Reklama

Reklama

Columbo - Série 5 (1975) (série)


Smrt v aréně (S05E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Bývalý mexický toreador Luis Montoya dnes už jen chová býky pro koridu, avšak pro své někdejší odvážné kousky v aréně je stále miláčkem národa. Jednoho dne zabije kolegu Hectora Rangela, který by svým svědectvím mohl Luisovo dobré jméno zničit. Luis se postará o to, aby Rangela zabil rozzuřený býk. Tou dobou je však s manželkou na dovolené v Mexiku i losangelský detektiv, poručík Columbo. A ten začne svému mexickému kolegovi pomáhat s vyšetřováním případu... (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvlastna cast. Tym ze sa to odohravalo v Mexiku, tak to bolo ine. Sceny, napriklad ta z obedu s policajtovou rodinou su pre Columba dost netradicne. No tymto sa cast skor osviezila. U mna vyssie hodnotenie nedavam preto, ze ten zaver bol dost slaby. Teda to odhalenie. Neviem, nejako mi to nesedelo. Keby mna takto niekto usvedci, tak sa mu asi do tvare vysmejem. Mozno mi nieco uniklo, ale toto sa mne nepacilo. Inak v pohode cast, ktora zaujme netradicnym priebehom deja. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé prostředí ale zoufale pitomý motiv. Navíc malá otázka do pranice: Ve městě při úvodní autonehodě nikdo neumí anglicky, na farmě najednou všichni, anglicky mluví Sanchez s Montoyou, i když Columba to údajně vůbec nezajímá. Čím to? Já vím, jsem šťoura, ale zkrátka spousta věcí je tu zase jen na efekt, což mi u detektivky vážně nesedí. Uznávám, ten efekt je mnohokrát filmařsky vděčný a zajímavý. Kromě toho tu opět najdeme velmi slušné herecké výkony, což je samo o osobě dobrý důvod ke sledování... Celkový dojem: 70% ()

Reklama

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Matadore, promiňte, ale má se umýt a naleštit kabriolet?“ Columbovo potýkání se s vysloužilým matadorem není tak dobré, jako jiné díly. Vyšetřování se celou dobu motá kolem dřevce, o kterém ale divák vůbec neví, kde se tam poděl, a tak je to trochu zmatené. Děj tentokrát skrývá hlavně motivaci vraha, kterou se dozvíme až na konci. Ta ale není nijak zajímavá, i jeho usvědčení je takové nemastné, neslané. Ale úvodní scéna dopravní nehody byla zábavná, tolik zmatku jako mexičtí čumilové by nezvládl ani sám poručík. ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

DOBRÝ PRIATEĽ. LOJÁLNY A VERNÝ. TAKÉHO UŽ DNES NENÁJDETE. Poručík v nepríjemnej situácií, keď na území Mexika spôsobí dopravnú nehodu, pôsobí pri komunikácií s Mexičanmi neuveriteľne komicky a zachráni ho až príchod polície. Profesionálna deformácia plus kvázi vydieranie spôsobí, že poručík rieši zaujímavú vraždu, pri ktorej bol ako vražedná zbraň použitý býk. Tento diel obsahuje istú dávku nelogickosti, keď všetci zainteresovaný ovládajú angličtinu, ale ak sa človek nad túto absurditu povznesie tak Columbo jeho očakávane naplní. Zaujímavý je aj odkaz na jednu predošlú časť, keď vyšetroval vraždu na výletnej lodi. VY SA ZASA KĽUDNE POZERÁTE NA TO AKO SA MEDZI SEBOU V RINGU MLÁTIA DVAJA ĽUDIA ALEBO AKO SA STRIEĽA NEVINNÁ DIVOKÁ ZVER ALEBO AKO SA CHYTAJÚ RYBY NA EŠTE ŽIVÚ NÁVNADU. NAŠA KULTÚRA JE INÁ AKO VAŠA, PORUČÍK. ANI LEPŠIA ANI HORŠIA. LEN INÁ. ()

Pajela 

všechny recenze uživatele

Nevím, na co tady u toho dilu dost lidi vyhryzava..? Vždyť dost pribehu naseho milého Columba je zalozeno na tom, ze ma sypatak v balonaku proste štěstí a důkaz mu spadne do klina z cisteho nebe.. Nebo jak tomu bylo tady - s muletou namocenou ve vode... Synové od mexického vyšetřovatele si hrají na koridu a poručíka to trkne. A je to úplně v poradku a opet to svědčí o jeho bystré mysli a schopnosti spojit si dve a dve dohromady. Za me dalsi ze super dílů, navic v neobvyklem prostředí a s charizma zaporakem... :-) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama