Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Proslulý archeolog Robert Burns (STEVEN SEAGAL) najde ve starověkých ruinách východní Číny vzácné artefakty. Měly by být zrestaurovány, ale čínská mafie Tong má vlastní plány. Burns zjistí, že mafie využívá cenné památky jako schránky k pašování drog do zámoří. Od té chvíle si nemůže být jistý životem. Je falešně obviněn ze smrti svého asistenta a uvězněn. Po propuštění je zapojen do vládního plánu na likvidaci mafie a stává se návnadou v nastražené pasti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (183)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Seagal nikdy nemá dost a tak kouzlí i v tomto na jeho tehdejší období vcelku koukatelném filmu, kde si zahraje hodně vážnou a mystickou postavu v docela zajímavém archeologicky laděném filmu, který se nakonec zvrtne do čisté vybíječky, které Steven ale šéfuje vcelku zdarně, jen je to hrozná nuda a skoro nic se během filmu neděje. Právě tady je vidět jak přibral a tak je naprosto k ničemu sledovat akční scény s ním, protože pomalejší už těžko najdu. Každopádně horší filmy jsou a asi i budou. Zabiják je prostě pro Stevena průměr. Možná trošku horší, ale příběh na první pohled zas tak hrozně nevypadá. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Seagal je tlustej, čínský mafiáni jsou tlustý... Jinak režie dosahuje rozměrů téměř "Uwe Bollovských" pořád někde něco hučí nebo je to aspoň zpomalený. Všichni tam maj furt strašně trapný čínský filosofický kecy. Dále mě dostal hlavní Boss kterej je celej film v jedný místnosti a sedí na sedačce a pořád dokola řiká "Musíme vyřešit problém ať to stojí co to stojí" nebo další super výrok "Profesor se stal problémem." Bitky jsou debilní a debilně setříhaný nebo ve tmě jelikož je Steve tlustej a už mu to prostě nejde. Vrcholem filmu je bitka s opičím mužem (to jsem se opravdu smál). Jediný co stojí za zmínku je asi Michelle Goh v roli čínské policistky jelikož je opravdu hezká. Seagal má navíc hlas jak vychlastanej Hellboy, ale nestěžuju si protože na Zabijáka jsem se podíval právě proto že je debilní. Celkem jsem se pobavil. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hovorí sa, že musíš zabiť jedného, aby si zastrašil sto. Ja budem musieť zabiť sto, aby som zastrašil jedného. Určite vieš, ako to myslím.“ Vieš čo, Steven? Možnože aj troška viem, ako to myslíš, každopádne určite nad tým nemienim prehnane dlho uvažovať. Pôvodne som ti chcel za toto čudo dať až 40%, pretože na rozdiel od iných video-filmov, ktorými nás v posledných rokoch zásobuješ, aby si mal z čoho platiť faktúry, ma pozitívne prekvapili drsné akčné scény, obsahujúce fajn nápady a namiesto tvojho dabléra sa v nich hýbeš ty sám. Síce neohrabane, ale hýbeš! To je obrovský úspech a aby som ti pravdu povedal, už som čosi také od teba veru ani nečakal. Lenže keď som si predstavil, že by som túto sračku musel vidieť ešte raz... fúha. Nezmyselný scenár (to už nie je ani podpriemer, Steven), otrasné herecké výkony (tak si si teda zahral už aj archeológa), hnusná výprava, od prvej minúty nelogické blbosti (vieš, že po tebe ide ázijská mafia a prvé, čo urobíš, je, že večer prídeš domov a ľahneš si do postele s manželkou?)... musím pokračovať, Steven? Naozaj? NAOZAJ?! ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Přidáno s časopisem... :-( Nevím, proč nám to dělají... Za biják zabiják vkusu i zdravé mysli... Něco mezi odpadem a malou hvězdičkou, ale nakonec - jedna, to aby byla rezerva na ty skutečné sračky... ()

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Do nebe volající slátanina, která je plná směšných dialogů a těžko uvěřitelných akčních scén. Podle mě byly nejtrapnější ty rádoby drsný proslovy u stolu. Chvílemi jsem se nubránil smíchu. Létající holič mě fakt pobavil. Nejhorší na tom je, že kdybych Stevena někdy potkal, tak bych si s ním rád pokecal, je to docela sympaťák. Bohužel jeho filmová tvorba stojí za starou belu. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Dát tomuhle dílku jako hodnocení "odpad" je vlastně docela nespravedlivé - jednak tím urážíme ostatní filmy, které do této kategorie spadají, jednak film místy baví takovým tím kouzlem nechtěného. Natočit něco tak programově špatného je vlastně výjimečná záležitost, neboť kdyby se o totéž kdokoli pokusil záměrně, nejspíš se mu to nepodaří. Šílený střih, choreografie, herecké obsazení, dialogy. 10 % celkového dojmu je opravdu za nechtěný humor.Kdo jen dal tuhle partu dohromady... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Spojení Seagal - archeolog zní podivně a já osobně si ho v této souvislosti dokážu představit jen jako tu kouli, co se valí na Indyho v úvodu Dobyvatelů ztracené archy, ale pozor! Samozřejmě jsou to jen mimikry a on je ve skutečnosti pomstychtivý, nelítostný zabiják, co se rozhodl poslat Čínu v žebříčku nejlidnatějších zemí světa o pár míst níž. Samotný film je jeden velký omyl, který nejspíš začal tím, že hlavnímu představiteli zavolal jeho agent s nabídkou role, v které bude potírat triády a jelikož Steven rozuměl "pojídat rolády", na nabídku bezděčně kývnul.. A víte co? Já v tomto vánočním čase stolů prohýbajících se pod tíhou cukroví a uzenin nacházím pro kondici "univerzitního profesora archeologie z Yale" pochopení a dávám mu dvě betlémské hvězdy - snad si za ně zaplatí čistírnu pro svůj obnošený kožený kabát.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal po sté jinak. Vážně. Archeologa si ještě nezahrál. Stevene, po Lovci policajtů jsem ti dával naději, ale marně. Seagal už není ten štíhlý chlapík, který bez pomoci kameramanů lámal ruky se stejnou lehkostí, s jakou Sly střílel vietnamčíky. Vizuální efekty se sice můžou rovnat s třicet let starými filmy, ale dnes by neobstály ani v tamagotchi. Hudbu jsem rozeznal jen málokdy a herci se tam taky párkrát mihli. Nejvíce mě pobavil ten nejdrsnější šéf čínského podsvětí, jakého kdy film poznal. I spolu s jeho partají, která nedělala nic jiného, něž potahovala kouř z doutníků a přikyvovala hlavami... Tento film je prostě mimo. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No, bez spomalených, otrasne natočených scén by mal film možno pol hodinu a ani tým úbohým príbehom sa nedá povedať, že by zaujal viac ako hocijaký sitcomový seriál. Steven je tu tak tlstý, že museli zohnať asi najtučnejších čínskych hercov, aby sa to aspoň ako-tak vyrovnalo. Napätie je vo filme asi len vtedy, keď sa bojím aby si Seagal pri nejakom chmate nenatiahol sval, takže asi toľko. 15%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Po neúspešnom Na pokraji smrti sa už Seagalova kariéra definitívne presunula na videotrh, odkiaľ sa už vlastne nikdy nedostal a tak za tie roky vyprodukoval množstvo filmov rozličných kvalít. A Zabijak, ktorý je jedným z jeho prvých videofilmov síce určite nepatrí medzi tie najkvalitnejšie z nich, ale rozhodne medzi tie najzábavnejšie. Zápletka vo svojom úplnom základe je štandard, muž s tajomnou minulosťou, ktorý zistí, čo nemá, kvôli čomu príde o manželku a tak sa ju rozhodne pomstiť, ale to prevedenie je teda poriadne podivné. Hlavne to celé pôsobí úplne neprirodzene, skoro, akoby sa film odohrával v nejakej alternatívnej realite, hlavne tou zvláštnou atmosférou. Aj napriek tomu, že tu Seagal stojí proti niekoľkým mafiánskym klanom, tak bojuje takmer výhradne proti ich šéfom a niektoré scény ma vôbec nebavili, napríklad taká návšteva tetovacieho salóna, alebo viacero nudných dialógov, ale inak si film väčšinu času udržuje svižné tempo a slušnú úroveň zábavnosti a tak ma to celkom bavilo. Pomerne spokojný som aj po akčnej stránke, ktorá je postavená na súbojoch a tie sa vydarili. Samozrejme sa nemôžu porovnávať s akciou v Seagalových starších filmoch, ale je ich pomerne dosť, majú slušnú choreografiu, nechýbajú zlomeniny a Seagala v nich väčšinu času vidno, pričom predvedie aj dostatok výborných chvatov. Najviac mi sadol súboj s dvojicou mníchov, ale vlastne na všetky súboje sa dobre pozerá. Ale mimo nich už nie je o čo stáť, film síce ponúkne až dve automobilové naháňačky, ale ani jedna ma nebavila, k tomu nejaký ten umelý výbuch a padne pár výstrelov, ale o plnohodnotnej prestrelke sa tu určite hovoriť nedá. Čo sa týka obsadenia, Steven Seagal má stále charizmy na rozdávanie a v akcii nemá problém, celkom ma bavila aj dvojica policajtov Corey Johnson a Michelle Goh, no ich línia mohla byť zaujímavejšia, ale záporáci pôsobia dosť zvláštne, väčšinu času len sedia pri stole a rozprávajú sa, ale náhodou to pôsobí pomerne originálne a vtipne. Režijne a technicky je film ale na tom veľmi zle, aj napriek pomerne slušnému rozpočtu má teda biedny vizuál, nielen zlými efektami a výberom lokácií, aj keď pár interiérov nie je najhorších, ale viaceré scény sú aj po stránke logiky úplne mimo, napríklad správanie sa lietadla počas zisťovania informácií z pilota. Toto si teda mali tvorcovia ustrážiť, takto to vyzerá ako ten najväčší brak. Takže v tomto prípade úplne chápem tie slabé prijatia, Zabijak je po mnohých stránkach objektívne poriadna katastrofa, ale ja si ho aj tak celkom užívam, zápletka o pomste, čínska mafia, Seagal v hlavnej úlohe a plno slušných súbojov, pri správnej nálade sa pri tom slušne zabavím. 74% ()

Lavran odpad!

všechny recenze uživatele

Zolův Zabiják je proti Oblowitzovu dílu nepředstavitelný varietní hudlař! Celá ta děsivá blamáž se odehrává v jakémsi prapodivném bezčasí, kde neplatí ani ty nejzákladnější zákony logiky - svět pro svět. Střihač s režisérem (určitě bezva chlapíci) zřejmě před společnými dýchánky trávenými nad natočeným materiálem požívali nebývale velké množství halucinogenních látek, protože práce jim evidentně šla pěkně od ukájivé ruky. Nebohý scénárista musel celý příběh sepsat za stavu totální ztráty osobnosti a ještě k tomu vzhůru nohama s hlavou v kbelíku s ledovou tříští. Na chudáka diváka se sype olbřímí lavina debilních replik (povětšinou jde o čínské mudrosloví), které zdejší postavy pronáší s naprostým až věrolomným přesvědčením. Vrcholem vší filmařské snahy jsou naprosto odvázané (rozuměj odvázané od reality) "mlátičkové" scény, v nichž je oplácaný Seagal postaven i před takový oříšek jakým je levitující maník na pokraji epileptického záchvatu. Ale s čím by si Steven neporadil! Když už jsem se netěšil na nic jiného, tak alespoň na finální zúčtování s apatickým bossem, který se za celé trvání snímku nezmohl na nic jiného, než na užitečné průpovídky typu "Zbavte se toho profesora! Profesor je problém! Profesor...bla bla bla,", přičemž se jeho banda neschopných noshledů dramaticky měnila v jednu objednávku pro bednáře za druhou. Ukázalo se ovšem, že kromě chorobného tíhnutí k hlavolamům nebylo v bossově ďábelsky chladné mozkovně zhola nic inovativního. A tak veškeré příkladné popkulturní a archytepální příklady ukončily svou kariéru stejně spolehlivě jako se kdysi dávno zavřelo Rudé moře za Mojžíšem. Steven Seagal byl opravdu nenapodobitelný profesor archeologie a těžko na něj budu moci zapomenout! Ano, i ty nejhorší kinematografické zážitky jsou jistou formou zkušenosti, ačkoliv hrozí nebezpečí, že se budou pravidelně vracet v podobě nočních můr. A co nás nezabije, to nás posílí před dalšími podobně zabijáckými sekundanty...:) ()

Spooner odpad!

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době jsem se kouknul na nějakýho toho novějšího Seagala a opravdu jsem nestačil zírat. Zápletka je něco šílenýho, režisér je asi nějakej nevlastní Bollův brácha (jestli natočí Uwe něco se Seagalem, tak to teprve uvidíme to pravý dno) a choreografie akčních scén je kapitola sama pro sebe. Seagal někam přijde, naběhne na něj nějakej číňan, Seagal do něj strčí a chlápek odlítne na druhou stranu místnosti a už se nezvedne. To je tak většinou všechno,protože Seagal se kvůli pupku už ani neotočí a ten kabát taky dělá svý. Prostě hroznej shit, i když místy docela zábavnej. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Začátek docela nadějnej a originální. Seagal jako archeolog který se náhodou přimotá k pašování drog, to tady ještě nebylo... Nicméně v půlce filmu se karta obrací a stává se z toho klasická Seagalovská storka o pomstě, takže pak už na nějakou originalitu zapomeňte. Nicméně tento film v produkci Milenium films má přeci jenom aspoň minimální profesionální kvalitu a i když je blbej až to bolí, tak tu máme aspoň solidní porci bitek ve kterých se i objevuje velké sádlo osobně a tady rozhodně ještě nevypadal špatně. Co mě nasralo je to množství debilních a naprosto samoúčelně používaných zpomalovaček. Jinak by akce byla i celkem přehledná, ale místy se ten film snaží bejt až moc cool. Každopádně původní odpad mi v tomto případě přijde poněkud přísný a za těch aspoň pár soubojů a přijatelnou Seagalovu image si to tu 1* zaslouží i když nelze popřít, že v té době měl Stevo ještě rozhodně na víc.20% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Momentálne nechápem také nízke hodnotenie tejto Seagalovky. Seagal tu cestuje po celom svete ako James Bond, ničí japonskú mafiu jednu po druhej, bije sa tu, láme kosti, zabíja a to všetko v odľahčenom duchu pod taktovkov Michaela Oblowitza - takého video Michaela Baya. ()

Reklama

Reklama