Reklama

Reklama

Lucie Tour

  • Československo Lucie Tour 90
Dokumentární / Hudební / Krátkometrážní
Československo, 1990, 31 min

Obsahy(1)

Portrét rockové skupiny natočený během jejího turné po Československu v roce 1990. Film zachycuje atmosféru historicky prvního turné kapely Lucie. V listopadu 1989 se Lucie přidala ke stávkujícím umělcům a její skladba Už se nechcem nikdy vracet se stala neoficiální hymnou. V tomto období se však kapela také plně profesionalizovala a propadla hektickému životu: prakticky neustále byla na cestách nebo ve studiu. Téhož roku vyšla ve stotisícovém nákladu její první, eponymní deska. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dámy a pánové. Dnes večer v 19:00 v PKO koncert skupiny Lucie a skupiny Plexis. Lístek stojí jenom 20 korun." Tak za dvacku bych šel tehdy a neváhal bych ji obětovat ani dnes. Co se týká dokumentu o koncertování v Čechách, na Moravě, ve Slezsku a na Slovensku, tak mě nejvíc bavilo to šaškování na tanku, exhibice v koupelně a Kodymova touha své kolegy postřílet. Jinak je to spíš taková prezentace skladeb z prvního a dle mého názoru nejlepšího alba skupiny Lucie, doprovázená rebelským požíváním alkoholu v pracovní době a močením na veřejnosti. Tehdy mě to bavilo a i dnes se na to se zájmem podívám. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Deviza tohoto dokumentu skví především v tom, že nás (pamětníky) baví podívat se zpátky. Přestože už se nikdy nechcem vracet tam, kde nám bylo mizerně. Zajímavé, úsměvné, skvělé, že to Ondříček tenkrát natočil. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Na svoji dobu velice zajímavý (respektive netradičně vytvořený) dokument. Vlastně to moc o tom turné ani není, spíš se jedná o speciální pohled na kapelu s výběrem nejlepších songů tehdejší Lucie. Celkově je to mezi 3/4 hvězdami, za kapelu Lucii a Ondříčka lehce zaokrouhlím nahoru. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Slovo dokument se pro tuhle jízdu ani nehodí. Je to spíš anarchisticky natočenej průlet několika koncety s experimentálními psychedelickými vsuvkami. Zkrátka něco takového, co mohlo vzniknout jenom v devadesátkách. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Kompozičně pěkně sestavené úryvky z tour s dotáčkami. Pěkná hudba, vtipná kamera, hezké texty, překrásní sexy kluci. Co více si přát? ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Kvalitově a obsahově je na to 3 hvězdičky, ale to bych jim prostě nemohl udělat! Už za měsíc, kurňa! Tohle sou vlastně jen poskládaný nahrávky do sebe a jako podkreslení jsou nahrávky ze studia. Asi se to má tvářit, že je to nahraný z koncertů, ale neni :o). ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Snad nebylo lepší příležitosti tento snímek vidět,než 29.6.2013 těsně před koncertem Lucie v Karlových Varech po jejich devítileté pauze.A co následovalo po dokumentu......byla jedna velká jízda!!!!! ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý dokument o jedné z nejúspěšnějších českých hudebních kapel, konkrétně z jejích počátků. A to je právě na tom nejvíce zajímavé. Vidět, jak Lucie vypadala v porevolučním roce 1990, pár měsíců po vydání své první desky. Vidět, jaké to tehdy byli mladé máničky, především Koller s Kodymem, ačkoliv Koller už měl 29 let, ale tak není to vůbec na něm vidět. A vidět i to, jak tehdy hráli v klasických rockových klubech, což si dneska nedokážeme vůbec představit. Obzvláště my, co jsme je poznali až na konci 90. let, kdy už objížděli vyprodané stadiony. Právě tohle mne zaujalo nejvíce. Ještě více to kontrastovalo s následně uvedeným koncertem EVOLUCIE 2018, který hned po tomto dokumentu běžel na ČT Art. Zaujmou i ty staré záběry, jak jezdili po celé ČSR, jak lístek na jejich koncert se skupinou Plexis stál jenom 20 Kčs či šaškování na tanku. Celý dokument je provázen písněmi z jejich prvního alba, konkrétně Oheň, Šrouby do hlavy či Dotknu se ohně. [64. hodnocení, 6. komentář, 65%] ()

Reklama

Reklama