Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízkej budúcnosti je Morgan Sullivan (Jeremy Northam), túžiaci po trošku vzrušujúcejšom živote, zamestnaný ako priemyslový špión spoločnosťou Digicorp, celosvetovou počítačovou spoločnosťou. Digicorp mu pridelí povinnosť zúčastňovať sa na rôznych schôdzkach po celej Amerike a zaznamenávať prejavy. Ale potom, keď Sullivan stretne záhadnú ženu, Ritu Foster (Lucy Liu), si začne uvedomovať, že jeho práca vôbec nemusí byť tým, čím sa zdá. Zostupuje do hlbokého podsvetia vymývania mozgov a bojuje, aby si zachoval svoju vlastnú identitu. (genetique)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Spíše takový špionážní thriller zahalený v hávu laciné sci-fi s kapkou romantiky. Spíše než brilantně vymyšlené mi to příjde záměrně překombinované, aby to vypadalo zajímavě a cool, Sci-fi je tu jen pro potřeby scénáristy, aby nemusel nic složitě vysvětlovat a mohl vymýšlet gigantickou databázi a poněkud laciné triky. Béčko jak vyšité, jen bych čekal trochu více vysvětlování v rámci promrhaných možností hloubky děje. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Konspirace. Korporace. Kopie. Konfigurace (chybná). Především vnitřně nepoctivý film, jenž předstírá inteligentní alternativu ke zkorumpovanému světu (lhostejno, zda ona zkaženost je domnělá či skutečná), přičemž sám nenažraně přijímá jeho pravidla (IMHO). No, tak je to hezky natočené... No a co... Jedna hvězdička s pachutí odpadu. Fuj. ()

Reklama

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Perfektní sci-fi, pro některé možná předvídatelné, pro mě ultra zábavné a napínavé, kreativní. Ani minutu jsem se nenudil. Po dokonalé Kostce Natali potvrzuje, že na to prostě má a ukazuje, že je schopen kromě dokonalého navození atmosféry a pohrávání si s divákem odvyprávět i příběh. Mrzí mě, že zatím nemohu sehnat Nothnig a zároveň se těším na Splice. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Tento film bych shrnul v jeho kladech a záporech. Klady: Po celý film, zejména zpočátku, velmi zajímavý motiv pro film, kdy se jedná o tzv. brainwashing. Na konci i celkem zajímavá pointa. Zápory: Film na mě působí trochu amatérsky; výběr pro hlavní roli (J.Northam) byl velmi smutný (jeho divné grimasy např.); hlavní sídlo tzv. Trezor působil celkem komicky; místy chaotický příběh. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalšie, tematicky a pointovo zaujímavé oživenie sci-fi hi-tech žánru, ktoré vďaka krátkej minutáži nestráca počas celej dĺžky na atraktívnych obrátkach. Trochu mi vadilo, že za každú cenu chceli byť tvorcovia originálni a pár scán mi úplne bilo do očí. Ale divácky pomerne priaznivo nenáročné a priehľadne spracované, čo sa pri podobnom námete cení asi najviac. 80%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Číslo 436- 726- 3993, které je zakodováno v Job 13:17, jsou první písmena z věty "Hear diligently my speech, and my declaration with your ears". Toto číslo je v rozporu s dohodou o užívání telefoních předpon 555 ve filmech. (TomikZlesa)
  • Job 13:17 použítý pro zakodování čísla zní "Poslouchejte pilně řeči mé a zprávu mou pusťte v uši své." (TomikZlesa)

Reklama

Reklama