Reklama

Reklama

Mamka a taťka

  • USA Mom and Dad (více)
Trailer 1

Když davové šílenství neznámého původu způsobí, že rodiče z poklidného předměstí obrátí svou zlobu proti vlastním dětem, Carly Ryan (Anne Winters) a její bratr Josh (Zackary Arthur) musí bojovat o holý život a bránit se surovým útokům ze strany těch, kteří je přivedli na svět (Nicolas Cage a Selma Blair). (Bontonfilm)

Recenze (216)

POMO 

všechny recenze uživatele

Na toto by nemal gule ani Edgar Wright! Anarchisticky antirodinná čierna komédia v duchu Snyderovho Dawn of the Dead, v ktorej nemasakrujú zombíci, ale rodičia - svoje deti. A tie sa musia pred pošahanými moms & dads zachrániť a my im držíme palce! Satyra z amerického predmestia, aké by si ho niekedy rodičia v duchu priali (sorry, kids!). Superfunkčný soundtrack, chvíľami parodicko rodinne spielbergovský, ale väčšinou moderne elektronický, ambientný. A vychytané strihačské a videoklipové fígle. Blbina, ale parádne vysústružená a hlavne odvážna! [Sitges FF] ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Má to vtip, koule a standardně psychotického Nicolase Cage. Sedlo mi to do nálady a pobavilo mě, jak to bylo brutální a podvratné. Asi nejlepší role, co jsem kdy viděl pro Selmu Blair, která dokázala s Cagem držet krok. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

The moment you cast Nicolas Cage into one of your movies, you automatically drop all genre classifications. It just becomes Nicolas Cage. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“MŮŽE TO BÝT PŘÍRODNÍ JEV…“ /// Virus (či co), kterej pomocí rodičů likviduje parchanty (v USA). Hororový herecký výkony. Vtipu moc není – teda jako beru, že to celý má bejt jako vtipný, ale nejlepší gag stejně nedotáhli do konce. Dlouho je to taková trhárna, ve který zombíky nahradila levnější varianta přinášející smrt. Překvapil mě Cage. Má tam fajn dramatickou scénu, která sem snad ani nepatří. Později z toho trochu tý černý morbidity kouká, ale myšlenka je černější než provedení. A celkem ujde ta závěrečná cca 20ti minutovka. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přestala mě bavit hra na tátu a mámu. 2.) Umřel mi kámoš (a jeho máma se divně tlemí). 3.) Thx za titule „Kasparov88“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Hororov, kde deti zabíjajú svojich rodičov, tu už niekoľko bolo, tak prečo to neskúsiť opačne, že. Proti nápadu nemám nič, ale takmer všetko ostatné mi vadilo. Nicolasa nepovažujem za zlého herca, ale v tomto filme ma viac iritoval ako bavil. Odľahčený štýl je fajn, ale toto bolo podľa mňa až príliš. Kto čaká masaker detí, sa samozrejme nedočká, gore žiadne, napínavé to tiež nie je, a vtipné ani omylom. Najviac ma vyložene srali flashbacky, najmä keď vyskočili počas nejakej akčnej scény. Načo to bolo dobré? Prvá hodina bola len pobehovanie a nuda. Ešte že Lance Henriksen to zachránil, takže v závere to celkom ožilo. Inými slovami, akonáhle ma to začalo baviť, už aj nasledoval koniec. Sklamanie na celej čiare s niekoľkými dobrými momentami v záverečnej tretine. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Leden je klasicky na horory mrtvý a tahle novinka s Cagem a Selmou Blair, také příliš neuchvátí. Nápad je super, ale velmi nevyužitý. Rodiče z ničeho nic chtějí zabít své děti a vypukne tedy epidemie, ale pokud na nějakou vraždu dojde je bohužel mimo záběr, tedy horor opět bez krve, což je velký palec dolů. Humoru film také příliš nepobral a Cage přehrával tragicky, je až s podivem jak kdysi excelentní herec nyní spadl na absolutní herecké dno. Naštěstí film nějak výrazně nenudí a občas se objeví napínavá scéna, ale jinak pro mne docela zbytečný film. 55% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, děti jsou prostě zlo. Jednu chvíli hltáte život plnými doušky, a pak najednou tlačíte kočár a obětujete čas, peníze i osobní pohodu pro někoho, kdo na vás vůbec nebere ohledy. Přičemž s přibývajícími roky je to akorát horší, takže vlastně jen jeden direkt za druhým čekáte až vás vaše investice do pokračování lidského pokolení pošle do prdele. Jenže příroda to má tak zařízené, že i při sebevětší podpásovce nakonec převládne rodičovský instinkt, a my ty hajzlíky nezamordujeme. Ale jak by to vypadalo, kdyby právě tento přírodní a civilizační impuls bylo možné vypnout? Předestřený, zjevně silně introspektivní proud myšlenek, využil režisér a scenárista Brian Taylor jako výchozí premisu své sympaticky rozverné variace na vyvražďovačky. Taylor si před lety vydobyl v jistých kruzích kultovní věhlas za filmy, které realizoval v tvůrčím tandemu s Markem Neveldinem. Jejich formálně anarchistické, ba až avantgardní nálože jako diptych Zastav a nepřežiješ a Gamer svého času polarizovaly diváky drzým kyberpunkovým mixem nezřízené energičnosti, přebujelou juvenilní zálibou v přízemnosti a tělesnosti či exaltovanou koncentrací multimediálního chaosu nového milénia. Jenže to už bylo před deseti lety. Ačkoli je Taylor skoupý na detaily ze svého soukromí, jeho nový počin výmluvně zaplňuje šestiletou proluku v jeho filmografii. Mamka a taťka tedy není jen hysterickým hereckým koncertem Nicolase Cage, ale představuje upřímný nefiltrovaný výkřik člověka, jemuž o život denně usilují monstra, která sám zplodil. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Docela zábavný horůrek, který kombinuje nápad invaze psycho rodičů s depkoidní pravdou o růžových family představách. Cage je tu správně pošuklý (ale tolik ho tam zase nebylo), Selma po MILF stránce boduje, místy hrají dobře posazený punkový vypalovačky a párkrát jsem se asi zasmál. Nic to ale nemění, že jsou příliš znát limity nízkorozpočťáku, nemá to koule na pořádně explicitní nekorektní drsňárny, dětští a teen herci bez šance, nechybí pár otravností v šablonách, nelogice a postavách, skončí to napůl pičkově, zkrátka mělo se vytřískat víc. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Je to Sawzall - to znamená, že prořízne všechno." Tvůrce Cranku nebo druhého Ghost Ridera vzal nejspíš z trucu malýho meloucha v podobě týhle brutálně černý, místy až hororový komedie, která... která vlastně nedopadla vůbec špatně. Malej budget jde sice znát a těch několik málo vražd jde mimo kameru, ale má to fajn vizuál, rychlej spád, šílenýho Cage (jemuž po dlouhý době sedla nějaká role), pár skvělejch hlášek ("Je to velký sklep, měli bychom je slyšet kašlat. - A zvracet, chichichi!") a v závěru mega vtipnej twist, kterej tu hru na kočku s myší zase trochu otočí. No a protože je to takhle zábavná honička za zabitím vlastních děcek, člověk odpustí i tu absenci pořádnýho konce a jakýhokoliv vysvětlení ohledně zdejšího šílenství. Za mě teda silná troječka. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Shining na Crank level. Zábavné a rychlé, přitom efektní v tom, o čem to chce být. Nicolas Cage hraje samozřejmě šílence normálněji než otce rodiny, ale to nevadí. Překvapilo mě, že to není trochu víc gore - ale tak nejde mít všechno. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Pre Ryanovcov to mal byť len ďalší obyčajný deň v ich rodinnom živote. Rodičia sa vydajú do práce a deti do školy. Všetko sa ale mení vo chvíli, keď sa rodičia detí v celom meste začnú meniť na rozzúrené monštrá a začnú ničiť všetko, čo im stojí v ceste. Rodinná pohoda sa v tej chvíli mení na boj detí o život proti očividne nie až tak milujúcim rodičom. - Na to, že som na to čakal dva a pol roka, ma to teda riadne sklamalo. Chémia medzi postavami je úplne nulová, vtipné scény sa dajú spočítať na prstoch jednej ruky a rovnako to je aj s krvavými scénami, ktorých tu je len pár. Najviac to tvorcovia prehnali s dubstepovo namixovanou hudbou, ktorá zo Sinisteru urobila jeden z top hororov poslednej dekády, ale tu pôsobí úplne žalostne. Mal som celý čas pocit, že sa tam nič nedeje a postavy len pobehujú z miesta na miesto, že to celé trvá strašne dlho (čudoval som sa, prečo to má na IMDb uvedenú stopáž cez dve hodiny, ale teraz už mi to také zvláštne nepripadá) a že celý dej úplne postráda akýkolvek moment prekvapenia. Horšie ako tri hviezdičky tomu ale zase dávať nechcem, pretože oproti nízkorozpočtovým nezmyslom to má zase aspoň nejakú úroveň. + herec z Grindhouse: Werewolf Women of the S.S. a Pay the Ghost + herec z Savaged a Fire City: End of Days + herečka z The Killing of a Sacred Deer + herečka z At the Devil's Door + herec z Cabin Fever + herečka z Saw V a Saw VI ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

All work and no play makes Nick a dull boy.. Jako by zpod deštníku padaly kapky nebo bodyguard oddělal vlastního prezidenta. To je vzpoura rodičů pod taktovkou crankovitého Taylora, který spíš než na gore sází na černý humor a tvůrčí nápaditost (přiznávám, na Henriksena jsem po úvodních titulcích zapomněl a až u domovního zvonku mě to trklo). Scéna s konstrukcí a demolicí kulečníkového stolu pak trefně vybrousila ten satirický profil. Rodičovství je nekompromisní kastrace, ale zároveň obrovská výzva.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Cageovo šílenství nikdy nebylo zábavnější. 83 minut čisté zábavy, ve které se vytírá mozek vlastních dětí v cizí kuchyni. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Brutální satira o rodinných vstazích, kdy nová varianta Covidu nutí rodiče zabíjet své děti. Černohumorný příběh s magořícím Cagem a děsivou Selmou Blair dokonale funguje i díky tomu, že děti jsou zabíjeny mimo záběr. Nadupaný elektronický soundtrack hodně pomahá. Napínavý krvák s pěkným závěrečným zvratem, kde rodiče fandí rodičům a bezdětní dětem. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Konečně role, kde se mohl Nick Cage zase pořádně vyřádit. Pořád nechápu, kde se jeho i ostatních choutky tak náhle vzaly, ale to je vlastně jedno. Jako slasher to funguje výborně a příště bych si dal od Cage zas v nějaké charakterní roli v kině (haha). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Čert vem, že Nicolas Cage poslední solidní film natočil před víc než deseti lety. Ano, občas se i tak zadařilo (drama Joe), ale díky tomuhle úletu o „milujících“ rodičích na jeho mnohé přešlapy zapomeneme. Z dua Mark Neveldine a Brian Taylor se mnozí osypávali, hochům to mnohdy ujelo, nechali se až příliš unést vlastní fantazií, a právem platili spíš za packaly, kteří nemají vkus ani zábrany. Styl ale jo. Mezi béčkovými akčními filmy byli svěžím větrem a radikálním úletem, kdy jejich energie a nekorektnost dokázaly překrýt mnohé nedostatky nebo nižší rozpočet. Nyní přichází Taylor sólo, dál ovlivněný videohrami nebo estetikou amatérských videí, a nabízí antirodinný ďábelský thriller, s jehož nápadem se, pravda, dalo pracovat lépe, ale pořád je to velmi dobré. Ve společnosti vypukla masová hysterie, kdy rodiče dychtí po krvi svých ratolestí. Je to krátké, funkční a zábavné. Cage nechává tak trochu vzpomenout na postavy, které ztvárnil ve filmech mnoha skvělých režisérů. Škoda oné poslední dekády. Mělo to své limity, vícero nekorektních scén bych se nebál a celé bych to utnul poté, co u dveří zazvonili prarodiče. ()

Reklama

Reklama