Reklama

Reklama

Evropská divočina

(seriál)
  • Velká Británie Europe's Great Wildernesses
Velká Británie, 2016, 3x45 min

Obsahy(1)

Od středozemních korkových lesů po stále zelenou tajgu pod polárním kruhem představují zalesněné oblasti v Evropě ta nejkrásnější místa na planetě.
Přestože je Evropa druhým nejmenším kontinentem na Zemi, nabízí neuvěřitelnou rozmanitost. Teplota se na starém kontinentě pohybuje od 40 C do –40 C. Evropská divočina je třídílná dokumentární série zkoumající divokou zvěř a mozaiku biotopů, ve které žijí.

1. Život v mrazech V určitých částech Evropy doba ledová nikdy neskončila a pro mnoho zvířat tak v mrazech pokračuje boj o přežití.

2. Zelené srdce Evropy Od středozemních korkových lesů po stále zelenou tajgu pod polárním kruhem představují zalesněné oblasti ta nejkrásnější místa na planetě.

3. Evropské vody Potoky a řeky, které protínají evropskou krajinu, jsou spolu s roklemi, jezery a močály domovem neuvěřitelného množství divoké zvěře. (National Geographic)

(více)

Recenze (1)

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní pořad je vhodný nejen do hodin přírodopisu. Žáci se při něm mohou dozvědět, jak vypadá příroda na evropském kontinentu. Vhodnější je ale pustit pouze kratší vybrané pasáže, protože při zařazení celé epizody budou mít problém s udržením pozornosti. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama