas celého filmu, tak to mohlo byť super. Bolo by to trošku obohrané a staré, ale kompletne fungujúce. Takto z toho máme rozbitý bordel, ktorý absolútne nevie, čím chce byť. V prvom rade poviem, že kedykoľvek sa film snaží byť vtipný, tak sa z toho stáva absolútna bolesť na pozeranie. Lucas Neff je podľa mňa neskutočne otravný. Nemohol som ho počas filmu stráviť a každá scénka s ním, keď sa rozhodne, že sa bude baviť je otravná a bolestivo nevtipná. Plus musím povedať, že všetky tie filmové referencie ma neberú. Je pravda, že je v prvej a druhej tretine pár dobrých momentov. Ako napríklad správy, ktoré vysielajú budúcnosť. Alebo "Saw" momentka. Ale človek súčasne musí stráviť postavy, ktoré sú mu úplne ukradnuté. A posledná minúta viac menej zabije všetko, čo bolo v jednej chvíli aj celkom dobré. Okey, bez toho, aby som spoiloval dej poviem, že keď sa rozhodne Joe vziať veci seriózne, tak všetko má úplne iného ducha a všetko je zrazu aj sledovateľné a zaujímavé. A dokonca to aj vytvára atmosféru. Prial by som si, aby toho bolo viac počas úvodných častí filmu, ale nemôžem mať všetko. Takže som sa s tým zmieril a pokračoval vo filme. Ale ako to už býva, potrebujeme tomu dať ešte jedno trošku krvavejšie zakončenie, ktoré akosi zabije všetko, čo bolo predtým. Myslím si, že by stálo za to, aby to niekto prepracoval a urobil z toho dobrý remake. Má to potenciál na to, aby z toho bolo niečo skutočne desivé a pritom fascinujúce. Tento film to ale nie je a mrzí ma to. A za to všetko môže fakt, že to chceli viac urobiť ako komédiu, než ako horor. A hlavný hrdina je počas prvej hodiny ten absolútne najhorší hlavný hrdina, čo som mal možnosť vidieť v hororovom filme za celý svoj život. Som rád, že taký neostane až do úplného konca, ale aj tak to nezmení to, čo sa už stihlo stať. Film neodporúčam. Osobne si myslím, že tento nápad lepšie spracoval niekoľkokrát vo filme spomenutý David Fincher" vo svojom "The Game." A to je film, ktorý by ste si mali pozrieť, ak ste ho ešte nevideli. Toto môžete pokojne preskočiť. Hodnotenie: C- ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Jako jo dobrý. Tenhle film mi akorát připomněl to, že si kolikrát říkám jak bych se choval v hororu já. Horor je to spíše minimálně, protože se zde hraje na humornou notu plnou hororových odkazů, hlášek a citátů. Pro každého hororového fanouška jasná povinnost. Jako jednohubka s celkem překvapivým finále to úplně stačí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přiznaná hororová variace na Fincherovu Hru, která se úporně snaží o to být vtipná, ale příliš jí to nejde. A přitom by stačilo jen přepsat titulní roli tak, aby hlavní hrdina nebyl úplnej kokot. Ale to by chtěl člověk asi moc. A vzhledem k tomu, že to jelito prakticky neslezlo ze záběru, zůstal relativně vtipný nápad totálně zazděný. Pobavil alespoň konec a dobře se koukalo na Caitlin Stasey, ačkoliv hrát tahle holka vůbec neumí. 25% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Zhruba do poloviny filmu jde o výtečnou a pro mě pětihvězdičkovou zábavu, jejíž chytrá stavba se ale postupně tvůrcům rozpadne pod rukama, začnou kupit jeden nesmysl za druhým, až se sami zadusí směšnou prvoplánovostí. Mohlo jít o velkou událost, takhle zase jenom průměr. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Fear, Inc.“ není vyloženě skvělou komedií, na to má přece jen nějaké ty slabé momenty, ale na druhou stranu se nejedná ani o komedii špatnou. Hra na diváka je zde docela dobrá, a tak vás to dovede chytnout a udržet až do konce, což se mi zamlouvalo. I když už je finále vlastně jen jedno velké hororové klišé, tak nad ním prostě mávnete rukou s tím, že tu cestu k němu jste si užili. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Škoda, že hlavní představitel neumí vůbec hrát, kdyby tvůrci vybrali lépe herce do hlavních rolí, tak by to možná dopadlo o něco lépe. Příběh má rozhodně nějaký potenciál, ale jakoby s tím nikdo nechtěl nic udělat. Až na pár odkazů ke klasickým hororům, které mě potěšily je to film na nic. Nefunguje to vůbec jako horor, rozhodně vůbec jako komedie a možná trošičku jako thriller. ()

Reklama

Reklama