Reklama

Reklama

Zlé časy

  • USA Hard Times (více)
Trailer

VOD (1)

New Orleans, 30. léta – život byl těžký, ale pěst Charlese Bronsona měla větší váhu... Do Louisiany přijíždí osamělý a poněkud ošuměle vypadající muž (Charles Bronson). Když vyhledá prostředí pouličních zápasů, nabídne stroze své služby společníkovi Speedymu (James Coburn), který právě přišel o svého boxera a peníze. Muž se Speedymu představí jako Chaney a stejně jako rázně a rychle vstoupil do trhu nelegálních zápasů, stejně pádně a pohotově odrovná zdejšího boxerského šampiona. Udivený Speedy v postarším a nenápadném Chaneym spatří zlatý důl. Odjedou proto spolu do New Orleansu, ráje nelegálních sázek a tvrdých potyček, kde se společně utkávají holýma rukama jen ti nejlepší. Málomluvný muž bez minulosti se bude muset probít světem, kde panuje pouze jediný zákon: zákon přežití, a to bez ohledu na pravidla, jež tu neexistují, jistě, kromě jediného – zvítězit... Jednoduchý, ale v mnoha ohledech silný film natočil Walter Hill, který se režijně, scenáristicky či produkčně proslavil právě díly, které až na dřeň prověřují lidskou vůli a fyzické meze člověka, převážně z pozice společenské spodiny (Vetřelec, Řidič, Válečníci, 48 hodin, Návrat Lew Harpera). Zlé časy, Hillův režijní debut, tvoří dramatickou inscenaci dob velké hospodářské krize 30. let, jejímiž nelítostnými důsledky jsou formovány postavy jako Chaney, kterou Charles Bronson upevnil svůj hvězdný status osamělého a nepříliš výřečného bojovníka s kamennou tváří. Zlé časy zapadají do zlatého období rváčských filmů 70. let, po bok snímků jako Za vodou, The Great White Hope, Rocky, The Greatest či Zuřící býk. (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Bronson přijede do nějakýho města, všechny zmlátí a ve finále se rozmýšlí, jestli zmlátí ještě jendoho chlapa a nebo se na to už vysere. Scénář hodný IQ Mike Tysona, ale co už, konec konců Bronson je drsňák a tahle role mu sedne a Walter Hill je filmař co by dokázal natočit filmovej hit i z předávání Zlatýho slavíka. Co mě ale fakt sralo byl zvuk. Přesněji řečeno, jestli zvukaři někdy slyšeli jakej zvuk vydává pěst co dopadne na ksicht nebo na solar ? Zjevně ne, protože údery pěstí tady zněly jako když stará Hrabánková dole v řeznictví pleskne na váhu 20deka rybího salátu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson je herec, který šel absolutně mimo mě. Proto i docela oceňuju fakt, že ve filmu skoro vůbec nemluví. Na druhou stranu ten film strašně nudí a to i přes boxérské scény. Zlatej Rocky...zlatej Rocky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2,7miliónaTržby USA $5,000,000Tržby Celosvetovo $7,200,000║ dejovo jednoduchšie bez nejakých prekvapivejších odbočení ale bitky to vynahradia, Charles Bronson tu vládne /60%/ ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Rázná bitkařina s málomluvným Bronsonem, právě v jeho mlčenlivosti ( větší než obvykle, jinak bych se nezmiňoval ) je velké kouzlo, v průběhu filmu ani jednou nepronikneme do jeho nitra, zůstává tajemným drsným chlapíkem s občasným mírným úsměvem až do konce. Jedna z nejlepších Bronsonovek. 70% a ani ťuk míň. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Takový prostší klub rváčů z éry hospodářské krize, který má drsnopřísnýho Bronsona, svoji atmosféru a pár napínavých pěstních duelů (prakticky bez krve) v prostředí New Orleans. K opravdový spokojenosti schází větší tempo a dotažený dění mezi. Například, že se postava Jamese Coburna chová jak hovado, tu pak nemá žádnou adekvátní dohru. Jinak ale správná "gentlemanská" bitkařina - značka poker whisky doutník ideál. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Walter Hill si tu prozatím jen tříbí styl, ale i tak dobré. Tulák Charles Bronson přichází do města a zjišťuje, že jestli něco umí, tak je to složit chlapa v ringu během několika sekund. Toho okamžitě využívá sázkař James Coburn a společně se tak promlátí k pořádně tlusté hromádce peněz ... Místy trošku táhlé, Hill se později naučil dávkovat svižnější momenty mnohem častěji. A Bronson tu jako obvykle nevybočuje ze svého standardu zamlklého bijce ... Fajn, ale ne tak dobré jako pozdější Hill. *** ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Měl jsem nejlepšího boxera ve městě a už nemám. A nelíbí se mi to." Nemluvný majitel dvou ocelových pěstí právě vyrobil z místní boxerské jedničky holohlavou a ještě k tomu krvavou sekanou, což se zase nelíbí místní promotérské jedničce. Co na tom, tulákovi Chaneymu je to stejně jedno, takže pokud potřebujete změnit vizáž, tak za ním pojďte do ringu. Ano, až takhle jednoduchý je tento snímek, ale kdo dokáže ocenit slušnou ránu ve státem nezdaněném prostředí, ten bude s tímto snímkem přiměřeně spokojen. Pokud ho tedy neodradí příšerně namachrované hlášky věčně zadluženého sázkaře Speeda. Tomu by snad jedině dobře trefený levý hák dokázal vnést do mozku trošku jasno. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson většinu času mlčí a rozdává rány a přesně tyhle role mu seděly. Ale čekal jsem, že film bude mít třeba i nějakej sociální rozměr jako třeba Rocky. Jenže tohle je jenom bezduchý mlácení v nějakejch ošuntělejch skladech a přístavech. Navíc ani ty bitky nejsou natočený zrovna moc dobře a celej film vyznívá tak, že prostě předem víte, že i kdyby se Bronson šel rvát třeba s Terminátorem, tak mu s prstem v nose rozbije hubu. Celkově nic moc. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V rozsáhlém výčtu filmů, kde se Charles Bronson objevil, lze nalézt i kritikou a filmovými fanoušky vysoce oceňované tituly, které ale mají jedno společné - jejich tvůrci si uvědomovali meze Bronsonových hereckých možností a obsazovali ho do rolí tvrdých neproniknutelných chlapů s úspornou mimikou i slovníkem. Sporadické pokusy přidělit mu postavu s komplikovanější psychologií končily v nejlepším případě rozpaky. Na jednu stranu je škoda, že Zlé časy nevyužívají éry hospodářské krize k rozehrání sociálního dramatu a podobně nevyužitá je i naznačená milostná linka, režisér ale správně pochopil postavení Bronsona jako herce jednoho typu a vše tomu přizpůsobil. Díky tomu snímek funguje, jak má. Nejde o nic mimořádného, ale poctivé tři hvězdičky si tahle žánrovka určitě zaslouží. Celkový dojem: 60 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Musím ocenit dokonalou gradaci tohohle vůbec ne špatného snímku. Bronson šplhá z ulice výš a výš a nastupuje proti stále silnějším protivníkům, přičemž to pro něj pokaždé zpočátku vůbec nevypadá dobře. Nakonec nastoupí proti opravdové obludě v navíc nepříliš fér zápase a vy i po tom co všechny předtím zbušil na hromadu zase začnete pochybovat, jestli to dokáže. Žádné veledílo, ale solidní chlapská podívaná. Celovečerní režijní debut později známého scenáristy a režiséra Waltera Hilla (48 HODIN, RUDÉ HORKO, POSLEDNÍ ZůSTÁVÁ). ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná dráma s Charlesom Bronsonom. Má dosť dobrý príbeh o tulákovi, ktorý v časoch hospodárskej krízy pricestuje len s pár dolármi do mesta, kde vyhľadá miestneho organizátora pouličných zápasov, ktorý mu s nevôľou predsa len skúsi dať šancu a po prvom nekompromisnom víťazstve ho organizátor vezme za svojho partnera a postupujú vyššie. Ale peniaze dokážu ľudí meniť a nepoučiteľný organizátor sa dostáva do veľkých problémov s úžerníkmi. Spracovanie mohlo byť aj o niečo lepšie, ale aj takto som celkom spokojný. Mám rád túto tématiku, kde sa schopný muž, ale bez peňazí postupne prepracováva vyššie a prakticky nikto na neho nemá, takže som spokojný aj teraz, ale aj tak by to chcelo ešte nejaký ten doplnok navyše, tu sa toho až tak moc neudeje a pri viacerých situáciách by som ocenil iné podanie, prípadne by som ich odstránil úplne, hlavne všetko, čo sa týka novej priateľky hlavného hrdinu mi tu prišlo navyše. Ale aj tak je to slušná zábava a zaujal ma aj výborný záver, ktorý ukáže hlavnú postavu trochu z iného svetla. Akcie tu moc nie je, ale páči sa mi. Nájde sa tu pár nelegálnych zápasov jeden na jedného, ktoré síce sú len v takom boxerskom štýle, ale bavili ma, sú dosť dlhé a aj dobre podané, pretože až na ten prvý sa vždy dá o hlavného hrdinu obávať a okrem toho je tu ešte jedna menšia akčná scéna, ale to už je len o pár úderoch. Herecké obsadenie je na tom dobre, môj obľúbený Charles Bronson v hlavnej úlohe, poteší aj James Coburn a slušní záporáci. Réžia sa dala aj o trochu vylepšiť, ale aj takto som spokojný a s technickou stránkou nemám žiadny problém. Keby bol scenár podaný o niečo dynamickejšie, tak dám aj lepšie hodnotenie, páčilo sa mi to, ale druhýkrát ma to už moc neláka. 64% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Na vyšší hodnocení mi to přišlo až příliš jednoduché (tady se ani nedá napsat přímočaré), chladné a odosobněné. Nižší hodnocení si taky nezaslouží, především díky solidním bitkám, atmosféře starého dobrého New Orleans, sympatickému tvrďákovi Charlesu Bronsonovi a Jamesu Coburnovi v pro něj nepříliš typické, ale s grácií zvládnuté roli. 60%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle se povedlo. Nechal jsem si v rámci mé session s Charlesem Bronsonem tenhle film až na konec a nelituji, protože jsem si aspoň spravil chuť po některých průměrných opusech. Na to, že měl Bronson přes 50 vypadal opravdu ve špičkové formě a ten borec co toho moc nenapovídá a nechá za sebe mluvit spíš svoje pěsti mu sednul dokonale. Pochopitelně, že scénář není oscarová záležitost, ale to se snad nedalo ani čekat. Hlavně, že to funguje a velice slušně šlape. Já jsem spokojenej a víc ke štěstí nepotřebuju.85% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemným překvapením pro mě byl snímek Zlé časy, v němž tvrdé údery rozdává charismatický a na svůj věk stále ve fantastické formě vypadající Charles Bronson. James Coburn v roli jeho "manažera" umí potěšit, byť svoji postavou nevzbuzuje právě velké sympatie. Ze soubojů sálá i na dnešní poměry testosteron a ryzí mužnost, což je v době dnešních šampónků nedocenitelné. Příběh Zlých časů také potěší, takže nemám sebemenší problém s udělením čtyř hvězdiček. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Mlčenlivý drsňák, který stojí oběma nohama na zemi, na lichotky se dívá shora a na city s odstupem, to je přesně ten hrdina, se kterým se umím ztotožnit. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Solidní akční zábava s hlavním hrdinou, kterému jeho schopnosti bez potíží věříte. Jen je škoda, že ve filmu nebylo více soubojů, případně nebyly delší. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Priamočiarosť je v tomto prípade v poriadku, určite sa na film lepšie pozeralo, ako keby sa tvorcovia pokúšali o niečo v štýle Podrazu, samozrejme nič proti nemu. Bronson rozdáva rany jedna radosť, len je trochu škoda, že ich akýmsi zázrakom skoro vôbec nedostáva aj on sám. Ale na druhú stranu sme mu pri každom súboji určite všetci držali palce, takže to až tak neprekáža. Aj pri tej romantickej linke, tam ale zase tak suverénny ani zďaleka nie je. Atmosféra tridsiatych rokov je navodená dokonale, Bronson a Coburn sú typologicky veľmi vhodne do svojich úloh zvolení. 70% ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Svou krásnou atmosférou, jež dokřesluje navíc hudba, umělecky laděný vizuál a pozvolné tempo vyprávění o drobných osudech malé hrstky postav, náleží přesně do té skupiny filmů, které mám z americké tvorby 70. let nejraději. Když ještě navíc v druhé půlce zdařile přecházejí svou stylizací do neo-noiru, mohlo by to klidně vypadat z mé strany na pětihvězdu. Jenomže má to ne jeden, ale hned dva háčky: nikdy jsem příliš nemusel Charlese Bronsona (prostě mě nebaví a nebaví...) a odjakživa nesnáším box. Zatímco z herců mi své sympatie vynahrazoval alespoň ve vedlejší roli James Coburn, s boxem, kolem něhož se točí skoro celé dění, to bylo nepochybně mnohem horší. Není to zdaleka taková tragická nuda jako Zuřící býk, dost zdařilé je zde vykřeslení problémů mnoha lidí v době Velké hospodařské krize, byť podáno spíše na pozadí. I zmiňovaná pěkná filmařina a atmosféra mají také podíl na tom, že jsem se dodíval do konce s patřičným zaujetím. Jenomže co z toho, když mi zůstaly po celý čas ukradeny osudy obou hlavních postav (jak tuláckého bojovníka v pouličních zápasech, tak organizátora zápasů a věčného dlužníka v jedné osobě) absolutně ukradeny? Jeden z filmů, které mě formálně uchvátily, ale obsahově nechaly chladným... 65% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Méně známý "sedmdesátkový" akčňák o drsném, málomluvném bojovníkovi ve standardně drsném podání Charlese Bronsona. Více propracovat příběh a charaktery a mohla to být kultovka. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson je frajer. Jeho mlčanlivý chlapík, čo prišiel odniekiaľ a šiel niekam sa zastavil v malom mestečku, aby si privyrobil. Náhoda mu ponúkne job ilegálneho pouličného bitkára... Film však nie je len o mlátení sa do huby a rebier, ale aj o vykreslení Ameriky počas hospodárskej krízy, a treba uznať, že sa to tvorcom podarilo. Snímok je zábavný, má štýl a James Coburn je parádny spoluhráč do partie. ()

Reklama

Reklama